Tarifele la apă se modifică

Consilierii olteniţeni au aprobat modificarea tarifelor pentru serviciul de canalizare-epurare. Astfel, tariful pentru populaţie va fi de 1,25 lei/mc, iar pentru restul consumatorilor de 1,05 lei/mc. Potrivit situaţiei Ecoaqua, tariful pentru populaţie conţine TVA în cotă de 19%, iar pentru restul utilizatorilor nu conţine TVA, în conformitate cu prevederile Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.
Pentru tarifele reactualizate, Ecoaqua justifică cu mai multe elemente ce au dus la aceste modificări. Astfel, deşi la energia electrică a crescut tariful, a scăzut consumul acesteia şi astfel nu este influenţat consumul final. Cheltuielile cu protecţia apei prin taxele Administraţiei Naţionale Apele Române pentru apa deversată în fluviu, au crescut cu 0,008 lei/mc. Cheltuielile materiale au crescut cu 0,012 lei/mc, ponderea cea mai mare în această creştere o au costurile cu reparaţiile. Ecoaqua mai justifică creşterea tarifelor prin creşterea cheltuielilor cu munca vie la 0,117 lei/mc ca urmare a majorării salariului minim brut pe ramură. Dobânzile bancare s-au redus cu 0,002 lei/mc, iar profitul s-a redus cu 0,01 lei/mc. Pentru noile modificări există şi avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.
În momentul de faţă, tariful la apă este utmrătorul: pentru populaţie de 1,11 lei/mc cu TVA inclus, iar pentru restul utilizatorilor de 0,93 lei/mc fără TVA şi aprobat prin HCL 38/31.03.2008
SC Ecoaqua SA Călăraşi este înfiinţată de Consiliul Judeţean Călăraşi în asociere cu consiliile locale ale localităţilor Călăraşi, Olteniţa, Lehliu-Gară şi Budeşti, ca operator unic la nivel judeţean fiind determinată de accesarea unor surse de finanţare prin Programul SAMTID. Aceasta este o componentă a programului PHARE 2002-Fondul de coeziune economică şi socială, promovat de Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru oraşele mici şi mijlocii, oraşe care nu au putut accesa fonduri ISPA, MUDP sau PHARE şi are două obiective majore: reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi crearea unor operatori regionali eficienţi, autonomi şi viabili din punct de vedere financiar, pentru a asigura o utilizare raţională a resurselor de apă, pe bazine hidrografice.

Comentarii

 1. prepeleac spune:

  Unde sunt (primar si consilieri) care s-a luat in cu ECOAQUA?….sunteti mici….mici nu stiti cit de mici……

 2. Mihai Ceauşu spune:

  Iar se modifica tarifele pentru apa? Cred ca s-au tot modificat de vreo 4-5 ori de cand e site-ul asta.
  Astept apa din forajele laudate.

 3. costel spune:

  Daca comentez?
  Pai mai e ceva de comentat?

 4. Nik spune:

  „Bai frate” consilier si actionar pe la Ecoaqua, sau ce mai sunteti pe acolo, nu vi se pare ca v-ati nesimtit rau de tot? Alea sunt motivari? Cum adica nu e influentat consumul final la energie? Pai nu e in cazul in care consuma omu’ mai putin. Asta nu e vreun merit al celor de la electrica, e „chiverniseala” fiecarei familii daca plateste mai putin.
  Apoi… hai sa zicem ca va cred ca au crescut alea cu 0,008 lei, dar la cheltuieli materiale, in care ponderea cea mai mare o au costurile cu reparatiile… e problema voastra ma tata ma. Faceti-va o retea buna. Nu voi aveti contractul de furnizare a apei? Pai ce, vreti sa va plateasca cetateanul reteaua? Ce, e a lui? Profitul il impartiti tot cu cetatenii? Mai justifica (Ecoaqua)si prin cresterea cheltuielilor cu munca vie??? Cand toate salariile DIN TARA au scazut din cauza „crizei”, uneori si cu peste 50%, voi v-ati marit salariile? E ok, daca le mariti din profit, nu va zice nimeni nimic. Dar voi mariti salariile marind tariful la apa? Nu va e rusine? (intrebare retorica… stiu deja raspunsul…)

 5. bobocel spune:

