Consilierii olteniţeni au stabilit taxele pentru bâlceni

Consilierii olteniţeni au votat taxele ce vor fi aplicate pentru bâlciul anual, ce se va organiza în perioada 15-30 august 2009. Proiectul de hotărâre conceput în forma iniţială stabileşte următoarele taxe:
• pentru ocuparea teren persoane fizice şi juridice prestatoare de servicii altele decât alimentaţie publică – 3 lei/mp/zi
• pentru ocuparea teren pentru bufet, restaurant, grătar, patiserie – 5 lei/mp/zi
• ocuparea teren pentru amplasare tonete, mese şi tarabe pentru comercializare de mărfuri – 7 lei/mp/zi
• taxa de ocupare teren de către autoturisme şi remorci aferente – 5 lei/zi
• taxa de ocupare teren de autocamioane, vagoane, microbuze, remorci aferente – 11 lei/zi

Taxele la ocuparea terenului zona bâlci anual de parcuri distractive (carusel, maşinuţe electrice, căluşei, etc) sunt următoarele:
• 0,5 lei/mp/zi pentru zilele de luni până vineri
• 0,9 lei/mp/zi pentru zilele de sâmbătă şi duminică

Discuţiile dintre consilieri, reprezentantul administraţiei locale şi preşedintele de şedinţă pe marginea hotărârii de Consiliu Local nu au întârziat să apară… vezi video

Bâlciul anual se va desfăşura doar în interiorul oborului municipiului Olteniţa din bd. Republicii nr. 1.
De asemenea, pentru ca activitatea de colectare a taxelor aferente să fie eficientă, taxele se vor achita înaintea desfăşurării activităţii de bâlci. Toate acestea vor merge la casieria centrală, iar intrarea comercianţilor în incinta târgului de vară va fi coordonată de poliţia comunitară şi se va face pe bază de chitanţă plătită pe toată perioada şi pe toată suprafaţa ocupată.

Comentarii

 1. Mihai Mihaela spune:

  Se apropie balciul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Marius spune:

  e mai mult o groapa de gunoi…

 3. Adelyna spune:

  dabia astept:X:X:X:X::X

 4. EU spune:

  Sa nu fie balciul o sursa de gunoi menajer ca si asa este destul gunoi in oras.

  Am fost in piata intr-una din zile in jurul orei 14 si surpriza: se plimbau sobolanii printre tarabe si picioarele tarabagiilor ca pe bulevard.
  Cine oare administreaza piata?
  Ce face DSV-ul?
  Nu va fi o surpiza cand vom avea cazuri de Leptospiroza.
  Ce este leptospiroza?
  Leptospiroza, este o boala infectioasa acuta, care se manifesta prin febra, intoxicatie, dureri musculare, afectarea ficatului, rinichilor, sistemului nervos si cardiovascular.

  Leptospiroza se caracterizeaza printr-un polimorfism clinic pronuntat, provocata de o bacterie din genul Leptospira, cu transmitere de la animal la om.

  Sobolanii, vitele, porcii sunt principala sursa de infectie. Leptospirele se elimina prin urina, infectand solul, apa din stranduri, bazine, dar si produsele alimentare, produsele contaminate de rozatoarele bolnave sau produsele animaliere contaminate.

  Sa nu mai vorbim si de haitele de caini care au invadat orasul,sobolani pt. ca pubelele de gunoi sunt arhipline si mai sta gunoiul si pe langa ele.
  Vizitati bulevardul exterior si va veti convinge.
  Politia comunitara sa urmareasca cum cetatenii unde arunca gunoiul ,cum il arunca, nu sa patruleze pe strazile cu umbra si unde nu se intampla nimic.

  V-ati apucat sa amenajati spatiile pt colectarea gunoiului menajer si au ramas in faza de imprejmuire dar pubelele se afla in afara acestor spatii.
  Cand vot fi functionale.
  Probabil in alta campanie electorala.

  D-lor edili ,d-lor consilieri,veniti cu propuneri si solutii !!!!!!!

 5. P. spune:

  Sigur,Vieru e interesat pt ca va lua comisionul de intermediere cu acel comerciant.
  Sa lase pretul asa cum e ca si asa nu sunt venituri la nivelul municipiului.
  Sa se gandeasca la colectarea veniturilor nu la favorizarea comerciantului si asa ‘hot’.

