Alte sirene de alarmare pentru Olteniţa

Consiliul Judeţean Călăraşi a pregătit o cere de finanţare şi un studiu de fezabilitate pentru un proiect în care este inclus şi municipiul Olteniţa. Proiectul intitulat „Managementul situaţiilor de urgenţă provocate de evenimente hidro-meteo periculoase şi de calitate a mediului” va fi depus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2004-2013.
Pentru amplasarea celor 3 sirene a fost nevoie de un aviz de principiu din partea Primăriei Olteniţa şi a Consiliului Local. Sirenele vor fi amplasate în următoarele locaţii: grădiniţa nr. 2 din str. Spiru Haret, şcoala cu clasele I-VIII nr 2 din str. Cuza Vodă şi liceul „Neagoe Basarab” din str. Tineretului. Aceste locaţii au fost stabilite de primăria olteniţeană şi sunt distincte de cele stabilite în adresa Consiliului Judeţean. Măsurătorile efectuate de funcţionarii Consiliului Judeţean Călăraşi, în cadrul site-visit-ului, au identificat sirene la şcolile 1, 4 şi 5 din municipiul Olteniţa. Locaţiile au fost modificate pentru că în aceste trei din urmă puncte au fost montate în anul 2008 alte 3 sirene.
Proiectul „Managementul situaţiilor de urgenţă provocate de evenimente hidro-meteo periculoase şi de calitate a mediului” urmăreşte dezvoltarea sistemului de alarmare pentru localităţile judeţului Călăraşi, prin instalarea de echipamente de alarmare şi comunicaţii şi facilitarea accesului autorităţilor publice locale, la sistemul de monitorizare şi prognoză a situaţiilor de urgenţă, prin intermediul unui portal web.
Prin intermediul acestui proiect, se va asigura un sistem de alarmare viabil şi eficient pentru localităţile cele mai expuse la pericole hidro-meteo din judeţul Călăraşi.

Comentarii

 1. marian_gogu spune:

  in loc sa se repare strazile arunca banii pe sirene…no comment

 2. cristian spune:

  tichie de margaritar ne mai trebuie!

 3. viorel_mafiot spune:

  pai alarme ca,canalizari…….ma abtin

 4. Leo spune:

  Subscriu….cand vor gasi bani sa ne asfalteze toate strazile? Peste ani si ani….cand viitorul primar va avea nevoie de alt mandat.

 5. ady spune:

  strazile asfaltate nu panara de sirene si nu mai stiu eu ce alexandru ghica veniti sa vedeti cum arata strada dupa ce neau facut acolo…..neau bagat canalizare si au zis k mai avem aporximativ 1-2 luni pana ne isi racordeaza………………dupa ce ploua sa veniti pana la noi pe strada sa vedeti daca intrati cu ceva gori noriaoe peste noriaoe

 6. riker spune:

  sa vina razboiu,ca avem de toate

 7. rey_mariano spune:

  sirene ne mai trebuiesc , caci semafoarele le-au reparat, strazile cu asfalt si racordare la canal le-au facut, becuri in parcul mare au montat… spalare de bani in joc…dar pe cine intreaba daca ar fi interesat de o astfel de spalatura de vase…pe cei de la ENEL i-au invatat minte sa nu ne mai deranjeze cu pene de curent… lumea pe la case se tot plange caci noile apometre montate se invart mai tepede de cat cele de pe la blocuri(oare in folosul cui or fi omologate)…bun…dar nici o minune nu tine mai mult de 3 zile , precum si minunea numita ” aquapark”, un flux continuu de petrecareti! de unde, saracia si lipsa banilor si a locurilor de munca isi spune cuvantul! la urma urmei sirenele tot v-or fi folositoare si anume : cand se v-a servi masa la cantina saracilor, pentru asistenta sociala si pentru anumite evenimente politice…de ras au ajuns cei votati de voi… tara arde si baba se piaptana…

 8. Mihai Ceauşu spune:

  Eu am spus-o si intr-un post anterior, astept sa se auda la aceste sirene dedicatii pentru „mai marii orasului”, sa urle orasul (si mai mult) cu fara numar, interjectii si agramatisme. Si asa ne uitam la ei ca la niste zei, sa-i auzim si in somn, ce ar mai conta?

