116000 – număr unic european pentru dispariţii de copii

Institutul de Prevenire şi Psihosociologie al Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Centrul Român pentru Copiii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS, derulează, în perioada actuală, o amplă campanie naţională de promovare a numărului unic european 116000. Acest serviciu, destinat prevenirii dispariţiilor de copii, este apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă şi este operat, în România, de către Centrul Român pentru Copiii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS.

Numărul 116000 este destinat părinţilor, copiilor, autorităţilor şi publicului în general după cum urmează: părinţii pot folosi acest număr atât pentru sesizarea rapidă şi gratuită a dispariţiei copilului lor cât şi pentru a beneficia de serviciile de consiliere; copiii care au plecat în mod voluntar de la domiciliu pot apela numărul pentru a discuta cu specialiştii centrului în vederea identificării împreuna a unor soluţii potrivite pentru situaţia în care se află; autorităţile pot sesiza la acest număr cazurile de dispariţie în vederea sprijinirii în identificarea copiilor, iar publicul larg poate oferi prin intermediul numărului 116000 informaţii folositoare identificării copiilor dispăruţi.

În plan judeţean campania este realizată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al I.P.J. Călăraşi, având drept scop informarea cetăţenilor din Judeţul Călăraşi, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, privind existenţa şi utilitatea acestui serviciu european, destinat în exclusivitate dispariţiilor de copii.

Comentarii

  1. rey_mariano spune:

    INTERESANT, BUNA IDEE!