Stelele strălucesc la infinit pe cer. Michael Jackson

„Nimeni, niciodată nu a urcat atât de sus pentru a cădea apoi atât de jos. Odihneşte-te în pace Michael”, rosteşte ministrul britanic de externe, David Miliband, într-un mesaj publicat pe Twitter. Am citat din site-urile care au publicat comentariile prietenilor, celor mai importante personalităţi din lumea muzicii sau filmului şi politicii, cele mai sensibile şi frumoase comentarii la aflarea veştii morţii lui Michael.
Cât a fost în viaţă, ne-am complăcut să credem amestecuri de bârfe de maidan demne de milă, speculaţii, minciuni lansate de presa de scandal prin jurnalişti şcoliţi prea ieftin, am plecat urechile la multele zvonuri fără să ne întrebăm cât sunt de reale. Dar era bun, talentat, era în viaţă, iar succesul său trebuia îngropat de cei care îl invidiau şi care din neputinţă îl doreau una cu pământul.
Vorbe de duh citite într-un film vizionat de mine mi-au rămas întipărite în minte. Era un dialog dintre două persoane, una dintre acestea îi mărturiseşte celeilalte: „Să nu crezi nimic din ce auzi, iar din ce vezi să crezi doar pe jumătate”. Este motto-ul meu de viaţă, iar înainte de a crede ceva despre un om, încerc sarea şi piperul vieţii, dar măcar fac efortul de a-l înţelege şi a-l descoperi. Mi-e de mult folos, chiar dacă oamenii sunt cele mai controversate creaturi.
Trebuia ca Michael Jackson să moară pentru ca adevărul să iasă la suprafaţă despre un om care dorea simplitate sufletească presărată cu bogăţie, vroia să-şi regăsească copilăria pierdută şi chinuită, căuta valorile umane, ajuta mii de copii aflaţi în dificultate bolnavi sau săraci, făcea acte de caritate şi încerca să înţeleagă firea umană, atât de dificilă, greu de parcurs prin labirintul caracterului său, căuta suflete nobile chiar dacă asta i-a luat o viaţă. Liz Taylor, cea mai apropiată dintre prieteni, nu a putut comenta moartea sa iar Sophia Loren s-a declarat vineri devastată de moartea lui Michael Jackson şi şi-a exprimat speranţa ca starul muzicii pot să-şi găsească în sfârşit pacea pe care o merită după atâtea suferinţe. Sophia Loren era prietenă cu Michael Jackson şi a locuit într-o casă aflată la mică distanţă de locuinţa vedetei americane, la Los Angeles.

