Declaraţiile la obligaţiile la buget se depun până la 27 iulie

Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor referitoare la obligaţiile de plată la buget este, luna aceasta, ziua de 27 iulie, întrucât termenul legal de 25 a lunii pică sîmbătă. Potrivit unor surse din interiorul Administraţiei Fiscale Olteniţa, faţă de declaraţiile lunare care trebuie depuse de către agenţii economici în mod obişnuit, odată cu încheierea primului semestru mai trebuie depuse o serie de formulare. Este vorba despre formularul 394, declaraţia informativă privind livrările, prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional în semestrul I al acestui an, precum şi de formularul 208, declaraţia informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal care trebuie depusă de către notarii publici, aferent activităţii din semestrul I al acestui an. La acestea se adaugă declaraţiile lunare, trimestriale sau semestriale, în funcţie de perioada de raportare, aferente lunii iunie. În această categorie intră formularul 100 – obligaţiile de plată la bugetul de stat, formularul 102 – obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, formularul 103 – privind accizele, formularul 300 – decontul de TVA, formularul 390 VIES – declaraţie recapitulativă privind livrările sau achiziţiile intracomunitare de bunuri, formularul 301 – decontul special de TVA pentru achiziţiile intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile, formularul 104 – declaraţia privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor pentru asocierile fără personalitate juridică, respectiv formularul 224 – declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate.

Comentarii

  1. stefan spune:

    ma intreb la cate familii a returnat statul roman banii cetatenilor….raspuns la nimeni.In fiecare an statul roman ori te scoate dator ori te scoate pe „0”.Sa mai facem declaratie la obligatiile la buget?asa ar fi normal si de drept,dar cine mai are curaj?

  2. rey_mariano___m2m spune:

    DECLARATIA PE VENIT IN ROMANIA ? LA DECLARACION DE LA RENTA EN RUMANIA? MEREU STATUL ROMAN NE PACALESTE ! SIEMPRE EL ESTADO RUMANO NOS ENGAÑA! STATUL ROMAN , DOAR INCASEAZA BANI,DAR NICIODATA NU PLATESTE , CU SIGURANTA ! EL ESTADO RUMANO,SOLO ESTA COBRANDO DINEROS, PERO NUNCA NO PAGA, SEGURAMENTE ! ASTA E VIATA! ESO ES LA VIDA !