Firma Felbermayr vrea să investească la Olteniţa

Firma austriacă Felbermayr Romania vrea să investească la Olteniţa. Este vorba de crearea unui punct de încărcare-descărcare a pieselor agabaritice la Dunăre. Proiectul prezentat de investitori autorităţilor locale constă în crearea unui terminal de operare pentru piesele necesare unui port fluvial normal. Este vorba de piese industriale, agabaritice, precum şi utilaje de genul: combine sau utilaje de construcţii. Reprezentanţii firmei austriece motivează alegerea Olteniţei drept cel mai bun port de deservire a mărfurilor către sau din Bucureşti. Pentru aceştia distanţa şi poziţia foarte bună a oraşului faţă de capitala ţării, precum şi calitatea drumului sunt motive importante în pornirea şi derularea investiţiei. Astfel, se creează legături directe la liniile de navigaţie fluviale dunărene. Proiectul constă în ranforsarea cheului vertical de la Dunăre, aflat la Gura Argeşului, pentru permiterea accesului şi lucrului unor macarale de mare tonaj. De asemenea, se urmăreşte construirea unei platforme de operare, care să includă cheul de operare a pieselor şi care să permită instalarea unei macarale de mare capacitate, accesul trailerelor şi spaţiul de manevră necesar. Alte construcţii prevăzute în proiect sunt: un depozit de aproximativ 3000-6000 mp şi una acoperită de aproximativ 2000-3000 mp, un spaţiu de birouri pentru personal, apoi construirea drumului de acces la terminal şi aducerea utilităţilor în zona respectivă. Pentru amplasarea terminalului s-a ales zona rampei de beton de la Gura Argeşului, aflată pe malul Dunării.
Portul Olteniţa este folosit în acest moment în scop de port comercial pentru manipulări de agregate sau cereale şi rampă pentru încărcarea unor piese foarte mari pe gabara, având destinaţia Constanţa. Reprezentanţii firmei Felbermayr România doresc un accept de principiu, un aviz al primarului Olteniţei trecut prin Consiliul Local. Aceştia doresc să cunoască inclusiv condiţiiile de utilizare a terenului solicitat.
Felbermayr Romania s-a înfiinţat în anul 2006 şi are ca principal obiect de activitate închirierea de instalaţii de ridicat (macarale şi platforme) şi efectuarea de transporturi agabaritice. Ea este membră a grupului de firme Felbermayr din Austria.
În zona portului Olteniţa există o problemă legată de o parte de teren, ce a fost concesionat Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu în urmă cu şapte ani. Concesiunea a fost încheiată pe o perioadă de 90 de ani. În acest moment, Primăria Olteniţa se află în litigiu cu administraţia fluvială Giurgiu. Ţinând cont de acest aspect, administraţia locală împreună cu reprezentanţii firmei austriece vor stabili dacă se va face investiţia şi dacă da, se vor căuta şi condiţiile de aplicare a investiţiei.

Comentarii

 1. sabina spune:

  dragut:):X

 2. Mihai Ceauşu spune:

  Locuri de munca pentru olteniteni si bani pentru primarie. Cel putin teoretic. Nu-i asa ca suna bine? 😀

 3. Nik spune:

  vleau vleau vleaaaaaaaau! sa vina! 🙂 da’ sa fie lasati sa faca asa cum trebuie, fara spagi luate de locali

 4. Sorin Anghel spune:

  Sa investeasca!

 5. andrey madin spune:

  MAI VREA CINEVA SA INVESTEASCA IN OLTENITA????OAU!!!!

 6. Dan spune:

  Vand pamant langa podul de peste Arges(12.000 mp), poate or avea nevoie austriecii:D.

 7. ciprian marica spune:

  asa cum calarasi trage pe spinarea oltenitei si giurgiu a gasit vaca de muls la oltenita . vor avea pretentie la chirie si austriecii se vor cara .

 8. gagautza spune:

  Asa este ! Sa vina sa investeasca ! Se va umple umple de bani orasul Oltenita daca … !
  Sa descarce in fiecare zi cate ceva in port la Oltenita ! Daca se poate sa nu fie zi in care sa nu se transporte o piesa mare catre Bucuresti pe sosea ! Sa fie cozi de 5 km ..sa dureze 4 ore drumul pana la Bucuresti !
  Ce conteaza ca acum se asteapta dimineata chiar si 20 minute la intersectia dn4 cu linia de centura (Bucuresti). Important este ca taranusii din Oltenita vor fi fericiti ca firma austriaca a investit in orasul lor de doi bani …

 9. Mariana spune:

  Ar fi un lucru bun sa se investeasca in Oltenitam Dna/ dnule gagauta ar fi bine sa vorbiti mai frumos despre orasul Oltenita si locuitoriii sai. Poate si dvs face parte din randul „taranusilor”. Oricum nu depinde de noi, oamenii de rand ce se hotaraste. Dar ne-an obisnuit sa aruncam cu noroi unii in altii, de cate ori avem ocazia.

 10. miki spune:

  Investitia este un lucru foarte bun,dar,sa ne gandim ca dupa cateva transporturi agabaritica drumul nostru spre Bucuresti se deterioreaza ,el va pleca si noi ramanem cu……..

 11. Nik spune:

  pai da, dar la fiecare transport firma beneficiara a chestiei transportate sa plateasca sume suficiente pentru refacerea soselei. de ex, daca se preconizeaza ca se distruge dupa 5 transporturi, sa se imparta costul soselei la 5, si sa plateasca firma pentru fiecare transport suma respectiva de 1/5. sau ceva de genu’. iar la soseaua de centura poate isi dau seama ****** (domnii, desigur :d) ca e nevoie de un pod peste calea aia ferata si peste soseaua de centura, ca sa se circule fluent in toate directiile.

 12. gagautza spune:

  @Nik Cum poti fi atat de naiv sau fantezist facand asemenea calcule ?! Ei vor da un comision mult mai mic catre cine trebuie si li se va semna un contract ,,beton” care sa ii fereasca de orice raspundere/plati in cazul deteriorarii soselei !!!
  Soseaua este buna intrucat am inteles ca a fost construita de nemti in cel de al doilea razboi mondial pentru ca aveau nevoie sa duca tancuri si piese grele de artilerie (care veneau din amonte cu slepurile pe Dunare) catre Bucuresti.
  Acum Tehnologica Radion cara piatra de la Dunare cu masinile alea mari chiar si in zilele in care temperatura depasaseste …grade. Mixtura s-a deformat si s-au format sleauri pe sosea unde se aduna apa dupa ploaie si se derapeaza usor. Pe cine avantajeaza daca se strica soseaua ? Cine castiga contractul?Ai idee? Poate fac una acoperita cu marmura care sa se strice mai usor si sa coste mai mult …

 13. c'tantin spune:

  la o asemenea investite singurii bani care vor ramane in localitate vor fi spagile date prin primarie
  si traficul va deveni infernal
  e investite optima pentru ei, nu pentru noi

 14. danticro spune:

  „Gagautza”,de doi bani esti tu ! Fa bine si stai in banca ta k te stiu , si s-ar putea sa nu-ti placa intalnirea cu un taranus din orasul ala de 2 bani…
  In alta ordine de idei, greu de crezut k se poate investi in Oltenita cu milescu si cercel la primarie…imaginati-va k oamenii astia 2 nu si-au umplut inca buzunarele…