Nutricom Oltenita si-a sporit de aproape 20 de ori profitul in primul trimestru

Producatorul de nutreturi Nutricom Oltenita (NUTE) a obtinut un profit net de 2,98 milioane lei (698.500 euro) in primul trimestru al acestui an, de aproape 20 peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul sporirii afacerilor cu 14,5%, a informat luni compania.

In primele trei luni ale anului trecut, Nutricom Oltenita inregistrase un castig net de numai 152.500 lei. Afacerile companiei au avansat la 30,17 milioane lei (7,07 milioane euro), in intervalul ianuarie-martie 2009, depasind cu 14,5% nivelul consemnat in perioada echivalenta a anului trecut, de 26,35 milioane lei.

Nutricom Oltenita are un capital social de 9,34 milioane lei, divizat in 93,47 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania este controlata de Agrigento Holding Ltd, care detine 77,29% din capitalul social.

Compania are o capitalizare de 64,5 milioane lei (15,37 milioane euro), potrivit ultimului pret din piata, de 0,69 lei/actiune, inregistrat in sedinta din 10 iunie a pietei Rasdaq. Actiunile Nutricom Oltenita se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul NUTE.
sursa: NewsIn

Comentarii

 1. claudiu spune:

  …si salariiatilor ce le ofera,praful de pe toba.Aici este vinovat sindicatul din cadul companiei.Oare aceasta marire de capital pe spinarea cui s-a facut?Multi vin si se imbogatesc pe spinarea muncitorului roman,iar acesta cu greu face fata ,,zilei de maine,,Intre imbogatirea lor si saracia oamenilor este un proces invers proportional.OARE IN CE TARA TRAIM.Nu facem parte nicidecum din UE.Mai de graba din lumea a-3-a.RUSINE celor care conduc ,destinele,acestei tari!

 2. Mihai Ceauşu spune:

  In mod normal performanta trebuie rasplatita cu o prima (daca nu se poate cu o marire) catre salariati. Sunt curios ce au primit salariatii …
  Oare de ce nu era rentabila si cand era de stat?

 3. tatiana spune:

  din ce am auzit se dau cadouri de sarbatori in produse si tichete cadou . nu stiu valoarea , si nici nivelul salariilor , dar hai sa fim seriosi . daca s-au imbogatit , au facut-o si datorita oamnenilor , cum spune si claudiu , dar in niciun caz nu vor imparti cu ei profitul. e de laudat orientarea lor pe piata agroalimentara :pamant ,cereale , furaje , animale si pasari .

 4. larisa spune:

  Salariatii au un loc de munca sigur si nu stau cu frica disponibilizarii, asta cred ca e un mare avantaj pe care il au.In situatia de fata, in care multe firme se inchid una cate una, mentinerea locurilor de munca si aceleasi salarii, cred ca iar este un mare avantaj pentru angajati.Salariul se plateste la timp, nu se intarzie nici macar o zi.Asta spune multe despre cei care conduc firma.

 5. elena spune:

  bravo larisa ! cu asa gindire Romania chiar este raiul pe pamint ! dar nu pt noi !

 6. DANIEL T spune:

  Vai tie Romanie! Saraci intr-o tara bogata, plina de arabi,turci si alte neamuri venite aici puse pe capatuiala…iar noi stam cu mainile in sân fara sa stim sa ne cerem drepturile…
  Apropo,domnilor de la carma Nutricom, cand va schimbati masinile? Nu d alta, da’ tot scot astia de la Audi modele noi intr-o veselie…
  RUSINICAAA….

 7. 90210aca spune:

  saracii de ei!!!!!

 8. mario spune:

  Bravo lor.E firma puternica. Macar aceasta sa reziste crizei economice.Daca se inchide si asta orasul este terminat.Daca intra pe mana romanilor era demult falita.

 9. Gabi spune:

  Normal ca rezista …. familia mea are cateva actiuni la ei si de ani de zile nici macar nu ne saluta de sarbatori

 10. Adrian spune:

  Cred ca uitati ca traim in capitalism, nu in comunism. Castigul nu trebuie impartit in mod egal intre patron si angajat. Patronul isi asuma riscuri uriase cand face o investitie spre deosebire de angajat si e normal sa ii revina castigul in cazul in care acesta apare. In cazul in care Nutricom avea pierderi angajatii veneau cumva cu bani de acasa? Nu prea cred. Investitorul nu ar mai investi deloc daca ar trebui sa ishi imparta profitul cu angajatii. In fond capitalismul il rasplateste pe cal care pune in aplicare o idee si o transforma in profit.

 11. lidia spune:

  perfect adevarat,adrian !

 12. costel spune:

  Stai linistit Adrian.Tot ceea ce au facut acesti „inspirati” si „norocosi” investitori,au facut cu sudoarea fruntilor noastre.
  Toate aceste „succesuri” reputate ne costa pe noi.
  Sunt multe dedesubturi despre care noi nu avem habar.
  E ,totusi ,laudabil,ca ne sunt disponibile niste locuri de munca,fie ele si inchitabil platite.
  Pacat ca inaintasii nostrii au luptat impotriva cotropitorilor si au murit degeaba.

