Olteniţenii solicită închirierea locurilor de parcare

Olteniţenii depun la primăriei din ce în ce mai multe cereri pentru închirierea locurilor de parcare. Majoritatea doreşte să închirieze parcări în vecinătatea zonelor de locuit. La nivelul municipiului Olteniţa s-a inventariat un număr de 1365 locuri de parcare pe zone. Închirierea locuirilor de parcare de reşedinţă se va face conform unui Regulament de organizare şi funcţionare a unor astfel de parcări. Durata de închiriere cu drept de utilizare a locurilor de parcare se face până la 31 decembrie 2018, cu posibilitate de prelungire. Pentru un loc de parcare preţul minim de închiriere va fi de 4 euro/lună, echivalentul în lei la data plăţii. Licitaţia publică se va organiza potrivit legii, iar solicitanţii vor depune ofertele la sediul primăriei olteniţene în perioada publicată în anunţul publicitar şi în cererea de înscriere în licitaţie. Preţul de pornire a închirierii este echivalentul în lei a 4 euro/loc/lună, iar pasul de suprasolicitare este echivalentul în lei a 0,25 euro. Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă aflate pe raza municipiului Olteniţa va fi pus la dispoziţia solicitanţilor pentru respectarea prevederilor lui. Costinel Milescu a declarat în şedinţa Consiliului Local a lunii aprilie că parcările sunt ocupate în proporţie de 90, 95 şi 120%. Cât despre taxele pe amenzi, acesta subliniază că primăria are de recuperat 50 de miliarde de lei vechi.

În Olteniţa se înfiinţează şi parcările cu plată
În zona bd. Tineretului din Olteniţa au fost înfiinţate două parcări cu plată. Este vorba de zona comercială cuprinsă între bl. Sahia II, sc. A şi drumul de acces CT8. În zona Republicii-Mărăşeşti s-au inventariat 88 de parcări prin investiţia „Amenajare trotuar şi parcări în Bd. Tineretului”. În zona amintită, autorităţile locale olteniţene au decis realizarea parcărilor cu plată şi controlul accesului autoturismelor, prin montarea de bariere. Astfel, controlul accesului autoturismelor se va face prin montarea de bariere pe acest tronson cuprins între ansamblul de locuinţe bl Sahia II şi bl. Sahia III, iar taxa pentru folosirea acestora va fi de 2 lei/oră.

Comentarii

 1. Nik spune:

  salut!
  Oare se gandesc mult cei care vin cu astfel de initiative si hotarari? O intrebare. Cum poate fi o parcare ocupata in proportie de 120%? O masina e urcata pe o alta? La 100% e gata. Daca se refera totusi la cererea de locuri de parcare, ce depaseste oferta primariei, atunci formularea din articol nu e buna.
  Mi se pare FOARTE gresita decizia de a face parcare cu plata. Mai ales ca 2 lei pe ora e foarte mult. Pai ce, parcarea e langa Universitate? E in centrul vechi al Bucurestiului? V-ati gandit oare ca daca veti face parcare cu plata, o sa aglomerati zonele imediat apropiate parcarilor respective? Intelegeam masura in cazul unui oras turistic, dar la cat de mic e orasul, o sa prefere lumea sa-si lase masina la 5 m de parcare, decat sa dea 2 lei pe ora in parcare.
  Si se gandeste cineva si la spatii de joaca pentru cei mici? Nu parcurile de langa judecatorie, vis-a-vis de primarie, etc (care sunt pentru adolescenti). Leagane pe unde mai sunt? De intretinerea locului de joaca pentru cei mici, din parcul Mare (Tineretului. langa biblioteca) se ocupa cineva? Nu prea pare ca s-ar ocupa. Dar de spatii de joaca in jurul blocurilor? O sa inchiriati spatiile pentru parcari? Normal… ca daca „iese banu'” ce mai conteaza. 🙂 Nu uitati ca administratia este in slujba cetateanului, nu ca sa-l trateze cu aroganta/nepasare/etc
  Astept infrumusetarea orasului. Dezinteresata.
  Pa pa!

 2. larisa spune:

  Poate invers sta treaba: primaria vrea sa inchirieze locurile de parcare ca sa mai stoarca niste bani , nu ca oltenitenii solicita inchirierea locurilor de parcare.Sumele din impozitul pe autoturisme incasate la bugetul local ce destinatie au?Mai vor si bani la parcare acum.
  Investitori au atras domnii edili ca sa creeze locuri de munca pentru olteniteni?!Intai trebuie sa dai ca apoi sa ceri.

 3. Mihai Ceauşu spune:

  Parcarea ocupata peste 100% inseamna ca se parcheaza blocand alte masini sau intrand partial pe spatiul public.
  Probabil oamenii vor sa plateasca pentru a-si pastra locul de parcare pe care l-au avut si acum sunt ocupate de cine apuca.