 6. Daniel T. spune:

  E unul din putinele evenimente care scot oltenitenii din case…e ceva rau in asta?

 7. florin07 spune:

  ne gandim numai cum sa luam banii,dar vad ca nimeni nu se sesizeaza ca in plin centru al orasului se face si se desface o asa zisa fantana arteziana{langa terasa DO RE MI},prin conjunctura sunt mai in fiecare zi pe acolo si vad cum niste muncitori vin si ce azi construiesc maine vin si sparg,chiar nu vede nimeni?sau suntem prea ocupati cu semafoarele care sunt pe intermitent si banii orasului sunt cheltuiti aiurea,dar asta e,acum trebuie sa mai luam niste bani de la balceni si sigur ca nu li se ofera nimic de taxele care se iau.

 8. rey_mariano spune:

  …si taxa care trebuie sa o incaseze vecinii din preaja balciului unde se v-a instala, cine suporta mizeria si balamucul? zgomotul , muzica si tipetele nu mai zic! sa amenajeze balciul in parcul nou ,de dupa shtrand, sau dupa pod inspre Chirnogi! nu sunt si nu am fost niciodata rasist , dar prea pare prin desfashurarea lui , mai ceva ca o tiganie…pasta de mici imputita si bere la dozator ….vai de soara ei…hotii , furturi la buzunare si inshelatorii…stres in totalitate… bun, asta e traditia care adevereste sfarsitul verii …si ne pune in tema sa ne pregatim pentru iarna…

 9. andreea spune:

  yeeeee…vine baalciuuu… :))) mai mult gunoooiii, mai multee injuraturii, mai mult miros (insuportabil), mai multi tantalaaiii, mai multi sobolani, mai multi caini nespalati, mai multe cersetoaree si multe altele :))) totusi abia astept =))

 10. Mia spune:

  Si sobolanii nu au voie sa traiasca ? 😀 Ce aveti cu ei ? :))

 11. elena spune:

  @eu
  Leptospiroza mai e cum mai e ,dar ce zici de ciuma pulmonara care a reaparut si face ravagii in China !
  DSV ul ,ce stiu ei??????????????

 12. Mihai Ceauşu spune:

  @rey_mariano,
  Ceea ce descrii tu se intampla si in zona podului, sau a parcului mare. Zi de zi oamenii de acolo trebuie sa suporte galagia de la bazin, seara galagia de la fotbal, iar vineri si sambata noaptea pana la ora 3:00 (cel putin) nu ai absolut nicio sansa sa dormi, decat in doua situatii: 1. ai termopane si aer conditionat, sau 2. esti nesimtit si dormi cu muzica la maxim. Crezi ca oamenii din zona respectiva mai au nevoie si de balci cand ei sunt terorizati o vara intreaga, poate si mai mult? Lor cine le plateste taxa pentru o viata distrusa?

  Referitor la tarabagii de la balci, nu va faceti probleme, ei isi vor recupera taxele platite din banii celor ce ii vor vizita. Sa fim sinceri, cel putin din curiozitate si tot vom trece o data prin balci.

 13. rey_mariano spune:

  MIHAI CEAUSU… ESTI CUMVA FIUL DOMNULUI CEAUSU DE LA LICEUL SAHIA? ATAT TE INTREB?!SAU ESTE DOAR O COINCIDENTA DE NUME?

 14. Mihai Ceauşu spune:

  rey, click pe numele meu, apoi la sectiunea contact gasesti un mail unde ma poti gasi pentru clarificari. Aici vorbim despre articole si probleme legate de Oltenita, nu despre mine, eu nu sunt interesant.

 15. lidia spune:

  mai iesiti si voi ”in lume”….tot la nivel de ”balci” ati ramas ?!!

 16. sorin_iulian spune:

  e misto ca vine balciu!!!!! ura:D:X:D!!!!!!!!!!

 17. Nik spune:

  Asa. Sa intreb si eu… Taxa pentru o taraba instalata in spatiul dintre gardul unei case si strada, cine o incaseaza? Cel care locuieste acolo? Nu! Primaria, desigur! De ce? Pentru ca se considera ca e locul primariei. Ok. Si atunci de ce vin comunitarii sa spuna sa facem curat in spatiul ala? (sa sapam, sa taiem iarba, sa dam pomii si bordura cu var). Daca e al primariei, sa faca primaria. Aaa, cand e de incasat e al primariei, cand e de facut ceva, e al cetateanului?

