Consilierii olteniţeni au votat în plen rectificarea bugetară

Şcoala „Dr. Constantin Deculescu” a solicitat sprijin financiar primăriei olteniţene şi consiliului local pentru înfiinţarea unei grupe de grădiniţă cu curriculum bilingv în proiectul „Educaţie de calitate un pas spre egalitate”. Suma stabilită a ajuns la 10.000 de lei.
Astfel, în cadrul ultimei şedinţe de lucru, consilierii olteniţeni au avizat prin votul lor rectificarea bugetului local pe anul 2009, ce cuprinde şi această solicitare. Rectificarea bugetului local înseamnă alte cheltuieli printre care un ajutor de urgenţă, ce se încadrează la capitolul „asistenţă socială”, cheltuieli cu reabilitarea sediului Serviciului Public Ecosal Olteniţa pentru care este necesară suma de 150.000 de lei, punerea în practică a HCL 26/2009, prin care se aprobă achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 54 mp în bd. Tineretului (23.000 de lei).
Suplimentarea bugetului local ajunge la 213.000 lei, sumă ce se va obţine prin diminuarea prebederilor bugetare de la capitolul „Servicii dezvoltare publică, cheltuieli de capital cu suma de 213.000 lei”. Odată cu rectificarea bugetului local pe 2009 a fost aprobată şi lista investiţiilor pe anul 2009. Lista cuprinde lucrări noi sau continuări la proiectele anterioare din sfera învăţământului, a sănătăţii, lucrări în domeniul cultural-religios, edilitar-gospodăresc, investiţii în sistemul de detenţie şi semnalizare pentru incendii, dotări cu echipamente IT şi programe informatice ale autorităţilor publice sau investiţii la capitolul „ordine publică”, dar şi pentru protecţia mediului, transporturi, proiecte pentru accesare de fonduri şi parcări.

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  Cine e Şcoala “Dr. Constantin Deculescu” ? 1,2,3…??

 2. memphis spune:

  …………….si ma rog ce „proiecte anterioare in sfera invatamantului…..”a facut primaria?
  probabil neplata acelor drepturi -prime de vacanta care au un temei legal, iar primaria nu le-a onorat nici pana in ziua de azi pe motiv ca nu sunt fonduri???!!!……..probabil de aceea nu se faceau uneori platile onorabil…..aha.., m-am dumirit……..
  Referitor la parcari , oare de ce nu se sezizeaza nimeni din aceasta institutie onorabila care ne reprezinta interesele de ceteteni – la acele masini, vechituri, rable, care ocupa loc de parcare aiurea, iar proprietarul respectiv (intamplator ) mai are vreo doua masini :per total acel individ ocupa 3 locuri de parcare, iar altii n-au loc de parcare????
  Probabil ar trebui sa mai faca Primaria niste angajari pt.personal calificat pt.asa ceva;sau ar trebui sa mai circule stimatii domni de la Politia comunitara sa lipeasca niscaiva afise de avertizare pe parbrizul acelor masini k si asa la altceva nu sunt buni(isi baga coada intre picioare …………….mai bn tac ………)dar sunt o groaza angajati si platiti (oara cum de ar mai avea primaria fonduri)pt acest serviciu cominitar (IN-)util???????!!
  concluzia:cetatene al orasului oltenitza…..”mucles”si mergi pe burta; are balta peste!!!!!!!!