Consiliul Judeţean va administra gratuit un teren din Olteniţa

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi” se afla in derulare. Parte integrantă din acest proiect este şi obiecivul de investiţie intitulat „Staţie de transfer a deşeurilor”. Astfel, pentru construcţia obiectivului a fost aprobată darea în administrare gratuită Consiliului Judeţean Călăraşi a unui teren, ce aparţine domeniului public Olteniţa şi are o suprafaţă de 5.698,20 mp. Darea în administrare se va face pe o perioadă de 30 de ani. Solicitarea a venit din partea Consiliului Judeţean care explică autorităţilor locale cadrul legislativ. Temeiul juridic al solicitării îl constituie prevederile art. 12 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, conform căruia „Bunurile din domeniul public pot fi date după caz, în administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, a altor instituţii publice de interes naţional, judeţean sau local.” Proiectul cu titlul „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi” este al Consiliului Judeţean iar beneficiar este şi municipiul Olteniţa.
Prin acest proiect se vor realiza 22 de puncte de colectare, ce vor fi dotate cu pubele şi containere, precum şi realizarea staţiei de transfer a deşeurilor, pe terenul menţionat mai sus. Consilierii olteniţeni au votat în şedinţa de joi proiectul de hotărâre, iar darea în administrare către Consiliul Judeţean Călăraşi se va face gratuit. Terenul este situat în intravilanul municipiului Olteniţa, in apropiere de baza siloz.

Comentarii

  1. rey_mariano___m2m spune:

    … NU ESTE CAM PREA APROAPE DE ORAS, SI NU O SA DEGAJE MIROSURI NEPLACUTE CELOR DE PRIN IMPREJURIMI?

  2. stefan spune:

    sugerez domnului primar sa-si cumpere o casa in zona respectiva

  3. flipper_m1 spune:

    Domnule primar dar un teren pentru case nu aveti? sa nil dati degeaba fara sa va mai umplem buzunarele cu spagi ce spuneti?