Cu toate piedicile financiare, spitalul olteniţean merge înainte

Directorul spitalului municipal Olteniţa, dr. Liana Petculescu, a participat zilele trecute la un simpozion al comisiei de dialog social. Principalele aspecte discutate au fost asigurarea surselor de finanţare în vederea respectării acordului dintre Sanitas, Casa de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii, dar şi măsurile întreprinse pentru asigurarea surselor de finanţare în vederea respectării acestui acord semnat la 21 mai 2009 la nivelul unităţilor spitaliceşti.
Liana Petculescu spune că până la data menţionată s-au păstrat locurile de muncă la toate categoriile de angajaţi.
vezi interviu video
Nu au fost cazuri de desfacere a contractului de muncă din cauza abaterilor disciplinare. Sporurile specifice fiecărei secţii sau compartiment au fost acordate integral inclusiv pentru sistemul finanţat de la bugetul de stat şi anume cabinetul şcolar, dispensar TBC, cabinetul şcolar stomatologic.
Medicul coordonator al spitalului olteniţean a mai declarat că prima de vacanţă nu s-a acordat şi nu a fost prinsă în bugetul de venituri şi cheltuieli, întrucât bugetul nu acoperă nici întreg anul 2009.
urmăreşte interviul
Faţă de statul de funcţii aprobat, spitalul olteniţean are la această dată un număr de 29 de posturi vacante, din care trei s-au vacantat după intrarea în vigoare a OUG 34/2009, ceea ce creează dificultăţi în desfăşurarea normală a activităţii şi în efectuarea concediilor de odihnă legale.
La comisia de dialog social au participat directori ai spitalelor din Olteniţa, Călăraşi, Lehliu, Săpunari şi Budeşti.

Despre cum se autogestionează spitalul Olteniţa, eforturile conducerii de a le fi bine pacienţilor internaţi, lipsurile de care medicul manager Liana Petculescu nu se prea plânge, cât şi despre personalul de medici din spital puteţi afla urmărind interviul acordat de dr. Liana Petculescu, director al Spitalului Municipal Olteniţa.

Comentarii

 1. lidia spune:

  super profesionista d-na dr.petculescu,tot respectul !

 2. Mihai Ceauşu spune:

  Boc s-a tacanit rau, sunt posturi care trebuie ocupate la bugetari! Sa taie de la ******** ridzi si udrea, apoi de la directorii din ministere, si, poate, se vor gasi solutii financiare pentru restul.

 3. costel spune:

  Desi principiul „sa faci din rahat bici si sa si plesneasca”,nu functioneaza aproape niciodata,iata ca doamna doctor Petculescu,de ani buni a reusit.
  Toata stima si tot respectul pentru tot ceea ce a facut,face si va face,in ciuda tuturor vicisitudinilor si ciuda rau voitorilor.

 4. Mihai Mihaela spune:

  Felicitari doamnei doctor Petculescu, mai avem si oamnei buni. doctori buni..mai rar..intr-adevar!

 5. adriana radu spune:

  Felicitari doamnei doctor Petculescu pt ceea ce face pt spitalul din acest oras,se vede ca nu se da batuta si lupta sa realizeze ce si-a propus,este o femeie extraordinara si un medic profesionist.

 6. cristian spune:

  ?????????? PARDON

 7. ela spune:

  sa va ajutam aducindu-va aminte cum sa face-ti rost de bani pentru spital . ce zice-ti

 8. lavric gelu spune:

  Asociaţia Umanitară „ O Sansa Pentru Copii”, cu sediul în Municipiul Bucuresti, a demarat programul „DE LA UN SUFLET MARE PENTRU CEI MICI”, program prin care urmăreşte reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Oltenita . Această unitate medicală se găseşte într-o stare deplorabilă ,lipseste 80% din aparatura medicala, faianţa de pe pereţi este căzută în multe locuri, pereţii exteriori sunt plini de mucegai şi igrasie, grupurile sanitare si bucataria sunt din ani ‘’80 , mai pe scurt nu cred ca cineva ar vrea sa-si vada copilul internat acolo , singura veste buna este ca totusi se pastreaza un maxim de curatenie si igiena pe cat se poate in conditiile date
  http://www.osansapentrucopii.ro/prezent.htm