 4. vio spune:

  As vrea sa afisati lista cu cei care au solicitat plata pentru locurile de parcare pentru ca am impresia ca este fictiva.Taxa pentru respiratie cand o veti infiinta, stimati consilieri locali ai Oltenitei? Doar 4 eur/luna/loc parcare???? La veniturile noastre e „prea mic acest pret de pornire” ….RUSHINE….Nu stiti din ce sa mai faceti bani pe spinarea noastra….

 5. Sorin Anghel spune:

  Eu nu ii inteleg pe cei care circula cu masinile prin oras doar ca sa se afle in treaba. Cand de la gara pana la piata faci 15 minute mergand pe jos, ce rost mai are sa poluezi?

 6. coco spune:

  Vio ,eu cred ca sunt cereri de inchiriere pentru locurile de parcare si iti spun de ce: stau la bloc si sunt familii care au 2 si chiar 3 masini , ori daca unii au si ei o amarata de dacie ,se invart mult si bine in fiecare zi unde sa parcheze si inevitabil se cearta .

 7. Sorin Anghel spune:

  Ala cu Dacia nu are bani ca sa-si inchirieze loc de parcare. Unde isi pune masina? O baga in balcon?

 8. Pirnac Razvan spune:

  @Sorin Anghel: stai linistit, ca nu se vor inchiria toate locurile de parcare. Poti sa o lasi si pe dreapta, unde legea iti permite. Nu cred ca am ajuns in stadiul de a nu gasi loc de parcare in Oltenita.

 9. Sorin Anghel spune:

  Si daca nu gasim loc de parcare in Oltenita pentru ce vrea lumea sa-si inchirieze loc?

 10. valeria liundriu spune:

  1.Pretul este cam mare.Prin comparatie un RCA este de doua-trei ori mai mare,dar iti asiguri „neglijenta” de a cauza pagube de sute de milioane;Ce iti poate oferi Primaria in schimbul acestor bani? Eu cred ca NIMIC ! si mai poate sa apara si situatia cind cineva, un strain de exemplu isi lasa masina pe locul tau(intentionat sau nu),ca un roman bun ce esti ii vei sparge cauciucurile…ba nu…te duci la PRIMAR si ii spui sa-ti elibereze locul de parcare cu metoda lui(ridicat masina,depozitat la dig,incasat amenda…).
  2.In unele zone parcarile sint relativ suficiente.Ce va face Primaria cu masinile care vor fi parcate ca pana acum si ale caror proprietari nu vor simti necesitatea de a plati pt parcare (pt ca nu le va lua nimeni locul)?Sau ce va face cu masinile care „zac” de ani de zile nemiscate?
  Sint de acord cu o reglementare a parcarilor dar nu cu pretul cerut acum.Ar trebui tinut cont si de celelalte taxe pe care le platim(locale,vigneta,pe carburant).Mai trebuie sa primim si ceva concret din partea autoritatilor si evident trebuie sa mai si respiram, macar, fara sa platim.

 11. Sorin Anghel spune:

  Eu cred ca cineva trebuie sa-si faca firma de ridicat automobile parcate naspa. Asta e toata smecheria.

 12. RedX spune:

  Eu sunt de acord cu inchirierea locului de parcare… ca de fiecare data cand vin acasa parcarea e ocupata…sau cel putin locurile unde pot parca si in acelasi timp sa vad si masina de la balcon… am avut cateva certuri cu „vecinii” vin de la Comot sa parcheze la mine la bloc ( Ancora 2-II ) mie nu-mi convine asa ceva… un vecin era sa ramana fara masina daca nu eram noi in scara incerca sa ii deschida portiera… si nu vreau sa risc… macar sa o vad… Platesc oricat ar fi:|

 13. ADRIANA spune:

  Eu sunt de acord cu Nik,nu stiu ce au in cap domnul nostu primar in frunte cu domnul vice;nu vedeti verde in fata voi vedeti numai betoane…..asta faceti domnule primar,lasati vrajeala cu :”cere lumea locuri de parcare”,oare va intereseaza niste banuti in plus si nu stiti de unde sa ii mai scoateti??????eu stu in zona autogarii si domnul primar vrea sa fac locuri de parcare,dar cum domnule primar sa stricati un loc de joaca la copii,a-ti taiat leagane si tot in loc sa faceti locuri de joaca copiilor dvs.le distrugeti,dar de ce???oricum noi avem locuri de parcare exact langa OLFIL,dar va invit si pe dvs sa va parcati masina un weekend acolo sa vedem mai gasiti rotile la masina???da asta se intampla…. nu ai curaj nici 5 min sa o lasi in parcare.De galagie nu mai vorbesc se bea si se joaca fotbal in parcari pana la 2-3dimineta,plus de asta stiti bine ca la OLFIL nu exista apa potabila decat cu portia,asa ca veniti si dvs sa vedeti ziua cum se arunca pungile cu fecale pe geamuri,asa ca ganditi-va bine ce faceti ca o sa distrugeti tot ce este verde in acest oras,mai avem nevoie si de oxigen.

