Patru mici virtuozi din Olteniţa câştigători la Bucureşti la interpretare pian

Festivalul Concurs Internaţional de Interpretare Pian „Micul virtuoz” a premiat şi copii din Olteniţa, de la Clubul Elevilor. Fiecare din cei 4 copii participanţi, a obţinut câte un premiu, însoţit de o cupă, medalii, diplome şi pungi cu jucării. Concurenţii olteniţeni au fost: Munteanu Horia Ştefan de 8 ani care a câştigat premiul I, Ispas Cristina de 9 ani cu locul II, Uşurelu Denisa Georgiana de 11 ani a obţinut locul III, iar Samara Thea Maria de 9 ani s-a clasat pe locul III. Concursul s-a desfăşurat pe an de studiu al pianului şi pe categorii de vârstă: 7-10 ani şi 11-14 ani. De asemenea, la concurs au participat şi elevi preşcolari cu vârstele cuprinse între 5 şi 6 ani. Concurenţii au interpretat două piese din repertoriul clasic universal. Juriul a fost alcătuit din profesori universitari şi specialişti în domeniu din ţară şi străinătate. „Juriul a fost deosebit de exigent, începând cu preşedintele – prof. univ. dr. Gabriela Munteanu, până la membrii săi, specialişti în arta interpretativă a muzicii, sau pedagogie. Copiii au avut concurenţi puternici, competiţia le-a demonstrat calităţile prin premiile obţinute. Au avut emoţii, dar asta nu i-a copleşit foarte tare şi au reuşit să treacă acest prag. Au fost nişte luptători, s-au gândit acolo pe scenă numai la ceea ce au de interpretat. Nu le-a fost deloc simplu să interpreteze în faţa unui juriu internaţional, dar au demonstrat că se poate. Atunci când vrei totul este posibil.” declară îndrumătorul copiilor, prof. Florina Suzeanu. Aceasta a primit o diplomă de excelenţă pentru merite deosebite în descoperirea, pregătirea, promovarea, încurajarea copiilor şi elevilor în domeniul artei pianistice. Directorul Clubului Elevilor, ing. Mirela Constantin, este cea care s-a implicat foarte mult în ducerea la bun sfârşit a participării copiilor din Olteniţa, la această competiţie internaţională.
Horia Munteanu a interpretat „Ave Maria” de Johann Sebastian Bach şi „Comediantul” de Scott Joplin
Cristina Ispas a interpretat „Sonatina în sol major” de Muzio Clementi şi „Cântec napolitan” de Piotr Ilici Tchaicovski
Thea Samara a interpretat „Fur Elise” de Ludwig van Beethoven şi „Menuet” de Joseph Haydn
Denisa Uşurelu a interpretat „Marş turc” de Wolfgang Amadeus Mozart şi „Fur Elise” de Ludwig van Beethoven
Festivalul concurs international de interpretare – pian “Micul virtuoz”, se află la a treia ediţie. Competiţia s-a desfăşurat sâmbătă, 16 mai la sala Arcub din Bucureşti. Tot sâmbătă s-a desfăşurat în aceeaşi locaţie şi Simpozionul internaţional – secţiunea postere “Muzica şi dansul între clasic şi modern”. Acţiunile de la Sala Arcub au fost organizate prin profesorii Claudia Ivan şi Mariana Ivan de la Universitatea Naţională de Arte.
În competiţie au intrat copii şi elevi din nouă ţări şi 25 de judeţe din România, copii care studiază pianul ca activitate extraşcolară. Cei patru mici virtuozi din Olteniţa au interpretat întreg judeţul Călăraşi

*imagini video furnizate de parintii copiilor


Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  Bravo! Ei sunt speranta ca ne vom reveni candva.

 2. Nik spune:

  foarte bine! as vrea sa stiu si eu… si probabil multi altii, dar pianul nu e tocmai accesibil.

 3. Dar la Oltenita au cantat vreodata?

 4. valuril spune:

  Toate aplauzele pentru minunatele degetele gingase care inunda cu inocenta si fragilitate spatiul mut al unei copilarii urbane, animate de minunata si modesta doamna profesoara Suzeanu Florina!Aplauze pentru toti , in sfarsit , M.U.Z.I.C.A!!!!
  Pe cand un concert reunit al micutilor?

