Premii pentru Olteniţa la Buzău: Concursul Internaţional de Creaţie Literară „Ioan Alexandru”

Concursul Internaţional de Creaţie Literară „Ioan Alexandru” de la Buzău a adus câteva premii si pentru Olteniţa. Donescu Cristina Alexandra a obţinut premiul I şi un trofeu de participare, Cantacuz Maria Dorina a obţinut menţiune şi Alexandru Andreea a obţinut menţiune.
Andreea Alexandru este mulţumită de premiul obţinut: „Particip frecvent la olimpiade şi alte concursuri. Mă axez pe limba franceză şi mă aşteptam să obţin ceva pentru că mi-au plăcut foarte mult textele pe care le-am creat şi mă bucur că m-a apreciat juriul.”

Cristina Alexandra Donescu: „Mă simt bine când ceilalţi mă apreciază. Vreau să-i mulţumesc doamnei profesor de engleză Elena Dumitru şi domnului Constantin Hociotă. Am fost foarte emoţionată când am primit premiul. Erau mulţi profesori, decani de la multe faculatăţi. Nu mai auzeam nimic în jur.”

Cantacuz Maria Dorina a avut ca lucrare o piesă de teatru în limba engleză: „A fost neaşteptat. Am primit pe mail confirmarea de participare. Au fost elevi din Bucureşti, Buzău, Olteniţa, Slatina, Constanţa, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Serbia şi Muntenegru şi Republica Moldova. Am întâlnit oameni noi, am sudat prietenii. Vom repeta acţiunea şi la anul.”

Consursul de la Buzău s-a aflat la prima ediţie. În competiţie au intrat 700 de lucrări. Fetele declară că dintre aceste lucrări, 20 sau 30 au ieşit din concurs pe motiv că nu au respectat normele de rigoare. Olteniţa a reprezentat la acest concurs judeţul Călăraşi.
Lucrările concurenţilor vor fi publicate într-o carte. Fetele vor compune lucrări pe timpul verii acestui an pentru concursul de anul viitor.
Alexandru Andreea colaborează la revista „Adolescent” din Cluj Napoca

Comentarii

 1. andrey madin spune:

  felicitarii

 2. Alexandra spune:

  Felicitari, fetelor! Intr-adevar doamna Dumitru e o profesoara buna.

 3. sabina spune:

  bravo!!!!!!

 4. 1971stefan spune:

  bravo voua fetelor toti oltenitenii care locuim in spania(si suntem…..)va felicitam si sa ajungeti si mai departe

 5. rendez spune:

  :)) ************:)) doamne de unde a aparut ma? :))

 6. mihai.b spune:

  FELICIARI PE LA MINE PRIN CARTIER SE FACE UN MARATON DE SOPT P. VRETI SA VENITI SA CUNOASTETI ADEVARATUL SENS AL CUV VIATA SAU MAI BINE IDEALUL IN VIATA,POATE MAI BINE SA CASTIGATI UN PREMIU FRUMOS….APROPO FELICITARI FETELOR VA INVIDIEZ…

 7. 90210aca spune:

  felicitari si multa bafta pe viitor!!!