Atenţie la persoanele necunoscute care vă “vizitează” sub diferite pretexte!

Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată în data de 18 mai a.c., ora 16,00, de către C. STELUŢA, de 72 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în jurul orei 13,00, două persoane necunoscute, care s-au recomandat a fi angajaţii unei societăţi de deratizare, profitând de neatenţia ei, i-au sustras din locuinţă, dintr-o servantă, suma de 2000 lei.
Din primele verificări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului, a rezultat că două persoane necunoscute s-au oferit să efectueze dezinsecţia locuinţei bătrânei, după ce s-au recomandat a fi angajaţii unei societăţi de profil. Unul dintre cei doi a pătruns în locuinţă, iar celălalt a rămas pe palier.
După ce femeia a achitat contravaloarea serviciului, în sumă de 120 lei, iar unul dintre bărbaţi a văzut unde păstrează banii, acesta a rugat persoana vătămată să meargă în altă cameră să-i aducă apă pentru a-şi alimenta pompa. Profitând de faptul că femeia s-a conformat solicitării, bărbatul a sustras dintr-o poşetă, aflată într-o servantă, suma de 2000 lei.
Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea suspecţilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt.

Totodată, atragem atenţia asupra acestui mod de operare şi sfătuim persoanele care sunt abordate sub acest pretext să manifeste prudenţă maximă în situaţia în care intră în legătură cu astfel de indivizi, să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute!
Atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituţie prestatoare de servicii (gaze, apă, telefoane, deratizare ş.a.) solicitaţi şi verificaţi cu atenţie legitimaţia de serviciu, înainte de a-i permite accesul în locuinţă. Un astfel de act trebuie să prezinte viza periodică, să nu aibă modificări sau ştersături, iar liniile ştampilei de pe fotografie să coincidă cu liniile ştampilei de pe fila pe care este lipită. Nu acceptaţi prezentarea formală a legitimaţiilor, iar dacă persoana devine grăbită sau agitată (ceva nu este în regulă!), solicitaţi sprijinul vecinilor şi reţineţi cât mai multe semnalmente ale celui în cauză pentru a le putea comunica poliţiştilor.

Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  1. De vreo luna de zile tot ne apar pe la usa tot felul de specimene cu religia lor. Nu stiu ce latra ei acolo, ne ofera carti, ne pun sa citim de pe ele odata cu ei, de parca nu am fi citit destul. Niste distrusi.
  2. Contoarele de la calorifer (sau cum s-or numi) erau citite de o fata care era la liceu. Nici nu stiu daca avea drept de munca, dar, ma rog… Nu obisnuiesc a se legitima domnii/doamnele care apar pe la usa.

 2. eu spune:

  hm…120 lei pt deratizare?…sigur nu este ceva gresit? poate 12 lei pt stropit…si cu siguranta o pensionara nu da 120 lei pt deratizare…cand stie ca are de cumparat medicamente…si restu…..cum sa dai 120 ron pt deratizare?…cu banii astia iti cumperi solutii pt ani d zile…d’aia e bine k in oltenita sa s faca asociatii de locatari, sa se puna interfoane, si toti astia cu utilitatile si restu sa faca contract cu asociatia si sa intre in casa dc au de citit inclusiv cu administratorul…nu cand au ei chef…oricum interfonul rezolva multe….

 3. vlady spune:

  auzi babo…lasa vrajeala =)))

 4. andrey madin spune:

  nu stiu astia ce sa mai scoata nou,ce tepe sa mai traga..

 5. MARIANO spune:

  APROPO, DE DOAMNELE, SAU DOMNISOARELE CARE CITESC APOMETRELE LA BLOCURI ! EU PERSONAL NU INTELEG UN LUCRU SI ANUME : CAND SE APLEACA CU CAPUL SUB QIUVETA, DE CE AU TEAMA ,DACA SE AFLA UN BARBAT,PROPIETAR DE ALTFEL AL LOCUINTEI, IN SPATELE DUMNEALOR? NU ESTE DE DATORIA DANSELOR SA IL CITEASCA? ASTA LE ESTE MESERIA! IMI PUTETI SPUNE VOI DE CE LE ESTE TEAMA CA EU SUNT NEDUMERIT ?!

 6. U. spune:

  Bai,pe la mine prin scara vine unul cam de 4-5 ori pe an,sa-i dam bani pt. nuj ce fetita.Iti arata o mapa cu acte,o poza si iti cere sa o ajuti pe fetita aceea.acum,frate,prost sa fii si tot nu dai.Pt. cei ce vor avea nevoie de ajutor,pe viitor,doamne fereste de asta,dar,va rugam,apelati la biserici si magazine,sa va amplaseze o cutie in care lumea sa puna banii.Astfel suntem siguri ca nu dam de sarlatani.

 7. dezinfectie spune:

  Foarte interesant. Am sa continui sa iti vizitez pagina!