Operaţiuni vamale numai cu numărul EORI

Agenţii economici olteniţeni care realizează activităţi de import – export nu vor mai putea efectua operaţiuni vamale dacă nu vor deţine numărul unic de înregistrare şi identificare denumit EORI, începând de la 1 iulie. Numărul EORI va servi drept referinţă comună în relaţiile operatorilor cu autorităţile vamale din Uniunea Europeană. Acordarea numărului EORI se face pe baza unei cereri-tip care poate fi găsită pe pagina pe internet a Autorităţii Naţionale a Vămilor www.customs.ro, secţiunea e–Customs, subsecţiunea EORI, Sistem Informatic. Cererea se înregistrează în aplicaţia „EORI-RO”, după care trebuie tipărită, semnată şi ştampilată de solicitant.

Dosarul de obţinere a numărului EORI trebuie să cuprindă şi fotocopii ale certificatului de înregistrare, actului constitutiv şi, după caz, modificările şi completările ulterioare ale acestuia, contractului de reprezentare, după caz, documentelor din care rezultă numerele de identificare TVA. Numărul de identificare EORI atribuit operatorului economic solicitant va fi trimis acestuia prin poşta electronică, la adresa introdusă în cererea iniţială, iar în lipsa unei adrese de e-mail, solicitantul trebuie să-i ridice notificarea de atribuire a numărului EORI de la Vamă.

Numărul EORI atribuit de Vamă va fi utilizat în toate relatiile operatorilor economici cu oricare dintre autorităţile vamale ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

Comentarii

  1. costel spune:

    Si asta ce inseamna?Inca un bir in plus?

  2. rey_mariano spune:

    CHIAR AS FI CURIOS SA INTREB PE CINEVA DACA INTRE FRANTA SI ITALIA, SPANIA SI PORTUGALIA TE INTRABA CINEVA LA VAMA CAT E CEASUL, ADICA DACA TE INTRABA CINEVA INTRE VAMI CE FACI TU CU MARFA SAU UNDE TE DUCI?! SAU CAM DUS SPAGILE SI SACII CARATI DE PRIN VAMI SI SE MAI INCEARCA SA SE CIUGULEASCA CEVA, DE ALTFEL CUM SE MAI POARTA PE LA NADLAG, VIN UNGURII LA NOI IN VAMA LA CONTROL, IN CAZ DE VRE-UN DENUNT, SUNT CETATENI DE ALTA NATIONALITATE, BINE IN COMBINATIE SI PUSI DE AI NOSTRI! CARE AR FI PROBLEMA DACA AS TRECE IN TURTUKAYA SI AS CUMPARA 10 BAXURI DE ULEI, UN BUTOI DE BERE? CE POT SA LE SPUN IN VAMA LA NOI? PROVIZII PEMTRU IARNA SAU AM CUMPARAT SI PENTRU VECINI! DIN NOU TAXE SI TAXE, DAR SALARIILE VAMESILOR DE UNDE SUNT, NU DIN BANII CONTRIBUABILILOR? MEREU CERERI SI AUTORIZATII TIP! PAI SA SE RESPECTE LEGEA DE CATRE TOTI NU NUMAI DE CATRE PROSTI CARE DE UNDE DE NEUNDE TREBUIE SA PLATEASCA!