 14. ano spune:

  parcari cu plata?!?!? asta lipsea orasului……de ce nu baga si taxe cand treci de la un colt la celalalt?!?! :)))) offff….cei din primarie nu mai stiu cum sa ne ia banii…..

 15. vera spune:

  În zona bd. Tineretului din Olteniţa au fost înfiinţate două parcări cu plată. Este vorba de zona comercială cuprinsă între bl. Sahia II, sc. A şi drumul de acces CT8. În zona Republicii-Mărăşeşti s-au inventariat 88 de parcări prin investiţia “Amenajare trotuar şi parcări în Bd. Tineretului”. În zona amintită, autorităţile locale olteniţene au decis realizarea parcărilor cu plată şi controlul accesului autoturismelor, prin montarea de bariere. Astfel, controlul accesului autoturismelor se va face prin montarea de bariere pe acest tronson cuprins între ansamblul de locuinţe bl Sahia II şi bl. Sahia III, iar taxa pentru folosirea acestora va fi de 2 lei/oră.

 16. vera spune:

  foarte tare….si la ce suma s-au gandit….2 lei/ora….suma este f mare….in ce oras va credeti ca sunteti de faceti asa ceva?????….ptr orasul nostru…..mai bine va ganditi la altceva….nu la tampenii…..cum spun si ceilalti….parcuri ptr copii….vreau sa ma duc cu copilul in parc,dar nu am unde….ptr ca ”parcurile” noastre sunt pline de mizerie

 17. vera spune:

  domnu’ milescu cred ca o sa dati ”o legea” sa nu avem voie sa parcam masina nici in fata curtii noastre….

 18. vera spune:

  ”o lege”….ma scuzati dar sunt foarte nervoasa dupa ce am citit aceasta ”veste”

 19. KAMI spune:

  Are dreptate Valeria!Tot pe „apucate”va fi.Sa ai loc trebuie chiar sa tii masina parcata permanent.Daca si folosesti acea masina risti sa nu mai gasesti loc.Si ce faci in cazul asta?Cercetezi,reclami,intri in conflict…si ramai cu banii dati.Si asa platim f.mult pentru ce nu consumam(apa,caldura,tevi…)Se vor personaliza locurile de parcare sau ramane iar la libera constiinta a vecinilor asa cum se intampla cu celelalte declarari de consumuri??Important este sa se adune multi platitori ! Ar fi interesanta lista de cereri..dar nu o va publica nimeni.Vigneta si impozitul sunt pentru circulatie pe drumurile publice …nu pentru parcare ! Asa ca.. circulati!

 20. larisa spune:

  Cand o sa va opriti din a pune biruri si taxe pe spinarea oamenilor?Mai rau ca in feudalism.

 21. Sorin Anghel spune:

  RedX, nu sunt de acord cu tine. Intr-adevar, masina costa multa, dar nu e obligatoriu ca trebuie sa o vezi din casa. Daca vrei sa fie in siguranta, bag-o intr-un garaj. Daca nu vrei sa iti scape din ochi, dormi in ea sau parcheaz-o pe balcon.

 22. stranger spune:

  am postat un comentariu referitor la adresa consilierilor ieri, vreau sa stiu de ce nu mi sa afisat sa stie toata lumea ce fel de oameni sunt!
  admin spune: ai curajul si da-ti numele real domnule „strain” si apoi sa ai pretentii la comentarii „acide”

 23. Sorin Anghel spune:

  Stranger are dreptul totusi sa-i fie postat comentariul. Nu este singurul care are un nick.

 24. stranger spune:

  ce fel de site aveti mey atunci, de ce ne mai lasati sa comentam, postati doar commu-rile care le vreti voi?nu trebuie sa afle lumea toata ce fel de oameni ne conduc orasul,vecinii nostri, chiar rudele noastre….toti trag pe noi…..doar sunt la putere.
  admin spune: citeste IMPORTANT si vei afla de ce nu a fost aprobat comentariul tau anterior

 25. Sorin Anghel spune:

  Gresesti total. Fara cei care comenteaza, site-ul asta ar fi unul banal! E nevoie de mai multa libertate. Nu inteleg de ce va este frica de oricine stranuta in fata voastra.

 26. vio spune:

  Am citit toate comentariile si tot ce pot spune este ca nu primarul este vinovat ci noi, pentru ca l-am ales.asta este poate data viitoare deschidem ochii mai bine.Blocuri nu se gandeste sa puna in proiect prin ANL ca nu au tinerii unde locui, se gandeste la parcari…dar pan ala urma si apartamentele astea prin ANL stim cu totii cum se repartizeaza(ca si angajarile in primarie)….

