Wireless în locurile publice. Aşteptăm şi la Olteniţa

Ministerul Comunicaţiilor a lansat saptamana trecuta conceptul e-România, un portal naţional care va asigura facilităţi extinse de informare şi care urmăreşte ca toate instituţiile publice, dar şi un număr cât mai mare de cetăţeni să aibă acces la internet.
România on-line înseamnă că toate serviciile administrative care sunt necesare cetăţeanului vor putea fi accesate pe internet până la sfârşitul anului 2010.
În plus, în fiecare reşedinţă de judeţ, dar şi în oraşele mari vor fi instalate în parcuri, instituţii publice sau universităţi puncte de legătură la internet wireless. Proiectul e-România mai presupune ca până la sfârşitul lui 2012 toţi cetăţenii să aibă acces la un punct fix de telefonie.

Comentarii

 1. gigi spune:

  Pai avem wireless in Oltenita, poate fac si ei o bucurie…

 2. sabina spune:

  dap…ar fi ceva si la noi

 3. Bogdan Balaita spune:

  ar fi ceva sa avem macar in centru wireless , nu numai in baruri ci si pe strada 🙂

 4. Sorin Anghel spune:

  Unde ai WI-FI in Oltenita?

 5. alex spune:

  mai da’ voi vreti cam multe in oltenita, dar aveti la ce sa receptionati wirelless-ul? :))

 6. Devilica spune:

  „Proiectul e-România mai presupune ca până la sfârşitul lui 2012 toţi cetăţenii să aibă acces la un punct fix de telefonie.”
  Pai daca nu o sa mai distruga telefoanele publice o sa aiba.
  Legat de wireless.. nu spun nu, dar nu cred ca asta era prioritatea principala.
  Si daca tot pun wireless, sa puna si niste prize sau alimentatoare pentru notebook-uri, barem sa stim o treaba.

 7. Devilica spune:

  Gigi, se refera la net moca; la wirelesu’ ala trebuie sa platesti.

 8. Sorin Anghel spune:

  La Gura Humorului si la Azuga este WI-FI gratuit pentru tot poporul. Te duci cu „letconu”, scrii ce ai de scris, te conectezi, transmiti, ti-ai facut treaba si ai plecat acasa. Treaba asta ar fi buna si la Oltenita, dar nu stiu cui se adreseaza. Sunt atat de multi oameni in oras care au nevoie de internet mobil?

 9. Pirnac Razvan spune:

  Nu exista niciun motiv pentru a avea wireless in Oltenita. Mai intai sa asigure wireless-ul in zonele turistice, si apoi sa treaca si la celelalte orase.

 10. Stai linistit, Razvan! O sa mai curga multa apa pe Dunare pana cand vom avea WI-FI in Oltenita.

 11. rey_mariano spune:

  DOMNISOARELE DIN FOTOGRAFIE AU FOST POZATE LANGA BLOCUL G 45 LA GARA, CU LAPTOPUL IN MANA SI CU ANDRELELE DE IMPLETIT IN POALA? CELE 4 GAGICI!

 12. lidia spune:

  f.”reprezentativa” poza,doamnelor din imagine exact wireless le lipsea…acum sunt f.multumite !se citeste pe fatza lor…

 13. Mihai Mihaela spune:

  super tare poza articolului..iar d noua propunere, pot spune..k mai avem de asteppttttattttttttttttttttt

 14. Mihai Ceauşu spune:

  Nu inteleg de ce unii sar de fund cand e vorba de net wireless. Ar fi mult mai usor sa implementeze o astfel de solutie. In plus, trendul in lume e pe solutii wireless.

 15. Asta este trendul in lume, dar trebuie sa ne cunoastem lungul nasului. Le avem pe toate si doar asta ne lipseste?

 16. unu' spune:

  Cu siguranta avem nevoie de internet,insa ideea de a avea wireless in zonele publice mi se pare un pic deplasata,din cauza ca mai intai ar trebui sa il avem in casa,sa ne putem permite un pc(daca nu un laptop).O alta idee ar fi ca s-ar fura in draci laptopurile celor care sunt atrasi de messenger sau youtube,si nu sunt atenti la cel care l-a ochit sa-i praduiasca.

 17. Mihai Ceauşu spune:

  Nu e vorba ca asta ne-ar mai lipsi, avem multe de facut. Dar daca tot nu avem infrastructura cablata, de ce sa nu se inceapa cu net wireless? Primii pasi sunt facuti de operatorii de telefonie mobila (vezi 3g, 3g+ de la vodafone/orange/(ex)zapp) si de la romtelecom. Nu putem compara o conexiune 3g cu wi-fi de tip n (daca s-a ratificat standardul pana la aceasta ora).
  Stiu ca exista o firma ce ofera acces la servicii de internet wireless si in Oltenita, si in comunele alaturate. Ma rog, cand am vazut la cineva un astfel de acces la internet nu am fost impresionat, poate s-au schimbat lucrurile de atunci.
  Stati linistiti, se pot achizitiona laptopuri la preturi rezonabile, ma refer la cele de tip office, nu gaming. Sau poate suferim si aici la capitolul cat ai dat pe el si cate functii are, decat sa ne raportam la functionalitatea lui si nevoile proprii.
  Ps: Sorin, ce se mai aude cu webcam-ul?

 18. Grasu spune:

  Wireless in oltenita va exista destul de curand , dar va fi adaugat de LoveFm si va fi guvernat de regula Bandwith , care va oferi fiecarui client o sansa ca sa testeze acest serviciu . Va putea fi cumparat bandwidth prin sms / card / sau cartela valorica . Proiectul este in dezvoltare . Inca nu se decide asupra echipamentelor , nu sunt destul de OK pentru a acoperi majoritatea zonelor Oltenitei .

 19. alexandra spune:

  pai da vad k uni nici nu stiti ce e wireless ul………

 20. Mihai Ceauşu spune:

  @grasu, mai multe detalii ne poti oferi?