Olteniţa sub teroarea Enel

Olteniţenii au avut de suferit zilele astea în urma unei calamităţi electrice. De aproximativ o săptămână în Olteniţa s-a creat o adevărată isterie cauzată de deficienţele în sistemul electric. Explicaţiile vin fără a mulţumi opinia publică, intrigată de altfel de desele întreruperi care au dus la defecţiuni în gospodării de diverse capacităţi. Ca să nu mai vorbim de repercusiunile din interiorul altor instituţii care sunt legate de funcţionarea normală a părţii electrice din oraş.
De la birourile din Olteniţa nu am aflat mare lucru, pentru că sunt legaţi cu căluş la gură de cei aflaţi pe scara ierarhic superioară. Singurul lucru aflat din Olteniţa a fost acela că sunt împuşcate cablurile de joasă tensiune şi se lucrează pe reţea. Nu ştim câţi salariaţi are Enel sau cât s-a investit dacă s-a investit, dar ştim că populaţia are de suferit enorm de pe urma acestor degringolade profesionale.
Valentin Deculescu, inginer şef în cadrul Enel Călăraşi ne spune că este o situaţie deosebită pentru că în data de 15 iulie a căzut peste un cablu electric de tensiune o cracă a unui copac. „Nu avem ce să facem. Se defectează cablurile în zone separat. De ieri (15 iulie n.r.) până azi (n.r. 16 iulie) s-au defectat 4 cabluri pentru că a fost avariat un cablu de joasă tensiune. Problemele s-au creat din cauza faptului că a trebuit să întrerupem curentul într-o anumită zonă şi să preluăm din alte cabluri. Nu se ştie unde e defecţiunea în multe din situaţii, şi atunci trebuie să căutăm. Sperăm ca până în week-end să se rezolve situaţia” declară reprezentantul Enel de la Călăraşi pentru Olteniţa.
În municipiu au persistat problemele şi înaintea situaţiei create de craca ruptă pe cabluri, în special de când ploile cad cu abundenţă. Răspunsul la aceste anomalii produse în sistem: s-au defectat mai multe cabluri şi intemperiile din zonă-ploi şi vânt. „În judeţ s-au investit 107 miliarde de lei vechi în reţele, de şapte ori mai mult decât pe vremea când era Electrica. Sunt cabluri defecte de 20 kvolţi, pe care le vom redresa” mai declară Deculescu.
Oraşul se află sub teroarea acestor defecţiuni: populaţia care se sperie de avarierea aparaturii electronice sau calculatoarelor din case, dar şi instituţii fie că vorbim de cele de stat sau firme particulare. De la case particulare până la Termourban, a cărui conducere a trebuit să urmărească procesul de tehnologie al centralei ce funcţionează pe energie solară, uzina de apă, dar şi spitalul municipal, toţi au avut de suferit. „Uzina de apă e alimentată radial cu un singur cablu. Se vor face manevre pentru cabluri de tensiune” ne răspunde reprezentantul Enel Călăraşi şi pentru Olteniţa.
Spitalul municipal a funcţionat în perioada cât s-a întrerupt curentul cu generatorul din dotare, care funcţionează pe motorină. Dacă acest generator nu exista întregul mecanism medical avea de suferit, de la naşteri la lumânare până la operaţii la lumina lămpilor, aşa cum declară directorul spitalului, dr. Liana Petculescu.

Comentarii

 1. Nik spune:

  „Bai trai-v-ar”, platiti si toate electrocasnicele stricate din cauza voastra? Faceti-va reteaua aia cum trebuie, ca tariful la energie stiti sa-l cresteti mereu! Si oamenii au abonamente la voi. Stiti ce inseamna asta? Ca nu e numai „cat consumi atat platesti”. Existenta unui abonament va obliga la furnizare continua, iar in caz de intreruperi, la despagubiri. Pe langa faptul ca aveti salarii super bune, si ca energia de la noi din tara e luata din alte tari cu maxim 50% din pretul pe care il platim noi. Restul pana la tariful aplicat noua e profitul vostru … [pot sa zic hotesc (hotzesc) sau nesimtit? E, lasa, nu zic], ca sa faceti voi … (stiti ce) mare!