Întreaga nebunie a operaţiilor sale estetice a plecat de la faptul că artistul a suferit de vitiligo, o boală autoimuna care se manifestă împreună cu una din următoarele boli:
* Anemia lui Addison – o formă de anemie megaloblastică care se datorează deficienţei de vitamina B12.
* Hipertiroidismul – hipersecreţia de hormoni tiroidieni
* Boala lui Addison – glandele suprarenale nu mai produc hormoni
Vitiligo se manifestă prin depigmentarea totală sau parţială a pielii, care poate avea loc gradual sau dintr-o dată. El dorea să arate impecabil în faţa fanilor săi, după cum declară medicul său dermatolog. De aici perfecţiunea.
Speculaţiile nu au contenit vis a vis de operaţiile sale estetice, când de fapt realitatea era alta. Michael era foarte mândru cu originea sa afro-americană şi nu a gândit o clipă să-şi îngroape originea sa.
Implicarea sa într-un proces scandalos în care a fost acuzat de pedofilie l-a făcut să conştientizeze răutatea anumitor oameni. Michael nu a fost pedofil, a iubit copiii ca un mesaj de apropiere şi dragoste faţă de naivitatea sufletului la vârste fragede.
Cuprins de remuşcări după moartea megastarului, Jordan Chandler, cel care l-a acuzat în 1993 pe Michael Jackson de pedofilie, mărturiseşte că totul a fost doar o înscenare. „Nu am intenţionat niciodată să-l distrug pe Michael, dar tatăl meu m-a pus să spun numai minciuni. Acum nu mai pot să îi spun lui Michael cât regret răul pe care i l-am făcut şi nici nu mai pot spera ca el să mă ierte”, ar fi declarat Jordan Chandler, citat de smaknews.com. În 1993, Jordan Chandler, în vârstă de 13 ani, a spus poliţiei şi psihiatrilor că Michael Jackson l-a obligat să întreţină relaţii sexuale cu el şi le-a dat acestora o descriere detaliată a părţilor intime ale cântăreţului. Cazul a fost soluţionat în afara Curţii de Justiţie, iar Jackson a plătit familiei lui Chandler 22 de milioane de dolari. Cu toate că scandalul s-a soluţionat, Michael Jackson, dărâmat emoţional şi fizic, a început să ia antidepresive. „Acum, pentru prima dată, nu mai suport să mint. Michael Jackson nu mi-a făcut nimic, totul a fost o minciună a tatălui meu care vroia să scape de sărăcie”, a declarat Jordan, însă mult prea târziu pentru a-i oferi linişte cântăreţului pentru toate traumele suferite din cauza acuzaţiilor nedrepte.
Nu e necesar să subliniez cât rău fac unii oameni altor oameni, din dorinţe meschine ascunse de a distruge sau pentru bani, ori gâdilarea amorului propriu, răzbunări sau boli psihice nedeclarate.
A greşit prin simplul fapt că avea un suflet pur şi sincer, pe care mulţi care se consideră oameni au vrut să-l distrugă. Regretele sunt tardive acum, regretele celor care i-au dorit răul.
Exact ce i s-a întâmplat acestui megastar al muzicii pop, li se întâmplă multor oameni printre alţi aşa zişi oameni, dar regretul este cu atât mai acut cu cât răul a fost deja făcut.
A fost un artist. A fost un om cu o inimă de copil, iar trăsăturile sale nu au trădat altceva şi de fapt asta a şi dorit-să rămână un copil.
Lisa Marie Presley, Britney Spears, Celine Dion, Donna Summer, Beyonce, Madonna, P. Diddy, Brooke Shields, Demi Moore, Quincy Jones, Arnold Schwarzenegger sunt doar câteva din numele celor care l-au admirat, apreciat sau iubit pe Michael şi care şi-au exprimat regretul în ultimele lor cuvinte la aflarea morţii lui Michael Jackson.

Nu am dorit să fim mai cu moţ şi nici să completăm cavalcada de informaţii, ştiri, comunicate, articole despre acest artist la moartea sa, pentru că de regulă în astfel de situaţii cuvintele sunt de prisos.
Am făcut un mic rezumat al minciunilor peste care domneşte acum adevărul. Şansa lui Michael Jackson a fost aceea că a reuşit în muzică şi că a avut succes, iar fanii săi l-ai adulat. În lume sunt dar oameni buni, sinceri, talentaţi, care doresc să împărtăşească binele lor tuturor fie că vorbim de artă, ştiinţă, comunicare, prietenie, orice fel de relaţii, dar care nu ajung să domine, aşa cum a făcut-o Michael, pentru a reuşi să învingă răutăţile oamenilor. El a reuşit, după care a oferit plinul inimii şi sufletului său celor care l-au iubit sincer. Melodii pline de dragoste, puritate, prospeţime, dăruire, căldură dar şi foarte vesele, semnificative şi sugestive se găsesc în repertoriul său. S-a simţit bine printre copii, aşa cum şi printre noi încă mai există oameni care se simt minunat alături de copii, cele mai frumoase, curate, sincere şi corecte fiinţe din lumea asta. Le-a dăruit mult, ceea ce i-a adus satisfacţii.
S-a născut o legendă, o legendă care rămâne vie. Alături de marile voci ale lumii Michael ne salută de undeva din ceruri cu lumina sa interioară care copleşeşte stelele, luna şi soarele, alături de Elvis Presley, Nat King Cole, Frank Sinatra, Louis Armstrong sau Ella Fitzgerald, Dalida, Edith Piaf. Şi lista continuă iar ei rămân în constelaţia geniilor muzicale. Deseori, în miezul nopţii se aud uşoare acorduri muzicale însoţite de liniştea razelor de lună. Atunci se întâlnesc ei, aceşti Oameni, ce au lăsat în urmă o moştenire din cel mai pur şi curat aur spiritual.

Have you seen my Childhood?