 27. RedX spune:

  @Sorin Anghel: tot nu m-ai facut sa-mi schimb parerea, oricat ar costa eu sunt de acord sa platesc, chiar daca multi cred ca e o risipa de bani sau mai stiu eu… Asa e si in bucuresti…si-mi pare bine ca primarul nostru s-a gandit sa adopte si el acest proiect…
  iti dau dreptate la faza cu stranger…ar trebui mai multa libertate… doar e democratie nu-i asa?

 28. relu spune:

  sunt niste hoti astea de la primarie nu stiu cum sa ne ia bani

 29. claudiu spune:

  redx…mai intereseaza-te si ai sa vezi ca in bucuresti un loc de parcare pe an este de 40-50 de lei nu se compara cu 48 de euro pe an sa fim seriosi primaru asta vrea sa traga pe locuitori dar nu o sa ii mearga..daca punea si ei 50 de lei pe an era ok dar 48 de euro …e bataie de joc oricum nu imi fac loc de parcare si o parchez pe strada unde legea imi da voie sa imi las masina

 30. relu spune:

  apropo locuri de munk nu da la tinerii si locuri de casa sa poata sa asi fak si ei un viitor kat pot k sunt tineri; locurile de parcare ne intereseaza?

 31. Sorin Anghel spune:

  RedX, nu toata lumea are bani. Daca tu vrei sa-ti platesti locul de parcare, fa-o, dar nu obliga tot orasul sa faca acelasi lucru.

 32. Mihai Ceauşu spune:

  Sa presupunem ca platim si seara gasim locul ocupat. Ce facem? Sunam la politia comunitara? =))
  Iar cei ce va luadati ca lasati masina pe dreapta…stati linistiti, va baga imediat semnul cu x, oprirea interzisa si va obliga sa va bagati la parcare.
  Iar dintre cei ce se lauda ca platesc, dupa o sa va plangeti ca e prea mult si o sa va aduceti aminte ca deja platiti o groaza de taxe si impozite.
  Pentru cei ce nu inteleg disclaimerul: aici e proprietate privata. Fiti empatici: asa cum in casa voastra nu vreti sa fiti numiti sub diverse apelative sau mancati la ora x, si aici sunt anumite reguli, mai bune sau mai rele. Va convin regulile si le respectati, atunci vi se publica respectivul comentariu. Asta nu inseamna ca nu puteti formula anumite sugestii, de aceea exista sectiunea Contact.
  In cazul parcarilor amenajate din contributiile anumitor locatari, primaria ce mai face?
  De ce tot ii dati zor ca e de vina dl Milescu pentru orice? La mine in zona s-a intrebat (nu stiu de catre cine, mi-au zis vecinii) daca vor parculet sau parcare, bezmeticii vor parcare!
  Lasa ca vine descentralizarea, sa vedem pe unde mai scot camasa personajele din primarie. Vorbim alta data despre descentralizare.

 33. Sorin Anghel spune:

  Tu ii cam iei apararea lui Milescu de fiecare data. Ti-ar sta bine cu mai multa transparenta.

 34. RedX spune:

  Am facut un calcul euro 5 lei si pe an ar putea costa 250 ron (fara tva) si nu e destul de mult sunt de acord sa platesc… si nu oblig pe nimeni sa faca acelasi lucru…
  @claudiu : ai dreptate cu 58,5 Ron/1 an parcare in Bucuresti
  si in comparatie cu Oltenita e fffff ieftin 🙂

 35. florin07 spune:

  Dar chiar nu va este rusine?
  parcari platite?dar noi furam banii?
  azi mi au pus in geam o hartie ca am parcat pe trotuar(trotuarul este mare si nu incomodez),dar la mine in fata sau in lateralul blocului nu sunt parcari,eu cum fac?

 36. selenna spune:

  mi-ar placea sa le faca si toata loomea sa tina masinile pe langa parcare!!! =))

 37. Mihai Ceauşu spune:

  Daca lumea isi parcheaza masinile pe trotuar, pietonii (care sunt mult mai numerosi decat masinile) pe unde ar trebui sa circule?
  Uitati-va duminica dimineata la piata: vine omul, parcheaza unde are chef si lasa avariile. In afara de pescarilor, toate strazile au locuri libere unde se poate parca. Dar noi invatam de la bucuresteni, lasam masina unde avem treaba si restul sa se descurce 😉

 38. Mihai Ceauşu spune:

  Nu mi-e drag de Milescu, l-am votat, dar nu mi se pare ok sa-l invinovatim doar pe el pentru orice lucru rau din Oltenita.