 2. rey_mariano spune:

  DRAGII MEI, DACA ASTAZI A-TI FI CUMPARAT UN ANUMIT PRODUS DE CARNE SAU MEZELURI SI AR FI MIROSIT IN CASA DVS. URAT CU SIGURANTA A-TI FI RETURNAT PRODUSUL LA MAGAZINUL DE DESFACERE SAU A-TI FI SUNAT LA PROTECTIA CONSUMATORULUI CHIAR DACA ACEL PRODUS NU ERA EXPIRAT! DAR NU AR FI FOST VINA MAGAZINULUI DE DESFACERE ,CI A REGIEI DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE „ENEL” ! PE CEI DE LA „ENEL” NU II AMENDEAZA NIMENI DACA IN FRIGIDERELE NOASTRE VI SE STRICA MANCAREA ? DAR NU NUMAI NOI AM FOST AFECTATI DE LIPSA ENERGIEI ELECTRICE , CI TOT ORASUL, TOATE INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII, MAGAZINE SI MULTE ALTELE, CARE DEPIND IN MOD DIRECT DE CURENTUL ELECTRIC, PRIN PLATIREA ZILEI ANGAJATILOR DAR FARA PRODUCTIE ! NU ESTI ANUNTAT PENTRU OPRIREA ENERGIEI ELECTRICE, ESTE INTRADEVAR O BATAIE DE JOC ! OARE SE INTAMPLA ASTA IN OCCIDENT ATATEA ORE? IN VECI! SE LUCREAZA LA RETEAUA DE DISTRIBUTIE DAR PE CAI ALTERNATIVE! PAI PIERDERILE NOASTRE CINE LE SUPORTA?! SA LE DAM ( VA LAS PE VOI SA URATI IN CONTINUARE CA ASA MERITA ) MULTA SANATATE CELOR DE LA „ENEL” PENTRU DEZGRATIA CARE NE-AU ADUS-O LASANDU-NE SI NESPALATI, ADICA FARA APA !IN OCCIDENT DACA NU ESTI ANUNTAT DE INTRERUPEREA CURENTULUI ELECTRIC, ASOCIATIILE DE LOCATARI DAU IN JUDECATA PE DOMNII DE LA REGIA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE SI …NU AU VARIANTA DECAT SA VANDA SI PE „MAMI SI PE TATI” PENTRU A PLATI DAUNELE PROVOCATE SI SE ALEG SI CU DOSAR PENAL, CU SIGURANTA! PAI EI VOR SA MEARGA CU TRANSFORMATOARELE DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU INCA 200 DE ANI IN CONTINUARE, FARA INVESTITII?! ATUNCI AVEAM 2 BECURI, DAR ACUM MAI AVEM SI UN AER CONDITIONAT, DIVERSE APARATURI ELECTROCASNICE… CONSUMAM, PLATIM ! SAU CE FACEM ,TREBUIE SA NE CUMPARAM GRUPURI ELECTROGENE IN CAZ DE AVARII, A DOUA INVESTITIE, DUPA ELECTROPOMPE IN CAZ DE INUNDATII ? DOMNUL PRIMAR , DVS ATI AVUT CURENT DE LA DISTINSII DOMNI DE LA ” ENEL”? A-TI FACUT DUS CU APA PLATA DACA NU A FUNCTIONAT CASA DE POMPARE A APEI ( TOT DIN VINA ” ENEL” NU A MERS) …?! CAND VREI SA LE EXPLICI CEVA DOMNILOR DE LA ” ENEL” NICI NU ESTI BAGAT IN SEAMA, DE INCREZUTI CE SUNT, NICI CU „RAHAT CARE SE PENE IN COZONAC” NU LE PO-TI DA PE LA NAS, PENTRU A LE DISTRAGE ATENTIA ! VORBA AIA : ” ZIUA TRECE, PROSTU PLATESTE, NOI BANI INCASAM , SI NE BUCURAM !RUSINE!!!

 3. Nik spune:

  Ingineru’ sef ne crede chiar asa naivi? Atatea probleme din cauza UNUI (1) cablu? Si mai era si de joasa tensiune (care, dupa parerea mea, ar fi mai neimportant decat alea de inalta tensiune, prin care se plimba mai mult curent, nu? :p ) !
  Cum adica „Problemele s-au creat din cauza faptului că a trebuit să întrerupem curentul într-o anumită zonă şi să preluăm din alte cabluri.” ? De ce nu ati oprit, ati inlocuit cablul, si ati dat iar drumu’ la curent! Nu e simplu? Nu e logic?
  „este o situaţie deosebită pentru ca a cazut o craca pe un cablu” ??? Incredibil! O craca determina o situatie deosebita? Dar daca erau la noi ninsorile cu care s-au confruntat Canada si Sua acum parca vreo 2 ani? Ne-ati fi lasat fara curent 3 ani! Daca pentru o craca dureaza cateva zile sa remediati… . Dar daca erau 2 craci? Sau 5? La 10 craci cazute s-ar fi declarat oare stare de urgenta nationala in domeniul energetic?