  Astia nde la Ecoaqua sunt plini de nesimtire.Chiar nu putem sa ne strangem undeva in oras , sa chemam si televiziunea , poate asa se poate lua o decizie in favoarea cetateanului oltenitean?
  eu unul m-am saturat sa tot accept asemenea marlanii din partea celor de la ecoagua, mai ales ca in fiecare luna , dupa c ca platim mult metru cub de apa , ne mai baga si penalizari de la 15% – 40%.
  Chiar nu justifica numeni pierderile de apa pe care noi le suportam.Daca te duci la ei si faci sesizare iti raspund ca oricum vei plati factura ca asa scrie in contract.Au facut contracte beton in asa fel incat sa nu poti sa te iei de ei . Tontii de la ecoaqua ne-au fortat sa punem apometru in casa iar ei au venit cu un apometru la intrarea conductei de apa menajera in bloc si nu mai iau in calcul decat apometrul lor de baz. Spun ei ca acel apometru de apartament nu poate fi luat de baza deoarece nu calculeaza bine curgerea apei. S**** de oameni , impreuna cu acel directoras de la chirnogi ( chirica ) care nu este decat un t*** care trage ponoasele dupa urma locuitorilor din oltenita. Sa le fie rusine tuturor de la ecoaqua dar si consilierilor locali , consilieri care ar trebui sa ne apere drepturile nu sa ne jefuiasca , dar cand este vorba de ciolan il ling cu totii.. . . . . . .

 6. Mia spune:

  Si daca se modifica inseamna ca avem si noi apa permanent? Si nu ne mai lasa ca pe caini sa murim de sete si murdari si sa caram ca niste catari bidoane de apa plata ca azi cand nu am avut vreo 3-4 ore apa oprita si nici macar nu a anuntat nimeni ???

 7. Nik spune:

  Inainte sa mariti tariful, sa va ganditi sa dati si apa buna! Propun livrarea apei direct din Dunare, ca tot e mai buna decat apa care a curs azi la robinete.

 8. petrica spune:

  Acum ce sa facem? ar fi bine sa nu mai paltim ca jumate din populatia olteniteni.Atata timp cat sunt apometre de ce pe facturi apar regularizari sau alte alea .trec in fiecare zi la servici printre casele de spoitori .acum vara se racoresc cu furtunul de apa pepicioare si nici unu nu plateste.s-au racordat in reteaua de canalizare ,clandestin si nu platesc.Consumul de apa creste si de undeva trebuie platit

 9. BETY spune:

  ASTA NE MAI LIPSEA CA IN REST AVEM DE TOATE..

 10. rey_mariano spune:

  CAND TOT ORASUL NOSTRU VA AVEA APOMETRE CEI DE LA ” ECOAQUA NE V-OR PACALI CU ALTE MOTIVATII, IN CIUDA FAPTULUI CA , CONSUMUL V-A FI IN TOTALITATE CONTORIZAT, SI MAI MIC, V-OR SPUNE CA POMPELE DE POMPARE A APEI SPRE LOCUINTELE NOASTRE CONSUMA CURENT NON-STOP, CHIAR DACA NOI CONSUMAM APA MAI PUTINA SI CA, DIN NOU EI AU PIERDERI PE PLAN FINANCIAR! FRUMOS PROIECT IN DEVENIRE SI CU ASA ZISELE PUTURI LA MARE ADANCIME GANDITE PENTRU ALIMENTAREA CU APA INTR-UN VIITOR, PENTRU ORASUL OLTENITA,DAR TOT MAI USOR ERA ALIMENTAREA DIRECTA CU APA DE LA RADOVANU,APA POTABILA DE CARE NIMENI NU A MURIT SI NU S-A INBOLNAVIT PANA ACUM! NU MAI ZIC DE LA GREACA CA ESTE CAM DEPARTE… PANA SI IN ACESTE COMUNE CRED CA INTR-UN VIITOR APROPIAT, O MINTE LUMINATA V-A STI SA BENEFICIEZE DE ACESTE RESURSE CAZUTE DIN „CER” SI O V-A IMBUTELIA CA PE O APA PLATA! APROPO, STIE CINEVA CATI M/C ARE STRANDUL DIN PARC? CRED CA UN SFERT DIN ORAS NU CONSUMA APA INTR-O SAPTAMANA CAT ARE CAPACITATEA LUI! OARE SI STRANDUL ARE APOMETRU SI OARE SE MERITA CHELTUIELILE PENTRU UMPLEREA LUI? CA IDEE VA INTREB PE TOTI?! TRAG CANALIZARI IN ORAS, PENTRU FECALE, DAR PENTRU FLUVIALE …APA UNDE SE DUCE? LA CAPATUL STRAZILOR? ESTE INTERZIS SA FACI CONEXIUNE INTRE TUBURILE DE COLECTARE A DEJECTIILOR (APEI MENAJERE) CU CELE FLUVIALE DE LA PLOI SI VICEVERSA, SPRE EXEMPLU! AICI INTERVIN ECOLOGISTII !VAI DE STEAUA LOR…