 5. Laura S. spune:

  Da Sorin. Au cântat mai mulţi dintre elevii Florinei la diverse evenimente culturale din oraş şi în fiecare an la Zilele Olteniţei. Dintre cei de pe această scenă de teatru din Bucureşti, Cristina Ispas este cea care a fost prezentă la competiţiile din Olteniţa. Nu există o filmare cu ea în acest cuplaj video pentru că din greşeală s-a şters înregistrarea. Sunt nişte copii minunaţi pe care eu îi ascult mereu şi de fiecare dată cu mare drag. Îi sfătuiesc pe toţi cei care au copii să-i îndrume spre tot ceea ce ţine de spirit, de suflet (desen, muzică, balet sau orice fel de dans)în general arta, pentru că înnobilează interiorul uman, îl şlefuieşte, îl sensibilizează şi chiar avem nevoie de o lume mai bună iar asta nu se poate decât prin artă şi cultură.

 6. ciolacu spune:

  bravo! si felicitari pt.profesorii lor.necesita rabdare.bravo!

 7. andrey madin spune:

  felicitarii pt toti!SPER SA NU SE PIARDA TALENTUL DIN EI ,ODATA CU INAINTAREA IN VARSTA

 8. Multumesc, Laura! Din pacate, putina lume indrazneste sa-si trimita copilul spre cultura!

 9. ana spune:

  Ma bucur mult sa aud de asemenea rezultate si nici nu ma asteptam la mai putin de la doamna Suzeanu avand in vedere ca si pe mine m-a ajutat sa ajung la liceul de muzica.Este o mare bucurie sa aud ca si in Oltenita exista cineva de la care copiii pot invata ce inseamna muzica buna.Pacat ca nu exista in oras un liceu de arta.Felicitari!

 10. Lady Diana spune:

  Imi pare rau,dar trebuie sa fiu malitioasa…Munteanu Horia Stefan,locul I…Sa traiti bine,ex-tovarase director si tataie de mic virtuoz!…
  P.S.Sper ca cenzura sa nu se sperie din nou de comentariul meu…

 11. Laura S. spune:

  Dacă tu consideri că acest nume de lady te reprezintă ca o „doamnă” la punctul tău de vedere puţin spus maliţios, înseamnă că lumea într-adevăr este văzută de sus în jos şi invers. Nu are legătură ceea ce spui cu talentul copilului, un băieţel cu o mână de aur. Dar la cât vă pricepeţi voi să apreciaţi anumite talente nu e de mirare. Nu ne-am speriat de comentariu, ne-am speriat de modul de gândire specific multora dintre locuitorii unui orăşel de provincie cum este Olteniţa. Păcat de cei câţiva care doresc să-l deschidă, să-l încarce cu bunătate, frumuseţe sau delicateţe. E bariera răutăţii defectă şi nu se poate ridica în faţa celor bune. Ataci nu doar numele surorii mele, dar şi un copil foarte talentat şi cu singura vină că ştie să cânte BINE la pian. Nu au fost pile deloc dacă la asta te referi, tu cea sau cel care scrii şi care îţi ascunzi, ca şi alţii cu nume inventate, răutăţile (din laşitate este clar) în spatele unor nume false. Mentalitate nu doar maliţioasă ci mai ales grobiană…

 12. 90210aca spune:

  felicitari!!!!ei sunt cei care ne vor reprezenta pe viitor!!!

 13. Lady Diana spune:

  Laura S.,e adevarat ca acesta este un forum…Dar,chiar si atunci cand scriem pe forum,gramatica nu trebuie sa fie o…”bariera defecta”…
  Din fericire,jurnalist/scriitor la ziar/reporter etc nu e oricine se da cu presupusul pe forumuri sau tine,din cand in cand,microfonul in mana…
  P.S.In legatura cu intinarea numelui cuiva,lasati-o mai moale…Imi puteti raspunde la o intrebare in legatura cu micutii virtuozi : chiar sunteti sigura ca acestia cunosc notele(muzicale),stiu sa citeasca o partitura sau…?!?