 39. Daca Primaria vrea sa faca treaba asta pe cine trebuie sa acuzam? Pe cei de la Spital?

 40. MARIANO spune:

  S-AR PUTEA SA AVEM IN CURAND ORASUL OLTENITA PRECUM IN OCCIDENT, ADICA PE STRAZILE PRINCIPALE NU POTI PARCA FARA SA PLATESTI DECAT DUPA ORA 17:OO PANA LA ORA 06:00! IN REST, PE UNDE SUNT PARCATE MASINILE ACUM ,EXEMPLU PE TINERETULUI, SAU ALTE ZONE CENTRALE,STRAZILE SUNT MARCATE CU O LINIE DISCONTINUA DE CULOARE VERDE SAU ALBASTRA,DE PRIMARIE ,IN CARE IN ACEA ZONA PARCAREA ESTE PERMISA DOAR PLATIND ,SI NU POTI STATIONA MAI MULT DE 2 ORE! CUM SE PLATESC PARCARILE ?! SIMPLU: PE TROTUARUL ALATURAT EXISTA APARATE DE INCASAT, BAGI BANUL, NUMARUL MASINII,SI ITI ELIBEREAZA BILETUL DE STATIONARE CU ORA! NU II TIN PARTEA D-LUI MILESCU,DAR VA ADUCETI AMINTE(UNII DINTRE VOI) DE LA REVOLUTIE PANA ACUM, SA FI FACUT ALT PRIMAR VRE-O SCHIMBARE MAJORA IN OLTENITA? CA PRIMAR L-AM AVUT PE SIMA, STEFAN SI NU MAI STIU CARE SI NU AU FACUT NIMIC, DOAR PENTRU BUZUNAR! NICI IN VISURILE VOASTRE CELE MAI FRUMOASE NU ATI FI GANDIT SA SE ASFALTEZE MAJORITATEA STRAZILOR DIN ORAS,TROTUARE NOI , ASA CUM SUNT ,INCEPAND DIN OLTENITA VECHE, STALPI DE LUMINA, CANALIZARI ,PARCURI NOI PENTRU COPII INTRE BLOCURI, PARCARI NOI IN CARTIERE,SCOLILE CUM SUNT ACUM?SI MULTE ALTELE! UNUL DIN INCONVENIENTELE MELE FATA DE DOMNUL PRIMAR ESTE CA NU II AMENDEAZA PE CEI CARE CARPESC PUR SI SIMPLU FATADELE BLOCURILOR CU IZOLATII DE POLISTIREN DUPA BUNUL PLAC STRICAND ASPECTUL BLOCURILOR! ORI SCHIMBA FATADA BLOCULUI TOTI PROPIETARII ,ORI NIMENI SI NU ORICE CULOARE DUPA BUNUL PLAC! IN ZONE TURISTICE NU AI VOIE NICI O FEREASTRA SA O SCHIMBI DUPA BUNUL PLAC!IDEILE SUNT IMPARTITE SI FIECARE AVEM OPINII DIFERITE! ORICUM VA RESPECT PE TOTI !!!

 41. Nu e rau sa se plateasca parcarea in centrul orasului, dar nu sunt de acord sa se plateasca si locul de parcare in fata blocului.

 42. Mihai Ceauşu spune:

  @mariano, la noi s-ar face o licitatie masluita pentru acele aparate, licitatie care va dura luni de zile. Apoi, acele aparate vor fi tinta hotilor. Au furat ei bancomate, crezi ca se vor incurca de aparate?
  Referitor la fatadele blocurilor, iti dau dreptate 90%. Daca eu vreau sa-mi izolez apartamentul, iar vecinii nu vor sau nu-si permit, eu raman fara confort? Inteleg sa nu-l vopsesc mov sau verde-papagal (sau cum s-o numi). La noi sa-i verifice ce pereti au darmat prin casa, apoi sa ne uitam la izolatii.
  Mi se pare aiurea cand ai masina/masini de min. 10oooE (sau mai mult) in fata blocului si spui ca nu ai 3000-5000ron pentru termoizolatie.
  La mine la bloc ne-am strans (ca prin minune) 4 apartamente de pe aceiasi parte si am facut izolatie si aceiasi culoare. Al 5-lea apartament a facut si el izolatie cu alti mesteri, dar nu l-a mai vopsit. Urat, nu?
  @sorin, eu vorbeam de faptul ca lumea il invinovateste doar pe Milescu (adica doar pe primar), nu intreaga institutie (adica primaria) pentru orice lucru rau. Pe cei de la spital ii putem invinovati ca nu-si cauta sponsori, ca vin cu o ora intarziere si pleca mai devreme cu 2-3 ore, samd.
  Si ce ne facem cu cei care au mai multe masini in fata blocului? Nu ca as fi impotriva oamenilor care-si permit, dar ceilalati unde mai parcheaza? Poate ar fi o solutie sa-i taxezi. Dar cu leasing, cu acte aiurea, cum pot fi dovediti?
  Apropo, ati vazut la hipermagazinele din Bucuresti cum se inapoiaza carucioarele care sunt taxate cu 0,5ron? Probabil ca si la noi ar functiona la parcarile din centru.
  O alta solutie (care tine de bun-simt) ar fi ca persoanele ce locuiesc la casa sa-si parcheze masinile in curtea proprie, sa nu le mai lase pe strazi. Cei de la bloc nu le pot parca decat pe strada, ei nu le pot urca pe bloc.
  Tot de bun-simt vorbim despre oamenii care au si casa si apartament, iar ei tin masina parcata cu zilele in fata blocului.