I’m searching for the world that I come from

‘Cause I’ve been looking around

In the lost and found of my heart…

No one understands me

They view it as such strange eccentricities…

Before you judge me, try hard to love me,

Look within your heart then ask,

Have you seen my Childhood?

Videoclipuri


Man in the mirror

Dirty Diana

You are not alone

Say Say Say feat. Paul McCartney

Billie Jean

Thriller

Earth Song

Comentarii

 1. maria spune:

  michael jackson este superb! el va trai mereu prin muzica lui care va fi ascultata mult timp de acum inainte. …dar voi sunteti niste penibili el este mort de 2 3 saptamani si voi acum scrieti despre el….ce rost mai are .sau nu mai aveti subiecte……daca vroiati sa-i aduceti un omagiu aduceati imediat cum a murit …bine ca nu ati dat peste 1 an….

 2. ioio spune:

  The King is Gone! Sad!

 3. petrica spune:

  chiar ati innebunit copii nu mai puteti dupa un pedofil!

 4. Leo spune:

  R.I.P. MICHAEL!Pacat ca a plecat prea devreme si pacat ca exista oameni care isi judeca semenii fara a fi siguri ca sunt vinovati de ceva anume!

 5. marian_gogu spune:

  petrica de unde stii k era un pedofil?ti-a tras-o cumva?nu mai faceti fratilor afirmatii dupa tot kktu kre se aude…

 6. Lavinia spune:

  Un artist universal, care a reusit sa sparga granitele lingvistice, facand o planeta intreaga sa fredoneze melodiile sale, chiar daca nu intelegeau prea mult din versuri. Este de departe un Geniu al muzicii, al dansului, al spectacolului, inegalabil. Fiecare videoclip este o alta poveste, dar el, a reusit sa le contopeasca intr-o legenda…

 7. 13oby spune:

  petrica nu stiu cati ani ai tu dar pedofilul michael j. este atistul mil.3 , are cele mai multe albume vandute din toate timpurile 100.000.000. , iar un artist international in prezent nu vinde mai mult de 20.000.000 de albume. el va ramene vesnic viu prin muzica si stilul lui. MICHAEL JACKSON THE KING!!!!!

 8. DANIEL T. spune:

  Sa ne aducem aminte de toate clipele frumoase pe care multi dintre noi le-am petrecut acompaniati de muzica lui Michael ! Dumnezeu sa-l odihneasca ! Asa ceva se naste o data in viata intregii planete!
  Ignorati-i pe manelisti,lasati-i sa traiasca in lumea lor limitata…educatia nu le permite sa cunoasca frumosul…doar asa se vor trezi(eventual)la realitate !

 9. marian_gogu spune:

  unul din cele mai mari turnee ale lui a fost romania in 92″…
  eu nu sunt in Romania acum si m-am uitat la tv 3 ore concert live cu el…si unde credeti ca era concertul?in bucuresti in fata casei poporului…in toata europa a fost difuzat concertul de la noi…peste 80.000 de persoane(cu bilet)si multi multi altii fara…atunci au intrat toti pe unde puteau…multa stima si respect…R.I.P MJ…the king of pop…

 10. rey_mariano spune:

  HABAR NU AVETI MULTI DINTRE CINE ERA , MICHAEL JACKSON PRIN ANII LUI DE GLORIE …1992 -1996 ! INTRADEVAR O MELODIE DE AL LUI CARE INTRA MEREU IN PRIMUL TOP „MTV” SI RAMANEA ACOLO 2 SAU 3 SAPTAMANI! NU MAI SPUN DE UN ANUMIT „BLUES” CARE IL SCOTEA PE ALBUMELE LUI, INTRADEVAR DANSABIL CU PERECHEA TA IUBITA SAU BINEINTELES CU PERSOANA PE CARE O INVITAI LA UN DANS! O SOAPTA LA URECHE PERSOANEI DRAGI, PE MUZICA LUI…SUNT MULTE DE SPUS… LA FEL CA SI FREDYE MERCURRY DE LA QUEEN, SI MICHAEL J. ,DUPA MOARTEA SA SE V-A VINDE ALBUME MAI MULTE DECAT A VANDUT EL CAND ERA IN VIATA! DE OBICEI AUTORII CONSACRATI, MUZICIENII, PICTORII SI SCULPTORII AU MAI MULTA VOLOARE DUPA MOARTEA LOR! LINISTEASCA-SE IN PACE CACI A FOST SI V-A RAMANE REGELE POPP-ULUI , PRECUM SI ELVIS PRESLEY, REGELE ROCK·ROLL ! … DAR MADONNA …OARE CINE V-A FI ?!!!

