Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Călăraşi se joacă cu bolnavii

Un bolnav de cancer de colon sau de vezică este dependent de anumite echipamente şi dispozitive medicale. Pentru ca un bolnav să ajungă în posesia acestor dispozitive, filiera ar trebui să fie simplă la prima vedere, mai ales din punctul de vedere al unei firme distribuitoare, care are contract cu casele de asigurări de sănătate din ţară. Firma Medical Expres din Bucureşti, este una din aceste firme. Din declaraţiile angajaţilor firmei, deciziile medicale ce vin dinspre Călăraşi, mai exact de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, se semnează foarte greu, într-un timp extrem de lung, fără a se cunoaşte motivele. Prin „casă de asigurări de sănătate”, logic se înţelege un loc ce-ţi oferă în orice situaţii, la orice oră şi pentru orice boală nişte certitudini, o siguranţă de natură medicală. La Călăraşi însă se pare că lucrurile au scăpat de sub control şi nu stau chiar aşa cum se derulează în alte judeţe din ţară.

Echipamentele medicale necesare bolnavilor de cancer se distribuie exclusiv prin firme specializate
Pungile de colostomie, ca şi cateterele la plastie, nu se găsesc în farmacii, acestea se obţin în urma tranzacţiilor dintre furnizorul de echipamente medicale şi casele de asigurări. Una dintre bolnavele de cancer din Olteniţa s-a confruntat cu problema slabei administrări de la Casa de Asigurări de Sănătate din Călăraşi. La externarea din spital, pacientei i-au fost luate toate datele şi actele necesare pentru a i se trimite poştal echipamentele necesare. „O firmă extrem de serioasă este cea din Bucureşti. Actele mele au fost trimise imediat iar de atunci de o lună şi jumătate firma nu a primit nici o decizie de la Casa de Asigurări de Sănătate Călăraşi. Cu toate astea de la Medical Expres am primit în avans pungi în valoare de 700 de lei. Deja e prea mult ce au făcut pentru mine şi nu mai pot să-mi trimită. Un bolnav cu un asemenea diagnostic şi astfel de necesitate are nevoie de 30 de pungi pe lună.” declară pacienta. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Călăraşi este obligată prin contractele încheiate să asigure bunul mers al acestor servicii prin simpla semnătură pe o hârtie.

Angajaţii de la CJAS Călăraşi se scarpină pe dreapta cu stânga
Dacă aceste simple ştampile şi semnături care dau drumul echipamentelor din firme, sunt atât de greu de pus, atunci de ce să ne mai mirăm că merg lucrurile astfel, fără cursivitate şi normalitate? Pungile de colostomie şi cateterele la plastie sunt necesare bolnavilor imobilizaţi la pat. Cu toate astea, la Casa de Asigurări din Călăraşi angajaţii se scarpină invers. Cum? Uite aşa: în mijlocul arşiţei pacienţii bolnavi, operaţi sunt chemaţi cu actele pe drum. Există şi destui bolnavi care după ce că trec prin suferinţele unei boli incurabile, nu au nici posibilităţi financiare. „Ne cheamă la Călăraşi cu actele fără să se gândească ce greu ne este. Noroc că am primit echipamentele în avans şi că am avut sprijin de la cineva foarte apropiat, care este asistentă la un spital mare din Bucureşti şi mi-a adus câteva pungi. Altfel nu ştiu ce făceam.” declară bolnava impacientată de serviciile medicale oferite în România bolnavilor incurabil.

Firmele de furnizare a echipamentelor medicale sunt şocate de regimul din Călăraşi
De la Medical Expres cineva ne spune de la celălalt capăt al firului: „Tot timpul am avut probleme cu cei de la Călăraşi. Este singurul judeţ care ne dă bătăi de cap. Am ajuns la concluzia că vor să-şi bată joc de oameni. Nu se poate aşa ceva.”
La Casa de Asigurări de Sănătate Călăraşi, unul dintre angajaţii care se pare că nu ştie foarte bine cu ce se mănâncă un astfel de mecanism medical sau mai bine spus uman, dă vina pe schimbările din conducerea instituţiei, instituţie care întâmplător şi vital îşi primeşte salariile din banii contribuabilului. Tot să te îmbolnăveşti în România, că ai sigur bilet gratuit către lumea cealaltă, unde cu certitudine vei găsi liniştea şi dreptatea.

Comentarii

 1. cozmin spune:

  ar trebuii sa se faca ceva cu chestia asta!!

 2. costel spune:

  „Doamne!Vino Doamne,sa vezi ce-a mai ramas din oameni!”

 3. Mihai Ceauşu spune:

  Dintre cei mai destepti, poate ma luminati si pe mine: de ce se pune problema unui sistem medical care sa se autosustina?
  De ce nu se pot face niste licitatii 90% corecte si 10% spaga, sau comisioane?
  De ce folosim echipamente de 50 ani vechime, vorbind ca si conceptie, cat si ca varsta? Iar daca avem aparate noi, de ce nu avem oameni capabili sa le foloseasca?
  De ce ma duc la doctor, la spital si trebuie sa dau spaga si apoi sunt chemat la cabinetul privat?
  De ce sunt internat in spital doar ca sa-mi pot face anumite analize sau proceduri? De ce sunt internat si trebuie sa aduc medicamente de acasa?

 4. DANIEL T. spune:

  Mihai,suntem ROMANI,de-aia !

 5. Mihai Mihaela spune:

  sunt niste persoane …iresponsabile, am intampinat si noi greutati cu casa de asigurari, avand nevoie mama mea d acele pungi d colostomie…ii tot sunau si zicea…va vom trimite, asteptati o zi, doua….pana am mers la cl…acolo…bineinteles k faceau pe prostii, k dc am venit…cu cine..am vb…ca se rezolva s mergem acasa…Nu-si merita locurile, mi-e scarba d astfel de oameni, care lucreaza acolo, pt.ce isi primesc salariile?!!dar…TRAIM IN ROMANIA..doar…

 6. cip spune:

  Sa nu mai vb de faptul ca bolnavii cu acest diagnostic nu beneficiaza de urgente medicale. L-am transportat pe tatal meu cu masina personala (starea lui nepermitindu-i sa circule 70 Km in pozitia sezut) pt ca salvarea nu catadicsea sa se deplaseze pt asemenea problema, trebuind sa ajung la spitalul Calarasi. Pt ei nu reprezinta nimic faptul de a avea o persoana apropiata alaturi cateva zile in plus, persoana care a cotizat la asigurarile de sanatate cu sume care intra si acum in buzunarul unor functionari iresponsabili sau sunt cheltuiti pe achizitii fara rost. Toata stima pt doctorul Coriu, sigurul doctor cu suflet pe raza de 200 Km.

 7. Bolnav la 24 de ani

  Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

  Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Mă puteţi contacta şi la numărul de telefon 0757.20.54.95 sau la adăpostul de noapte din Turnişor.