Piese arheologice din Olteniţa au plecat spre Vâlcea

Olteniţa se va face cunoscută şi la Vâlcea. Muzeul de istorie al judeţului Vâlcea organizează o importantă expoziţie. Directorul muzeului vâlcean a apelat la Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa şi la cel cu acelaşi profil din Giurgiu, să participe la organizarea expoziţiei intitulată „Civilizaţii preistorice. Cultura Gumelniţa”, în perioada iulie-august 2009 la Râmnicu Vâlcea.
Done Şerbănescu a pregătit obiecte de artă neolitică descoperite le Malul Roşu, Sultana, Olteniţa, Gumelniţa, Valea Argovei-sat Vlădiceasca. Şerbănescu spune că pentru toate piesele ce vor fi expuse şi pentru tezaurul de piese neolitice de la Sultana, spre Vâlcea au plecat replicile. Cu aceste piese de muzeu, directorul Şerbănescu va trece şi dincolo pe teren bulgăresc, unde se va organiza de asemenea o expoziţie. „În Elveţia am trimis originalele pentru care am plătit asigurare serioasă. Aici nu trimit decât copiile, unele dintre acestea extraordinar realizate de un restaurator din Bucureşti de la muzeul de istorie, Dan Iliescu.” declară Done Şerbănescu, director al muzeului de arheologie olteniţean.

Comentarii

 1. Nik spune:

  Gica contra strikes again! 😛 De ce asigurare serioasa pentru Elvetia? E promovare, sau e la cererea elvetienilor? Daca ei sunt cei interesati, sa plateasca ei asigurarile si toate celelalte. Oltenita se va face cunoscuta si la Valcea? Clar, eram cunoscuti prin toate orasele/tarile, si doar la Valcea nu auzise vreunul de noi. Sa vedeti puhoi de turisti de acum! Si nu avem si noi un hotel :((( sa-i cazam. E… poate fac „baietii destepti” unul, sa iasa profit, cum au facut si alte chestii… . Asa ca idee, daca nu-s costurile mari, hai ca e bine cu muzeul… . Nu foarte, da’ sa zicem.

 2. Nik spune:

  Cled ca m-am lazgandit. Ma mai gandesc daca e bine cu muzeul sau nu. A facut cineva un studiu sa vada cate persoane mai intra intr-un muzeu? De ex la Oltenita? Asa pe luna, cam cati vizitatori sunt? Dar la Valcea? Eu as zice ca nu prea multi. (Si sa nu ii includem aici pe elevi, ca oricum in vacanta nu pot fi dusi asa cu toata clasa). Ca urmare, daca nici elevi nu vor fi in muzeul de la Valcea… care e scopul?

 3. valy valy spune:

  Pentru straini, acestea sunt puncte turistice, in orice tara.

 4. Mimitza spune:

  🙂

 5. Nik spune:

  at valy valy: Oh sclipitorule, cum le stii tu pe toate. Exact ca un om mare! :)) Acum ia raspunde la asta: cati straini crezi ca au intrat in muzeul din Oltenita in ultimii… hm… 10 ani? Eu cred ca ii poti numara pe degetele de la o mana, cel mult. Mai zic si eu puncte turistice muzeele din Bucuresti, sau din orasele mari. Sau muzee de o mare insemnatate istorica, cum ar fi cel de la Auschwitz (actual Oswiecim), care atrag. Da’ la noi…

 6. ”Şerbănescu spune că pentru toate piesele ce vor fi expuse şi pentru tezaurul de piese neolitice de la Sultana, spre Vâlcea au plecat replicile.” Cat despre cópii, numai de bine.

 7. rey_mariano spune:

  …OR FI DUS LA VALCEA SI IN ELVETIA SI OSEMINTELE DE BALAURI CU 7 CAPETE, SAU NUMAI BANUTII DE 3 LEI SI DE 5 LEI DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ? CACI CRISTALE DE SWAROVSKI NU ERAU PE ATUNCI IN ANTICHITATE! SAU POATE AU DUS EXPONATE DE ULCIOARE SPARTE „BOHEMIA” DE PE TIMPUL CIVILIZATIEI EXTRATERESTRE „GUMELNITA” PLINE DE GAINATZ DE PORUMBEI DE LA TURN ! AU AVUT CU CE SE LAUDA PESTE HOTARE CEI DE LA ASA ZISUL MUZEU DE LA TURN, CU SIGURANTA! …MAI AVEAU CEI DE LA MUZEUL NOSTRU SI UN SCHELET DE OM,DIN ANTICHITATE, OARE L-AU INCALTAT SI L-AU IMBRACAT IN „NIKE” , SA VADA SI EL SARACUL ELVETIA ?!…