 43. Mihai, poporul la ales pe Milescu pentru a conduce orasul, inclusiv Primaria! Nu e normal ca lumea sa-l traga pe el la raspundere? Pe cei de la spital nu i-am ales noi. Si nici ei nu ne-au ales pe noi! Eu te intreb altceva! Ce fac eu cand vin de la Bucuresti, acolo unde locuiesc (din pacate), si stau cateva zile la Oltenita. Unde ma duc sa parchez? Si asa exista un monopol in spatele blocului meu. Culmea, e instituit de profesorul Ceausu.

 44. Mihai Ceauşu spune:

  @sorin, nu mi se pare normal ca doar Milescu sa fie vinovat, iar restul din primarie sa fie buni. Multi consilieri sunt momai, ei voteaza doar la ordin politic si nu au nicio initiativa. Functionarii care la ora 12 casca si asteapta sa plece acasa nu sunt vinovati de nimic in orasul asta?

  2.Referitor la celebra parcare, acea parcare a fost amenajata prin contributiile catorva din blocul meu, inclusiv prin munca fizica, printre care si tata.
  Prof. Ceausu detine una bucata masina. Cum detine el monopol cu o masina? Ma faci sa rad 😀 Vezi ca altii au cate 2-3 masini de apartament, poate ei detin monopolul. Unde poti parca? Cum facem si noi cand e parcarea plina: pe strazile Pescarilor, Mercur sau Iliescu.

 45. Ma, deci tu esti chiar Mihai Ceausu pe care il stiu eu? N-am stiut! Imi pare bine! Nu am spus ca oamenii din Primarie sunt buni, dar pestele de la cap se impute. Nu-mi spune tu mie ca Milescu nu stie tot ce misca in Primarie. Acea parcare a fost amenajata prin munca celor din blocul tau, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci scandal cand cineva parcheaza acolo. Este o parcare publica, unde oricine are dreptul sa parcheze. Eu nu vreau sa fac polemica cu tine pe aceasta tema, am tot respectul pentru familia ta, parintii tai sunt printre cei mai buni dascali din oras, dar la treaba cu parcarea nu sunt de acord. Daca cineva faca curatenie in gradina din fata blocului tau, asta inseamna ca tu nu mai poti trece pe acolo?

 46. Mihai Ceauşu spune:

  Da, vecinul tau.
  Era vorba de bun simt, pana la urma traim in tara „lu fac ce vrea muschii mei”. Nu cred ca ii convine nimanui sa vina acasa si sa gaseasca toata parcarea ocupata, parcare amenajata din proprii bani.
  In bucuresti daca parchezi langa un bloc oarecare, mai ales sa ai numar fara B in fata, ai toate sansele ca a doua zi sa o gasesti cu o portiera infundata, stergatoarele rupte sau un cauciuc taiat.
  Gradinile din fata blocului sunt intretinute de femeia de servici, iar ele sunt mereu pline de copii. Lumea ii alunga datorita galagiei la ore nepotrivite, nu ca strica.

  Eu astept sa vad concretizate solutiile propuse de primarie.

 47. Sorin Anghel spune:

  Mihai, ai inteles gresit mesajul meu! Un cetatean cu domiciliul in Oltenita a parcat intr-o parcare publica. Asta trebuie sa intelegi. Nu v-a obligat nimeni sa amenajati aceasta parcare. A fost placerea voastra si meritati felicitari pentru lucrul acesta. Dar asta nu va da dreptul sa amenintati pe cineva ca masina pe care o conduce va avea de suferit daca mai parcheaza acolo. Si ca sa te conving ca nu traiesti in tara „lu fac ce vrea muschii mei”, acea persoana nu a mai parcat acolo. Si nu a facut acest lucru de frica, ci din respect. Eu te intreb altceva. Un cetatean de la Cuca Macaii vine la Oltenita, in vizita la o ruda, si vrea sa-si parcheze masina. Unde vrei sa parcheze ca sa nu deranjeze pe cineva care si-a platit locul? In port? La Filatura? Sub pod?
  De ce sa platesti pentru un loc pe care oricum tu il folosesti acum fara sa dai vreun ban? Ti-ar placea ca vecinul de la parter sa nu te mai lase sa-ti pui bicicleta sub geamul lui? Cred ca nu!