 4. Mihai Ceauşu spune:

  Eu nu stiu ce se intampla in zona asta, cum se screme un nor putin, cum cad energia electrica, cablul sau apa, revin pentru cateva secunde, iar se opresc. Parca ar fi toata casa instalatie de Craciun. Te trezesti dimineata si nu te poti spala, nu poti calca o camasa, nu poti asculta o stire, nu poti incalzi mancarea, ce sa mai … nu poti nimic.
  Pe domnii de la Enel i-as ruga sa ne faca o oferta de abonamente si sa ne plateasca despagubiri: aparatura stricata, mancare stricata, munca pierduta, samd. Ma rog, daca ti se arde ceva prin casa trebuie sa faci nu stiu ce procedura complicata pentru a fi despagubit, dar cine sta cu un frigider stricat cu saptamanile?
  Va laudati cu investitii. Se vad niste cabluri pe stalpi, dar noi tot ne chinuim cu fluctuatii mari de tensiune. Si cand vor veni caldurile mari, cele de 40 de grade, iar lumea va trece in masa pe aer conditionat, vor pocni sigurantele si transformatoarele din cauza consumului marit?

 5. petrica spune:

  Ca platim,este normal sa platim un serviciu,dar daca nu este de calitate ce facem?Este un monopol,aceasta distributie de energie. Am incercat sa vorbesc cu Opc in zilele de pomina,dar fie nu mi-a raspuns nimeni,fie am fost indrumat sa dau in judecata distribuitorul-enel dobrogea-la prefectura nimeni nu putea sa fie macar informat de situatie pentru ca nu era decat paza.la primarie la fel.la 929 mi se raspundea cu o voce de om sictirit ca se rezolva cand vrea dumnezeu.Bun eu ca cetatean simplu m-am suparat,m-am inervat,a trecut!Dar cei ce au firme si au pierdut marfa ,au pierdut clienti,au pierdut mute.Tara lui papura voda

 6. Mimitza spune:

  Un oras in care ficare „taie si spanzura’cand doreste….asta-i ROMANIA…dar..dk intarzii putin q plata facturii enel…imediat vin sa-ti opreasca energia!rusine!

 7. petrica spune:

  Hai la lupta cea mare in care toti sa-i dam in judecata pe cei de la enel.sa dam in judecata prefectura,primaria si alti incompetenti

 8. petrica spune:

  Nationalizati si vindeti dinoau altor firme mai competente

 9. gogutza spune:

  asa se intampla cnd detii monopol!
  asa era si cu fostul DTc (Romtelecom), iar acum cnd au concurenta, se vede ce de facilitati dau.

 10. DANIEL T. spune:

  Termenul de PRIMAR stiti cum se traduce? Cica primul om al orasului !!!!! Pai io, ca un amarat de cetatean al acestei urbe,io cum mama dracului sa deschid gura sau sa dau in judecata,auzi tu,ENEL ???Pai aia sunt stat in stat si daca cel ce ne pastoreste,adicatelea dom’ primarele nu zice nimic, tace ******** ,atunci noi cui sa ne plangem? Poate nu e el de vina,stiu,dar chiar sa nu deschida gura,sa nu aiba nimic de spus? Sau o avea vreun cablu subteran direct de la Portile de Fier.Nu m-ar mira…*********** hoti…SA-I DAM AFARA DIN TARA FRATILOR !!!!!!!!!!!

 11. decs spune:

  In 1991 cand mi-au ars un frigider, in urma discutiilor cu ei, am aflat ca retelele electrice erau foarte vechi si ca nu era vina lor pentru penele de curent. Sunt curios acum dupa 18 ani, daca au schimbat retelele vechi, sau daca in toata aceasta perioada doar si-au incarcat sacii cu bani in masini in zilele de salariu, ca salarii au fratilor… nu gluma.