 14. Laura S. spune:

  Da. Cunosc notele muzicale şi te invit, dacă eşti fair play, (dar sunt convinsă că nu) la o lecţie de muzică în prezenţa lor sau a lui Horia, cu al cărui bunic ai ceva personal. Mă înfioară modul de gândire al tău. Şi nu văd legătura între bunic şi nepot. Sau poate crezi că a fost făcătură filmarea şi nu cântă copilul numit în articol. Ori crezi că ei învaţă după ureche precum lăutarii. Sora mea nu e lăutar din nefericire (pentru că aşa ar fi scăpat de atacurile unora ca tine) şi drept urmare aceşti copii învaţă după note. Numai după note se învaţă muzica de calitate şi se formează omul de calitate. Tot după note – notele bunei cuviinţe. Vrei să ştii ce te sfătuiesc? Să-ţi ţii „făcăturile”, desconsideraţiile, părerile personale şi nefondate acasă la tine şi în mediul în care lucrezi sau trăieşti.

 15. Ionel Protopopescu spune:

  Are dreptate Diana,subscriu…Priviti cu atentie filmul si veti vedea ca interpretii se comporta ca niste robotei,au invatat o melodiuta (in 2-3 ani…)si cu aia se prezinta peste tot,la serbarea scolara,la aniversarea orasului,la concursuri…De ce nu se face la aceste”concursuri de pian” ca la olimpiadele de matematica,fizica etc-subiecte la prima vedere?!?(Sunt sigur ca veti spune ca sunt prea mici si ca,oricum, regulamentul concursului nu obliga la asa ceva…)
  Si-apoi vom mai vorbi…

 16. Laura S. spune:

  Veniţi şi voi să luaţi lecţii de pian şi apoi să vedem ce mai comentaţi. Dacă nu sunteţi capabili să faceţi diferenţe între fizică, matematică şi intrument, e clar. Nici nu mă mir că se fac astfel de comentarii. Mie mi-ar fi ruşine de mine să fiu în locul vostru, după asemenea aberaţii susţinute şi pe un site public. Vorbiţi oameni buni în cunoştinţă de cauză, nu doar de dragul de a vă auzi voi pe voi vorbind şi de a vă vedea scrisurile voastre la comentarii. Nu aveţi ce vorbi. Aţi fost la un concert de muzică clasică vreodată? Nu neapărat la Festivalul „George Enescu”, dar la un mic concert? Sau la un concurs de acest fel. Aţi văzut voi solfegiere? Solfegiul este examen de facultate sau de admitere la Academia de Muzică. Vă plâng de milă tuturor celor care susţineţi asemenea lucruri.

 17. lidia spune:

  aveam o parere f. buna despre dvs.,d-na laura,dc sunteti asa inversunata? ****** nu mai raspundeti fiecarui comentariu in parte,e parerea lor ,de aceea s-a infiintat acest site !

 18. lidia spune:

  ti se pare indecent cuvantul ”doamna”? dc m-ai cenzurat?!

 19. mara spune:

  Ii cunosc bine pe Horia si Denisa si va confirm faptul ca ei stiu foarte bine notele!Am asistat la multe dintre spectacolele in care acestia au participat si cu respect pot spune ca acestia chiar sunt viitorul!Apropo de ce spuneai tu,lidia,acest forum poate fi comentat de cate ori doreste fiecare dintre noi!Ar trebui sa aveti putin respect fata de Laura S. pentru ca voi nu sunteti in masura sa ii vorbiti asa,atata timp cat nu stiti cum au decurs lucrurile!Daca credeti ca este asa simplu sa canti asa frumos la pian,atunci de ce nu va luati un pian sau o orga si luati cateva lectii?Poate atunci va veti da seama ca nu este asa usor,avand in vedere si varsta lor!,,Usor de spus,greu de facut”!Pana atunci ar fi bine sa nu mai scrieti aici toate rautatile pe care le aveti in cap si sa apreciati aceste talente care vor reprezenta viitorul!

 20. Diana spune:

  bravo deni, noroc mult in continuare:*

 21. 0242 spune:

  Daca voi credeti ca acest lucru e ”facataura”, este treaba Dvs.,eu o cunosc persona pe denisa si nu ar putea fi ”facatura”!

 22. Daniel Thalmann spune:

  Bravissimo pentru realizari. Ar trebui sustinuti din toate locurile si nu torpedati cu invidie si comentarii rele.
  Respect pentru munca dascalilor cu copii.

  cu stima
  Daniel

  http://daniel-thalmann.blogspot.com/

  PS: si profesoara mea de pian e din Romania