Muzeul de artă se va reabilita printr-un proiect european

Muzeul de artă din Olteniţa va beneficia de un proiect de reabilitare. Cu ajutorul câtorva demersuri legal europene, muzeul din fostul turn de apă se va reabilita. Acest lucru se va face şi practic pentru că prin Uniunea Europeană există o linie de credit deschisă pentru monumente istorice. Un fost manager de proiecte europene a însoţit o echipă de consultanţă în probleme de consiliere pentru reabilitare.
Muzeul de artă se află pe lista monumentelor istorice din Olteniţa. Proiectul va fi întocmit pe numele Primăriei Olteniţa. „Toate proiectele care vizează monumentele istorice au şanse mari de câştig.” declară directorul muzeului de artă şi al muzeului de arheologie Olteniţa, prof. dr. Done Şerbănescu.
Primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu propune ca în acest proiect, care vizează monumentele istorice, să fie inclus şi monumentul eroilor din Bd. Republicii, natura proiectului permiţând includerea unui alt monument istoric.
Directorul Şerbănescu susţine că există o linie de credit pentru valorificarea turistică a zonei, unde se pot face şi construcţii. Arhitectul va veni într-o lună pentru devize şi realizarea proiectului. În acest caz nu există termen de depunere. Directorul celor două muzee declară că vrea să valorifice şi Gumelniţa, care este de asemenea monument istoric.

Comentarii

  1. rey_mariano spune:

    …SI CINE V-A FI CASTIGATORUL LICITATIEI PENTRU REABILITAREA MUZEULUI DE ARTA?(SURPRIZA)! DIN PARTEA CARUI PARTID POLITIC? IN CAZUL IN CARE S-AR LICITA! NU DE ALTA,DAR SUNT SI LA NOI FIRME DE CONSTRUCTII CARE TREC PRIN ACEASTA CRIZA DE BANI PENTRU SALARIATI SI DE LUCRARI SI NU AVEM NEVOIE SA NE RESTAUREZE MUZEUL, ALTE SOCIETATI DE CONTRUCTII DIN AFARA JUDETULUI,PENTRU A SE MUSAMALIZA BANII CARE POATE V-OR SOSI DE LA U.E. CORECT ?!