Termourban Olteniţa are de încasat bani din toate părţile

Consilierii locali au dezbătut la ultima şedinţă situaţia financiară a societăţii şi au căutat soluţiile pentru recuperarea creanţelor. Termourban are de încasat 2 miliarde 300 de milioane de lei vechi de la bugetul local, din care 1 miliard şi 300 de milioane sunt taxele şi ajutoarele de încălzire pe luna martie ale societăţii Termourban. De la bugetul de stat, societatea are de primit o datorie de aproape 7 miliarde de lei vechi, iar de la populaţie 12 miliarde de lei vechi. Aceasta este situaţia reală prezentată în şedinţă de directorul Termourban ing. Tudor Vasile.

Primarul municipiului Olteniţa Costinel Milescu sugerează consilierilor să găsească soluţii pentru recuperarea creanţelor

Costinel Milescu: „Corect ar fi ca directorul Vasile să ia măsuri cu cei rău platnici, pentru că deja costurile mari aproape s-au cam terminat. Consumurile cu energia termică sunt relativ scăzute. Vine vara. Mulţi nu vor să plătească nu că nu au cu ce să plătească, ci pentru că cel mai bun creditor este statul pe de o parte, iar pe de altă parte sunt şi administraţiile publice”

Datoria de la Guvern întârzie să intre în conturile Termourban. Edilul şef spune că cei din Guvern sunt pasivi la acordarea sumei ce din punct de vedere legal trebuie să ajunga la Olteniţa.

Costinel Milescu: „Despre acea componentă de 7 miliarde, Guvernul a răspuns când vor face rost de bani ne vor da. Atâta vreme cât există legislaţie, cât noi primăria suntem obligaţi să contribuim din bugetul local cu o sumă, iar ei sunt obligaţi să participe cu acel 45% din valoarea comustibilului către agenţii economici, nu avem decât următoarele soluţii: să-i tragem de mânecă să le spunem că noi nu putem să funcţionăm de când ne dau ei bani şi că de fapt trebuie să respecte o lege, să-i dăm în judecată sau să folosim relaţiile celor care au partipriuri politice cu senatori, deputaţi să facă diligenţele de rigoare, în aşa fel încât suma de 7 miliarde să fie primită.”
Costinel Milescu: „Nu vreau să ajungem nici la nivelul Giurgiului, nici la nivelul Alexandriei, care au acelaşi furnizor de gaz -Wirom, să facem zeci de miliarde datorii pe care greu le mai întorci înapoi. Ar trebui să facem ce fac pensionarii, care cum iau pensia merg şi plătesc datoriile.

Consilierul Alin Grigore vine cu iniţiative
Consilierul şi avocatul Alin Grigore vine în sprijinul încasărilor cu o idee- să se execute datoriile pe care le are populaţia, creanţele pe care le are Termourban.

Alin Grigore: „Se pot face nişte contracte pentru care se cere un comision ce se va încasa în momentul executării, trecându-se la cheltuieli de executare şi să plătească tot populaţia rău platnică sau cea cu rea credinţă. Se poate apela la o societate civilă sau o firmă de recuperare, ceva profesionist, pentru ca ei să poată stipula plata acelor onorarii la final.”

Primarul Costinel Milescu a propus pentru şedinţa următoare ca, sub îndrumarea lui Alin Grigore, Termourban să prezinte mai multe variante, din care să fie aleasă cea mai bună, iar de comun acord să se hotărască în cunoştinţă de cauză.

Viceprimarul Florian Cercel
a propus ca în şedinţa următoare să fie invitaţi conducătorii celorlalte societăţi prestatoare de servicii pentru populaţie: Ecosal, Ecoaqua, Termourban. Astfel, să se ia o decizie în privinţa datoriilor pentru că, potrivit acestuia, cei care au datorii la unul din furnizorii de servicii sunt cam aceiaşi oameni care nu vor să plătească nimic, pentru că de fapt aceştia aşa sunt învăţaţi – să nu plătească.

Comentarii

 1. Sorin Anghel spune:

  N-am inteles ce vrea Alin Grigore. Sa imi traduca cineva si mie. E ridicol sa dai vina pe populatie. Inainte sa-i arate pe degetul pe cei care i-au ales, politicienii locali ar trebui sa-si faca datoria si sa determina Guvernul sa vireze suma catre Termourban. Daca nu sunt in stare inseamna ca trebuie sa demisioneze. Nu sunt pentru politica!

 2. KAMI spune:

  Sa mai faca o „taxa”!Sigur vor plati tot cei care nu au datorii…si sunt f.multi oameni cinstiti in Oltenita!Dati lista cu datornicii !Am vazut o lista intr-un ziar local in urma cu 1 an…persoane fizice, vreo 60, care aveau datorii intre 40 mil si 100 mil ROL.Le-a fost greu celor de la Termourban sa gaseasca solutii pentru ai putea restrictiona pe cei rau platnici?Acum inteleg ca ne atentioneaza(ameninta) pe toti ca vom ramane fara apa calda chiar si rece?

 3. Nik spune:

  „firma de recuperare, ceva profesionist” ? asta e sfatul unui avocat si consilier??? pai de ce sa se mai plateasca si o firma de recuperare? cei care ar trebui sa recupereze datoriile sunt incapabili? sau se vrea angajarea firmei pentru a mai imparti niste bani de „ciolan”? rezolvati problema cu datornicii, fara cheltuieli inutile din banii tuturor cetatenilor.

 4. vio spune:

  Un avocat se uita mai intai in ograda proprie.Considera ca problema are solutie printr-o firma de recuperare, adica dumnealui are un prieten in domeniu si uite asa beneficiaza si de un comision…asa se procedeaza, nu stiati?

 5. carmen spune:

  solutia e simpla nu le mai furnizati daca sunt datori…dar pt. cei care au manevre la curent sau la apa…..?…in afara de a mari pretul celor buni platnici se mai gaseste vreo solutie? sunt pensionari care imprastie pensia platindu-si datoriile si impozite sa ia modelul si ceilalti….sa isi plateasca intai datoriile si apoi sa vad eu daca isi mai permit sa bea si sa fumeze.

 6. Inainte sa dea vina pe populatie, ar face bine sa recupereze banii de la Guvern!

 7. KAMI spune:

  Sa incaseza Termourban bani de la cei care spala masinile cu apa de la „punctele termice”! Apa consumata cine o plateste?E la „oferta”???Cred ca e cu abonament!!

 8. 90210aca spune:

  nimic nu o sa mai fie ca inainte…asta este…au plecat oamenii care tineau regia in picioare sau pur si simplu au fost dati la o parte…politica asta…acum tot noi ne chinuim…ba ca nu au bani de gaze ba ca nu au oameni etc…scuze exista mereu dar solutii niciodata…fff trist!!!!

 9. petrica spune:

  Tocmai acesta este scopul infiintarii asociatiilor de locatari,sa ne certam intre noi si sa prospere ei.”Dezbina si”,”Dezbina si fura”

 10. val spune:

  Domnul Grigore are dreptate. Problema este ca politicienii nu vor sa piarda voturi.
  Cine consuma trebuie sa plateasca, daca nu sa-si faca o coliba si nu vor mai avea probleme. Sunt oameni care au o situatie materiala buna si nu platesc. Prefera sa o faca statul. In concluzie bunii platnici sun niste prosti.
  In Oltenita sunt mai multe probleme grave care nu vor sa fie vazute. Apa la subsoluri de exemplu, care afecteaza siguranta cladirilor si sanatatea publica. Unde este ISC, DSP, primaria?