Nu puneţi la dispoziţia persoanelor rău intenţionate bunurile şi banii dumneavoastră!

Poliţia atrage atenţia tuturor cetăţenilor Judeţului Călăraşi să manifeste deosebită atenţie în relaţia cu persoanele necunoscute care îi abordează sub diferite pretexte, pentru a nu deveni victimele înşelăciunilor!

În ultima perioadă de timp, la nivelul I.P.J. Călăraşi au fost înregistrate cazuri în care persoane, străine de localitate, pretinzând că sunt trimise de rude din Bucureşti sau din alte oraşe, pentru a intra în posesia unei sume de bani sau pentru a vinde diferite obiecte, profită de neatenţia şi vulnerabilitate persoanelor vârstnice, pe care le deposedează de diverse sume de bani.
Au existat, de asemenea, cazuri în care cetăţeni din localităţile rurale au contractat efectuarea de lucrări de construcţie la imobile de către un grup de persoane, străine de Judeţul Călăraşi, şi, odată finalizată lucrarea, fie nu s-au înţeles asupra contravalorii serviciului prestat, fie acesta a fost supraevaluat, poliţiştii intervenind pentru aplanarea stărilor conflictuale iscate pe acest fond.

Pentru e evita implicarea în asemenea evenimente, poliţiştii recomandă cetăţenilor ca lucrările de construcţie să fie efectuate cu firme specializate sau persoane cunoscute şi să manifeste prudenţă maximă în relaţiile cu persoanele necunoscute care îi abordează sub astfel de pretexte, şi, de îndată ce intră în contact cu asemenea indivizi, care trezesc suspiciuni, să sesizeze poliţia la numărul gratuit 112!

BIROUL DE PRESĂ AL I.P.J. CĂLĂRAŞI

Comentarii

  1. rey_mariano spune:

    „OAIA CARE NU ASCULTA DE STAPAN, O MANANCA LUPUL!” DACA LASATI SA VA CALCE PRAGUL,TOTI NECUNOSCUTII, CU SIGURANTA VE-TI FI JEFUITI, SAU LAUDATI-VA DES CU NOILE ACHIZITII DIN CASA DUMNEAVOASTRA!

  2. sabina spune:

    😉

  3. sunknu spune:

    Vai mama cei mai grijulii sunt oamenii astia ai legii vb aia dormiti linistiti avem noi grija de banii vostrii =))) adevart se gandesc si ei la cetatenii de rand dar de prins??? hai sa o lasam ca macane;)