 11. K@MI spune:

  ‘În momentul de faţă, tariful la apă este utmrătorul: pentru populaţie de 1,11 lei/mc cu TVA inclus, iar pentru restul utilizatorilor de 0,93 lei/mc fără TVA şi aprobat prin HCL 38/31.03.2008′
  CINE A FURNIZAT ACEASTA MINCIUNA SI CAND??ESTE PENTRU A II-a OARA CAND SCRIETI ASTA!SI AM MAI COMENTAT(14.03.2009)LA ARTICOLUL“SC Ecoaqua Călăraşi cere Olteniţei mai mult decât se poate’!SPER CA „OLTENITEANUL” VERIFICA ASTFEL DE OBSERVATII!TOTUSI E O STIRE „OFICIALA”!
  TARIFUL ACTUAL ESTE LA APA 2.37 RON/mc FARA TVA(2.82 RON cu TVA) SI 0.93 RON FARA TVA LA CANAL!VARIFICATI-VA FACTURILE!!
  IN MARTIE ERA 2.14 RON m.c.fara TVA !DECI S-A MAJORAT DEJA CU 11%! URMEAZA ALTA MAJORARE?
  INCEP SA CRED CA SE FACTUREAZA PREFEENTIAL?
  AJUTATI-MA VA ROG SA MA LAMURESC!
  NU MIHAI CEAUSU…NU AU MODIFICAT NIMIC!ESTE ACEEASI MINCIUNA DE CAND SE SCRIE DESPRE APA!SI IN LUNA MARTIE ZICEAU CA”În momentul de faţă tariful este 1,11 lei/mc pentru populaţie cu TVA inclus şi 0,93 lei/mc pentru restul utilizatorilor fără TVA.”
  DACA NU AM DREPTATE VA ROG SA-MI SPUNETI!
  DAR CHIAR NU MAI SUPORT ASEMENEA MINCIUNI!..UNII LE SPUN SI ALTII LE PUBLICA!CARE-I INTERESUL?
  PUBLICATI VA ROG ACEA „HCL 38/31.03.2008’DESPRE CARE ZICEA PE 6.03.’ babydoll” CA..dl. Primar a fost primul care s-a opus acestei scumpiri, a fost cel care a mers in teren impreuna cu dl viceprimar sa vada ce se intampla de fapt si au calculat sa vada ce inseamna de fapt aceste prierderi. Daca nu se opuneau era foarte posibil ca acest proiect de hotarare sa fie aprobat. Inainte sa aruncati cu noroi urmariti materialele.”SI CU TOATE EFORTURILE PANA LA URMA S-A APROBAT!
  DESPRE MODUL DE CITIRE,FACTURARE,DIFERENTE INTRE CONTOR GENERAL SI APOMETRE INDIVIDUALE…NU MAI COMENTEZ NIMIC…PENTRU CA MI-A CRESCUT DEJA TENSIUNEA…SI ESTE SI CANICULA!SA AUZIM NUMAI DE BINE!

 12. Daniel T. spune:

  Eu oricum nu le mai platesc decat strict ce consum, si sa vina sa-mi taie apa, ca mai vedem noi…SA-SI INSUSEASCA PIERDERILE, NU SUNT ALE NOASTRE CONDUCTELE GENERALE !!!Vad doar ca olteniteanul.ro se complace in publicarea minciunilor…Nici nu ma mira…

 13. cristian spune:

  NESIMTITI

 14. cristian spune:

  APROPO, CAT COSTA M.C. DE APA DE PLOAIE?