 48. Mihai Ceauşu spune:

  Nu i-a pus nimeni, dar nici nu s-au multumit cu a injura primarul de la vremea respectiva, au trecut la fapte, deoarece ei erau cei care utilizau locul respectiv la acea vreme. Timpul au trecut, nivel de trai a crescut, masinile s-au inmultit. Poate daca acel spatiu nu se mai amenaja, ramanea o mlastina, un maidan, o groapa de gunoi, samd, poate ca acel cetatean din Oltenita nu mai era tentat sa parcheze acolo. Zic si eu…
  Referitor la amenintari, nu cunosc niciun caz in care o masina sau proprietarul acelei masini sa fi avut de suferit. La noi inca exista bunul simt, obraz, respect fata de oameni si fata de munca lor.
  Revin la bunul simt. Orice sofer stie ca in tara asta e o problema cu locurile de parcare. Deci, daca e intreg la cap, soferul nu va parca in primul loc de parcare, sau chiar intr-o parcare amenajata deoarece sigur va incomoda pe cineva. Da, sigur, e loc public, dar si strada e loc public. Soseaua Chirnogi e goala la orice ora, se poate parca lejer, vorbind de zona aceasta.
  Am avut in repetate randuri neplacuta surpriza de a fi intrebat de catre vecini daca masina cu nr oarecare e ruda cu mine.
  Nici tie nu ti-ar conveni sa-ti parchezi masina in fiecare seara in alt loc.
  Hai sa vorbim si despre cei ce locuiesc la casa. Foarte multi isi lasa masinile pe carosabil. Pe ei de ce nu-i obliga nimeni sa-si tina masinile in curte? Au casa pana in sosea? Sa darame prima camera, sa o modifice in garaj.
  Toate strazile recent asfaltate sunt gatuite de masinile parcate.
  Zona „doua benzi” e plina de parcari, insa lumea prefera sa le lase in strada. De ce? E mai comod asa.
  Eu cand mai plec prin alte localitati intreb persoanele pe care le vizitez unde anume pot parca pentru a nu incomoda; in niciun caz nu las masina in fata scarii sau in fata portii. Poate sunt eu anacronic.

  Referitor la plata, pe un autoturism se percepe impozit, impozit platit local. Nu ar trebui acel impozit sa acopere costul parcarii?

 49. Poate daca nu va apucati sa reparati voi parcarea, se apuca Primaria. Oricum, in zona aia se petrec lucruri tare ciudate. Parcarea aia este in continuare pietruita. Nu stiu daca mai exista asa ceva in oras. Am vazut peste tot asfalt. Str. Fl. Mandache nu a fost niciodata asfaltata in ultimii 20 de ani. Nici o masina nu a avut de suferit, dar amenintari au existat. Asta nu mai e lipsa de omenie, e legea junglei. Daca Soseaua Chirnogi e goala tot timpul, atunci de ce acel sofer a fost amenintat ca si-a parcat masina in spatele blocului? Pentru voi nu e goala tot timpul? De ce sa nu parchezi in primul loc de parcare gasit liber daca acolo nu exista nici un indicator care sa-ti interzica acest lucru? Ce trebuie sa faci? Sa incepi sa strigi in stanga si in dreapta, ca sa vezi daca e locul cuiva? Nu, parchezi masina regulamentar, avand pretentia ca esti intr-o tara civilizata, nu intr-un oras in care fiecare se crede stapan pe ceva ce nu e al lui. Sa stii ca vorba buna e mult mai folositoare decat amenintarile. Mihai, e chiar atat de pretios un loc de parcare in Oltenita? Eu cred ca iti pretuiesti prea mult masina daca vrei sa o parchezi in fiecare seara in acelasi loc. Ia-o in casa! Dormi in ea! Eu cred ca nu e normal sa discutam despre cei care stau la casa! Mi se pare ca ne bagam prea mult in treaba lor. Daca omul nu parcheaza in curte inseamna ca nu are spatiu. E normal sa intrebi unde poti sa lasi masina. Asa face orice om civilizat, iar daca cineva vine la mine si ma intreaba unde poate parca, eu ii spun in spatele blocului.

 50. Mihai Ceauşu spune:

  Sorin, asa cum tu ai intrebat cine i-a pus, eu i-as intreba pe cei care si-au luat masini ulterior cine i-a pus sa-si cumpere masini daca nu aveau loc de parcare.
  Da-l incolo de loc de parcare, noi nu prea mai parcam acolo din cauza acestor certuri, plus ca am gasit de nenumarate ori masina blocata.
  Repet, un om de bun simt va sti ca intr-un loc amenajat de altii el nu are ce cauta, din respect. Vad ca vorbim impreuna si ne intelegem separat. Hai sa lasam oamenii sa vorbeasca despre parcarile lor, nu de ale noastre. Iar ma acuza lumea ca acaparez discutiile. Poti gasi un mail sau un id de-al meu la Marius sau Razvan, daca esti interesat.

  Si ontopic: de ce nu se face parcare pe locul unde era Banca Agricola? S-ar reduce numarul masinilor din centru.

  Se vorbeste despre cei ce dau dure cu masinile. Parcarile sunt publice, drumurile nu sunt publice? Li se taxeaza combustibilul, mai da o criza economica si poate mai scapam de unele specimene.