  Taxe. Dar ce oferiti?(voi de la primarie) Ati amenajat ceva? Ii duceti pe un camp si atat? Nu ii plang pe cei cu balciul neaparat, ci pe locuitori. Daca ar amenaja ceva, ar fi in folosul cetatenilor, ca sa nu mai vii seara cu pantofii sau picioarele, pantalonii, pline de praf. Sau noroi daca ploua. Un „cerc” de asfalt cat tine imprejmuirea aia nu cred ca ar costa cat bugetul pe 1000 de ani.

  at EU: cine administreaza piata? Cine a dat cu gura in campania electorala! „Prietenii stiu de ce!”

  at Daniel T. : da, asa e. Daca se vor gandi cei cu balciul sa nu mai vina, ar fi „rau”. O sa organizeze primaria altceva pentru a distra lumea? Cred ca nu. Asa ca… primaria sa nu faca astfel incat sa-i „goneasca”. Oricum, cei cu masinariile alea castiga o gramada, cat sa isi poata permite.

  pt florin07 : da, asa-i. De ce s-au dat bani pe semafoare daca nu merg, si se respecta tot indicatoarele? Si nu numai fantana de la „do re mi” se tot face/strica/face/strica/etc , ci si cele de langa club si de langa parc. Sa mai ia cineva niste bani…

  at rey_mariano : aia care vand micii imputiti nu obliga pe nimeni pana la urma. Cumparatorii de ce dau banii? Sa fie atenti la mancare, la produse, la buzunare, si e ok.

  at lidia : scuze ca nu toata lumea merge in bamboo ca tine.

 18. robby_g spune:

  e mai ieftin decat sa parchezi masina in buc.. :p

 19. Daniel T. spune:

  Lidia, are si balciul asta farmecul lui…tu ai iesit „in lume”? Si ce ai vazut?

 20. andrei S. spune:

  la ce tziganime e acolo mai bine ma lipsesc… si manelele domina aeru….

 21. Amy spune:

  Ce eo vreau sa vina balciul…….mie-mi plake:X

 22. I/ spune:

  Nushtu dc tot va plangeti ca vad ca mereu la balci e full. Asa ca nu mai cu gunoi cu nushtu ce ca nu balciu e devina si cei cu tarabele ce trb are acei cu toatea Caruselele cu cei cu tarabe fac aia mizerie ? ca ne dam noi in alea? eu nu cred asa ca mai bine lastio balta

 23. Sakura spune:

  Mie imi place la balci cu tuate ca am vazut unele comentarii care spun ca nu e frum. intradevat in unele masinari e extraordinar de plictisitor dar, E platesti preea mult si stai prea putin !

 24. Cristina spune:

  iupiiiii\:d/

 25. cristian spune:

  si parcarea pt masinutele tamponate cat e!

 26. costel spune:

  Poate sa-mi traduca cineva ceea ce a postat mai sus I/??
  Nu de alta,dar poate e ceva interesant si eu, nu inteleg.Si pierd!!!

 27. L. spune:

  stai linistit,costel..nu ai pierdut nimic…I/ ,Amy,Sakura,intr-un cuvant persoanele pro-balci, au greseli de exprimare..trage tu concluzia …cui ii place in balci la oltenita?:))
  ai dreptate,lidia..frumos ar fi sa vada si ei o tara straina sau chiar romania..sa-i viziteze lacasele de cult,sa-i intereseze mai mult decat un carusel zdrentuit si o strada prafuita plina de coji de seminte si miros de mici….

 28. unu' spune:

  Sigur nu este o suma prea mica?Toata treaba asta,la ce venit bugetar duce?

 29. flipper_m1 spune:

  de balci neam saturat toata lumea dar cineva trebuie sa inghita toata porcaria asta pentru ca domnii de la primarie de unde sa ia bani dar nu se mai gindesc si la noi cei care locuim in apropiere de ex:eu stau langa parc cum credeti ca ma simnt nu mai imi trebuie muzica in casa dar le sugerez ceva domnilor de la primarie sa ne dea doape de urechi

 30. moromete spune:

  nu balcenii snnt responsabili de gunoiul ce apare ci o parte din persoanele care se duc la balci

 31. andreea spune:

  eu am fost in balci si m-am dat in 4D si nu e cine stie ce dar, e tare mai ales la pod