 9. bronhos spune:

  Managementul situatiilor de urgenta?ha…. mai bine dezvoltati managementul primariei si sa strigati in gura mare cati someri sunt si vor mai fi sau poate nu stiti domnilor consilieri ca oomenii au ajuns in pragul disperarii din cauza saraciei.Canva ne madream cu industria din acest oras, deci va rugam sa faceti ceva pentru ca vine iarna.S.O.S. OLTENITA

 10. bronhos spune:

  Daca vreti sa dati alarma folositi cu incredere statiile de la nunti si de la pompieri,apropo pompierii sunt singurii in care mai avem incredere.TRAIASCA POMPIERII OLTENITENI

 11. rey_mariano spune:

  toti aveti dreptate, vine balciul, s-a dus vara, ce se mai poate munci acum se munceste, dar vine iarna cu timpul friguros si… vai de … datorii peste datorii ! or sa strige cei de la primarie lista datornicilor prin „SIRENELE ” lor , si clopotul bisericilor sa le bata rar si in fiecare zi pentru familiile celor care v-or dori sa semneze acest proiect, de care asta ne mai lipsea in OLTENITA ,caci in rest aveam de toate! ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU !

 12. petrica spune:

  Da ,mai an in urma ati mai pus trei,tot pe banii nostrii,si acu s-au dovedit inytile ca si semafoarele ,care de ceva vreme sunt oprite.De ce ne cheltiti banii fara rost ,d-le primar si vice ,si consilieri?

 13. ADRIAN M spune:

  Cateva comentarii de bun simt :
  1. Articolul cuprinde multe informatii eronate (in municipiul Oltenita, in prezent, este instalat un sistem electronic de avertizare, informare si alarmare in situatii de urgenta, sistem instalat si pus in functiune in anul 2008, format din punct comanda-control si 3 sirene electronice de 600 W instalate in urmatoarele locatii : primaria municipiului, scoala nr. 3 si scoala nr. 6 );
  2. Proiectul in cauza se deruleaza prin Consiliul Judetean Calarasi si este finantat din fonduri europene, nu din bugetul local ;
  3. Locatiile stabilite de primarie pentru instalarea celor 3 sirene sunt discutabile. Personal, cred ca locatiile propuse de Consiliul Judetean, probabil in urma consultarii unor specialisti ai IJSU , sunt cele corecte pentru completarea zonei de audibilitate la nivelul municipiului ;
  4. Nu am toate datele necesare pentru o analiza corecta si completa. In principiu daca cele 3 sirene vor fi integrate in sistemul actual de alarmare este un lucru pozitiv .
  In concluzie,se pare ca, demersurile facute pentru informarea cetatenilor privind necesitatea acestui sistem de alarmare nu au avut succes si se impune imbunatatirea comunicarii intre autoritatile locale si cetatenii municipiului .

 14. memphis spune:

  Sirene………probabil..ca sa ne dezmeticim in cele din urma!Da`am si eu o intrebare :gropile si gurile de canalizare de strici masina (bielete,etc)cand le va remedia Primaria?Chiar daca nu din bugetul local? Nu se poate apela la Consiliul Jud.Calarasi , fonduri europene,etc??
  Dar, ma rog, noi suntem PLEBEA, iar patricienii stiu ei, d-le mai bine!
  Vai de capul nostru k sunt „n” proiecte europene si fonduri pe masura, da`prea multe capete pe masura, luminate(care tin de ciosvarta aia, numita putere
  si-o rod si mai bine; vile,restaurante prin Bulgaria,nunti stilate pe iacht,ma rog- obraz fin/ cheltuiala / intretinere, etc)!!!!!

 15. alexxx spune:

  Sirene………probabil..ca sa ne dezmeticim in cele din urma!Da`am si eu o intrebare :gropile si gurile de canalizare de strici masina (bielete,etc)cand le va remedia Primaria?Chiar daca nu din bugetul local? Nu se poate apela la Consiliul Jud.Calarasi , fonduri europene,etc??
  Dar, ma rog, noi suntem PLEBEA, iar patricienii stiu ei, d-le mai bine!
  Vai de capul nostru k sunt „n” proiecte europene si fonduri pe masura, da`prea multe capete pe masura, luminate(care tin de ciosvarta aia, numita putere
  si-o rod si mai bine; vile,restaurante prin Bulgaria,nunti stilate pe iacht,ma rog- obraz fin/ cheltuiala / intretinere, etc)!!!!!