Concedii de lăuzie şi sarcină prelungite

Plenul Senatului a decis miercuri 24 iunie, cu 79 de voturi pentru, o abţinere şi un vot împotrivă, prelungirea concediului pentru sarcină şi lăuzie de la 126 la 168 de zile calendaristice. Astfel, mamele asigurate au dreptul la concedii în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate. Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile calendaristice înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 105 de zile calendaristice după naştere. Proiectul de prelungire a concediului pentru sarcină şi lăuzie a fost iniţiat cu scopul adaptării la legislaţia europeană.

Comentarii

 1. sabina spune:

  frumos:X

 2. dory77 spune:

  praf in ochii!!!!
  dar ce fac mamicile care dupa doi ani nu are cu cine sa lase copilul,daca la camin nu poti sa l duci pana la trei ani.si la asta sa se gadeasca!!!!!!!!!!!!!?????????

 3. 90210aca spune:

  ce tare!!!nu de altceva dar nu o sa mai trebuiasca sa stau eu mult cu nepoata mea:)))

 4. eu una sunt multumita

 5. costel spune:

  Sa tot faci copii!!
  Pe vremea lui Ceausescu era vai si amar de bietele mame:nu tu concediu,nu tu bani de trusou,nu tu indemnizatie,nu tu pempars,nu tu lapte praf…n-aveau nici macar detergent sa spele scutecele,fiind nevoite sa le opareasca pt a le dezinfecta.
  Asa ca,stimate mamici,ar trebui sa fiti fericite si multumite pana la…..Dumnezeu.Poate chiar mai sus.