 13. Adrian spune:

  Da, nu contesta nimeni faptul ca salariatii au un rol important. Dar munca intelectuala este infinit mai valoroasa decat munca fizica, de rutina. Nimeni nu te obliga sa ramai, poti demisiona oricand dar nu stii daca te vei angaja. Pe asta se bazeaza si ei. E o chestiune de cerere si oferta pe piata de munca.

 14. larisa spune:

  Daca o sa comparam salariul si celelalte beneficii(tichete de masa pt fiecare zi lucrata; tichete de masa cadou , pui, dulciuri pt copii de sarbatori; ore suplimentare platite)cu ce primesc salariatii altor societati comerciale din Oltenita, cred ca cei care muncesc la Nutricom nu sunt chiar napastuiti.Multi patroni romani din oras nu dau tichete de masa, nu platesc la timp salariile si orele suplimentare si mai rau folosesc munca la negru.Daca cei care conduc orasul ar fi fost intertesati sa atraga cat mai multi investitori straini cred ca ne era tuturor mai bine.

 15. fost actionar spune:

  N-am mai vazut dividente cativa ani , pana m-am suparat si am vandut actiunile , probabil tot catre cei din interior , asta stie firma de intermediere a tranzactiilor cu actiuni , acum normal ca merge bine societatea , atunci nu se vedea nimic la orizont, vezi doamne se reinvestea profitul , vrajeli pur romanesti! Sa traim bine ?

 16. rey_mariano spune:

  DOMNILOR, NU CONTEAZA DIN CE TARA DE PROVENIENTA ESTE UN INVESTITOR CARE VINE LA NOI, CEL MAI MULT CONTEAZA SA ASICURE NOI LOCURI DE MUNCA PENTRU ORASUL NOSTRU, CAT MAI MULTE !ESTE MAI BINE SA LUCRATI IN DEPLASARE, SA VA TREZITI PREA DE DIMINEATA AJUNGETI LA SERVICI, SI NOAPTEA SA AJUNGETI ACASA FOARTE TARZIU ?! PLUS BANII CARE II CHELTUITI PE TRANSPORT, MANCARE… NU ESTE MAI BINE SA AVETI DE MUNCA IN ORASUL VOSTRU? CE CONTEAZA DACA SUNT ARABI, TURCI SAU ALTE NATIONALITATI! VOI DE MUNCA SA NU VA PLANGETI! SI DACA UNII DINTRE VOI SUNTETI INVIDIOSI PE UNII PATRONI, DE CE NU VA DESCHIDETI CHIAR VOI, PROPRIA VOASTRA AFACERE, PROPRIUL VOSTRU NEGOT?! CA, SUNT PATRONI CARE NU VA RESPECTA DREPTURILE CARE VI SE CUVIN, DE CE NU II DENUNTATI?! CAND VA ANGAJATI, SA INTREBATI DE LA BUN INCEPUT SALARIUL SI DREPTURILE CARE VI SE OFERA! NU VA CONVINE… PLECATI! CACI ACESTI INVESTITORI CATE VIN PE LA NOI, FAC INVESTITII DIN FONDURI EUROPENE,ASTA E ALTCEVA, AICI ESTE PROBLEMA, IN SPATELE LOR TOTDEAUNA ESTE ALTCINEVA CARE LUCREAZA DIN UMBRA ! NU VEDETI ,NU OBTINETI CREDIT PENTRU FINANTAREA UNEI LOCUINTE, DAR PENTRU FINANTAREA UNUI PROIECT !SI VOI POATE VENITI CU O IDEE DE A FACE CEVA IN VIATA ASTA , DAR CINE SA VA SPRIJINE MATERIAL?! PARERILE SI OPINIILE NOASTRE SUNT IMPARTITE, ASA CA FIECARE AVEM DREPTUL LA REPLICA ! SA TRAITI BINE !!!

 17. costel spune:

  @rey_mariano
  Si de ce esti atat de ofensat?
  Da,ai ghicit problema:cum de noi,romanshii,care poate avem idei la fel de bune,batem in zadar la portile fodurilor europene??
  Nu este,nici pe departe,vorba de invidie.
  Este vorba de gustul amar al painii pe care o castigam cu greu (inghitind umilinte) si inechitabil.
  Si asta in tara noastra.
  Ai si tu dreptate cand spui ca nu conteaza ce fel de paine mananci:turceasca,arabeasca,etc,dar..conteaza daca o mananci de placere sau de nevoie.

  @adrian
  Sunt sigur ca stii faptul ca intai a aparut sapa si apoi stiloul.
  Si orice munca are importanta ei,fie ca e munca de intelectual sau ca e munca de randashi.
  Si munca celor care ne desfunda canalizarea este extrem de importanta.Nici nu vreau sa-mi imaginez ce-ar fi daca ei n-ar exista.