 12. F. spune:

  cred ca ar trebui sa fim un pic sinceri, cati dintre noi am spune patronului la care lucram „te rog sa mai imi reduci salariul pentru a avea fonduri sa schimbi aparatura (in cazul enel retelele)” vinovati sunt cei care detin controlul in acest domeniu nu salariatii

 13. Sorin Anghel spune:

  Nu ai ce sa le faci. Sunt stat in stat, d-asta e bine sa ii fugaresti de fiecare data cand muncesc pe la carciumi.

 14. BETY spune:

  ZONA GARI CEA MAI NENOROCITA ZONA A ORASULUI UNDE SI PE VREMEA RAPOSATULUI SE OPREA CURENTUL DE ACEIA PLATIM BANI CA IN TARILE UE….!

 15. decs spune:

  @F. nu m-am referit la prapaditii care de abia asteapta sa ii chemi cand ai probleme cu reteaua in casa pt ca asa au posibilitatea sa isi mai intregeasca amaratul de salariu, ci de zona de sus a nesimtitilor – sefii.

 16. Devilica spune:

  O intrebare: Nu credeti ca ei vor sa avem curent, sa consumam, sa facem colectie de KW/H?

 17. petrica spune:

  Hai sa va mai zic ceva despre indolenta celor de la enel:Astazi am fost sa iau graul de la asociatie,in stanga de pe soseaua Calarasi.Tot drumul,si tineti seama este langa sediul,sau statia de transformare a enel,deci pe toata lungimea de aproape 500m,cabluri de medie tensiune stateau „ingropate in pomi”adica pomii crescusera ,plopii,siinvaluisera cablurile.Normal ca acolo se pot rupe cracile si se produce pana de curent.In acest caz nu mai este vorba de de stihiile naturii ci de incompetentea celor ce diriguiesc afacerea.Acasa tot asa lasa in sa creasac pomii si sa le deterioreze diferite lucruri?N-ar fi mai economic sa taie sau „toaleteze” pomii si atunci nu s-ar mai defecta la fiecare vanticel?

 18. petrica spune:

  Astazi in jurul orei 14 s-a intrerupt din nou curentul pe varianat ~15 minute DE CE?

 19. decs spune:

  DESCHIDETI VA ROG O RUBRICA PENTRU INJURATURI. DIN NOU ACESTI TERORISTI IMI PROVOACA PAGUBE, SI NU NUMAI MIE. UN ROUTER ARS SI O SURSA DE ALIMENTARE AR INSEMNA SA NU LE MAI PLATESC CATEVA LUNI FACTURA. EU LE UREZ SA AIBA CARNE IN FRIGIDER TOATA VIATA LOR!

 20. Bogdan spune:

  astazi zi calma .. orele 23;20 .. nu vant nu nori nu ploaie … de ce iar s-a oprit curentul ?? alaltaieri seara la fel !! deci …. cu spunea si cel de deasupra mea …..”DESCHIDETI VA ROG O RUBRICA PENTRU INJURATURI” …..iar m-a prins pana de curent in baie cu sapun pe mine….daca m-a loveam de ceva si ramaneam doamne fereste lat in cada? dupa aceea cine era de vina ?? EU DA !! ca am alunecat in cada ?? dar decenu se stie !! gata imi bag panouri solare … si sa vina Enelul sa mi le scoata! .. cutitu in ei o sa bag !!

 21. Mihai Ceauşu spune:

  on topic: mi s-a ars un tv, iar unei rude i s-au ars boilerul si frigiderul. Am platit reparatiile si acum platim si curentul majorat mai mereu. Ce se tot intampla de cade curentul intr-o veselie? Si in comunele invecinate e aceiasi poveste.

 22. decs spune:

  In urma cu vro 2 ani cand am mai avut neplaceri cu teroristii, am fost sa reclam ca mi-au ars televizorul. Stiti care a fost raspunsul unui „bagator de seama” de la ENEL? Sa ii dau in judecata daca am dovezi ca tensiunea la prize a depasit 250v (parca?!). Pai ce ar trebui sa fac acum? Sa imi cumpar aparatura care sa imi inregistreze fluctuatia de tensiune? Noroc ca aveam televizorul in garantie, iar cei de la magazin, dupa 3 luni mi l-au schimbat.

 23. flipper_m1 spune:

  domnilor nu sinteti competenti sinteti mai rau ca camatarii lasati pe alti care cunosc si au cunostinte in domeniu sinteti varza