 11. Andreea spune:

  este cel mai bun!!!!!pacat ca a murit dar va rame in inimile noastre

 12. Ady spune:

  Michael Jackson a fost, este si va fi cel mai bun cantareti si nimeni nu va reusi sai ia locul lui. michael nu te vom uita niciodata si ne vom aduce aminte de tine tot timpul si iti vom asculta melodiile cu mare drag. Dumnezeu sa te odihneasca in pace. Dumnezeu sa te ierte. Nu meritai asa soarta. NU TE VOM UITA NICIODATA MICHAEL

 13. Nik spune:

  Si n-ai pus poate una din cele mai importante melodii… aceea despre tipul oamenilor care i-au distrus viata, si care, in lipsa vreunei sclipiri de inteligenta, doar asta stiu sa faca. Sa distruga. Redactorii de tabloide. Propun si melodia TABLOID JUNKIE. E si vina redactorilor/paparazzilor de 2 lei, dar e si vina acelora care cred tot ce scriu scursurile alea (si te rog sa nu cenzurezi mesajul sau cuvantul, pentru ca si Michael zicea la fel despre ei: „With the words you use You’re a parasite in black and white Do anything for news”), si care se arata interesati de scandal. Vazand dorinta avida de scandal a cititorilor se apuca si scriu tot ce le trazneste mintea aia. „If you don’t go and buy it Then they won’t glorify it” (Stii cum aduci creierul unui redactor d’asta la dimensiunile unei nuci? Il umfli! :p )

 14. rafa001 spune:

  forever a king in M.J fans Hearts R.I.P Michael Jackson:((:((

 15. claudiu91 spune:

  M.J. ESTE unul dintre cei mai mari artisti ai muzicii POP si nu numai ..Probabil k nu v-a m- ai exista unul k el pentru o lunga perioada de timp. Acest om si-a dedicat viatza muzicii , este cel care a inspirat multi artisti cunoscuti si cel care a facut poate cele mai bune concerte is melodii . M J nu are cum sa dispara dintre noi. Muzica lui v-a ramane vesnic pe pamant.

 16. toni spune:

  http://tonimatei.blogspot.com/2009/07/living-with-michael-jackson-full.html vedeti aici tot ce trebuie sa stiti despre michael jackson

 17. andreea spune:

  rip!

 18. andreea spune:

  I Love You So Much Michael :X:X:X I can’t believe you are dead :(( Rest In Peace :(( cine vrea sa facem un dans pe 29 august sa zica si eu va las un id…am 12 ani si sunt din Oltenia. Imi place Michael Jackson foarte mult si ar fi ideal sa facem un dans pana pe 29 August :X:X:X Beat it sau Billie Jean, Thriller nush oricare 🙂 astept raspuns

 19. ana maria spune:

  Un articol cu adevarat impresionant.Sincer am plans ccitindu-l si recitindu-l.Cu placere imi aduc aminte ca in copilarie incercam sa-iimit miscarile,sa-i invat versurile,sa-mi procur materiale cu el…Muzica lui i-mi rascoleste sufletul,imi bucura auzul,imi spala ochii…Scurta si trista a fost calatoria lui pe acest pamant dar…,,STELELE STRALUCESC LA INFINIT PE CER”nu-i asa?
  Ne-a lasat un gol imens in suflete dar muzica lui va trai vesnic.

 20. miru spune:

  nu o sa-l uit niciodata ….:X:X:X

 21. casi spune:

  michael e cel ami tare…..the king will live forever.RIP

 22. ralu spune:

  michael ne-a unit si nu va fi niciodata uitat!!!

 23. iasmina spune:

  El inca mai traieste in sufletele noastre si va trai mereu,sa nul uitm nici pe el nici ceea ce a facut,sa ne amintim cu bine de el,odihneascas-se in pace.

 24. alex spune:

  petrica [***] si tu nu michael :X michael a fost un om foarte bun la suflet …..
  editat de admin