 51. Nik spune:

  at Mihai Ceausu:
  „nu mi se pare normal ca doar Milescu sa fie vinovat, iar restul din primarie sa fie buni. Multi consilieri sunt momai […] Functionarii care la ora 12 casca si asteapta sa plece acasa nu sunt vinovati de nimic in orasul asta?”
  E primar, e „sef” peste functionarii aia, sa se asigure ca isi fac munca! Nu de aia e pus? Daca el crede ca nu se descurca, isi poate da demisia, nu? Sau de ce a mai candidat? Cine altcineva sa-i traga la raspundere pe functionarii de acolo? Cetatenii? Doar nu se strang 5-6 oameni sa se duca la un functionar sa-i impuna sa nu mai traga chiulu’, si sa munceasca asa cum trebuie! Si da, pentru ca e primar, poate fi tras la raspundere pentru tot ce se intampla rau in oras (tot ce e de competenta lui, desigur. Nu ma refer la 2 copii batandu-se la fotbal, ca s-au faultat 😛 ). Si daca isi atribuie merite pentru lucrurile bune, sa isi asume raspunderea si pentru alea rele. Nu-i corect asa?

 52. MARIANO spune:

  AM SI EU O INTREBARE PENTRU CEI CARE CUNOSC ACEASTA PROBLEMA : VAD CA DOMNUL PRIMAR A DAT O NOUA FATA STRANDULUI DIN ORASUL OLTENITA ! UNII SPUN CA AR FI INCHIRIAT DE DANSUL PE O ANUMITA PERIOADA DE ANI ! DECI TOATA INVESTITIA AR FI PE BANII DANSULUI! BUN, DAR CAND SE V-A DESCHIDE STRANDUL, CATEGORIC CA SE V-A INCASA UN BILET LA INTRARE, SI INTREBAREA MEA AR FI URMATOAREA : NOI , PENTRU A NE PUTEA PLIMBA PE FALEZA DE LANGA POD, CEA NOUA , CARE DE ALTFEL ESTE SITUATA PE DOMENIUL PUBLIC, PRIN CE ZONA V-OM PUTEA AVEA ACCES LA EA ? SINGURA INTRARE AR FI DIN PARC PRIN CURTEA STRANDULUI ! SAU V-A TREBUI SA OCOLIM PODUL DE DEDESUBT ? P.S. PENTRU CEI CU PROBLEMA PARCARILOR : AI PARCAT MASINA INTR-O ZONA STRAINA ,IN CARE VREI SA O AI IN SIGURANTA ?! LASA-TI NR-UL DE TELEFON IN PARBRIZUL MASINII SI MAI MULT CA SIGUR PROPIETARUL LOCULUI DE PARCARE CARE II ESTE DESTINAT, TE V-A SUNA SA O MUTI ! OK? SI NU VA MAI CERTATI !TOATE SE REZOLVA ! NOI SA PUNEM ALTA PROBLEMA, DAR ASTA SA AJUNGA LA UREGHEA DOMNULUI PRIMAR SI ANUME : SA BAGE TAXA PE PARCARI DAR SA AVEM LUMINA IN ELE MACAR PE JUMATATE CAT ARE ACUM PERIMETRUL PALATULUI DE JUSTITIEI CA TOT SE V-A INCASA NISTE BANI, NU? SI NE LIPSESC TOALETELE PENTRU NECESITATILE FIZIOLOGICE !!! ZIUA CA ZIUA, HAI CA MAI INTRAM IN VREUN BAR SA CEREM VOIE , DAR NOAPTEA ( AU INCEPUT DEJA CALDURILE SI CHIAR E PLACUT SA MAI STAM PE O BANCA NOAPTEA) ,UNDE NE DUCEM ? DACA NE ASCUNDEM LA VREUN COLT SI NE GASESTE POLITIA, LUAM AMENDA CAT NU A COSTAT MANCAREA SAU APA NOASTRA PE O LUNA ! AM DREPTATE SAU NU? SI ASTIA CU MASINUTELE DE CURATENIE A STRAZILOR, CELE CU PERIUTE DE DINTI IN FATA LOR, CARE ALEARGA PARCA AR CAUTA DE COLO COLO BANI PE JOS, NU SE POT TREZI PE LA ORA 4:30 CA SOSELELE SUNT MAI LIBERE ,PENTRU A FACE CURAT? DACA NU TE FERESTI TU DE EI ,SUNT IN STARE SA INTRE EI IN TINE ! ASTA E…

 53. Sorin Anghel spune:

  N-am chef sa-ti mai raspund. Acum sunt la vreo 30 de metri de tine, daca este acasa. Sa nu o mai lungim. Sa nu mai lasati biletele in geam daca cineva parcheaza intr-o parcare publica.

 54. Sorin Anghel spune:

  Pe mine nu ma deranjeaza cei care se plimba cu masinile prin oras. Oamenii lor au muncit pentru ca cei carora le-au dat viata sa traiasca bine. Problema nu e cine se plimba si cum se plimba. Problema o reprezinta locul unde parcheaza.