Consiliul Local şi Primăria Olteniţa împotriva avariilor Enel

Autorităţile locale olteniţene doresc să rezolve problema întreruperilor frecvente de energie electrică în Olteniţa. Toate căderile de tensiune care au bruiat şi bruiază activitatea în Olteniţa de o bună bucată de timp, au iritat toţi olteniţenii. Florian Cercel, viceprimarul municipiului Olteniţa a propus consilierilor în ultima şedinţă de Consiliu Local, ca împreună să facă şi să depună la Enel o adresă, prin care să-i roage să-şi rezolve problemele care afectează aparatura electrică şi întreaga activitate a olteniţenilor.

Florian Cercel, viceprimarul municipiului Olteniţa:
În ultima perioadă ştim cu toţii că energia electrică a venit cu intermitenţe şi a creat mari probleme atât la Termourban, cât şi serviciul de distribuţie apă potabilă. Cei care administrează serviciile astea ne-au informat că au apărut probleme, iar noi primăria ca administraţie publică, nu avem ce să le facem decât o adresă împreună, să-i atenţionăm că trebuie să-şi rezolve problemele. E un contract de monopol.”
Florian Cercel menţionează că Enel Olteniţa nu a investit în zonă deloc.

Cercel:  „În municipiul Olteniţa, Enel nu a făcut investiţii. Încă mai avem fire care trec prin copaci. Să-i rugăm să-şi revizuiască programul de investiţii şi să ţină cont şi de faptul că în municipiul Olteniţa există probleme. Ei poate au făcut investiţii, dar probabil în altă parte unde cineva s-a sesizat. Să sesizăm şi noi şi să-i rugăm să modernizeze sistemul ăsta să nu mai apară astfel de evenimente.”

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  Cum adica sa-i roage? Si pe mine daca ma roaga un necunoscut sa ceva il usuiesc rapid.
  D’aia sunt unii „baieti destepti”, pentru ca ei cunosc legea foarte bine si joaca la limita pe bani publici, astfel ajung la castiguri fenomenale.

 2. Daniel T. spune:

  Da , dar stiu sa incaseze…Ce.ar fi sa nu le mai platim „abonamentul” care si asa e abuziv, iar cand vin sa ne taie curentul sa-i luam la goana? Nesimtiti !

 3. satar spune:

  Bravo !!!!!!!!! Or sa moara de suparare si stres cei de la RENEL. Dar electrocasnicele mele cine le plateste? Cind este vb de luat bani suntem primi dar serviciile lasa de dorit. Mai faceti-le o hirtie poate nu au la toaleta”BRAVO”!!!!!!!!!!!!

 4. decs spune:

  Ba eu cred ca primaria poate sa rezolve problema. Suntem CONSUMATORI de energie electrica. ENEL-ul ne vinde un produs. Protectia consumatorului poate fi sesizata de catre primarie ca sa ia masuri. Daca ar fi sanctionati sefii ENEL de cate ori cade tensiunea nejustificat, i-ar durea ficatul si de populatie , nu numai de buzunare.

 5. Mihai Ceauşu spune:

  Mda, unii care mai se duc si pe la Chirnogi ca sa scape de balamucul din municipiul Oltenita s-au intors in seara de 6.08 pentru ca in Chirnogi nu era deloc curent si astfel nu se putea urmari meciul, probabil norii s-au scremut extrem de tare si au stricat reteaua electrica noua de 2 ani.

 6. LEX spune:

  Chestiunea cu rugatu, este ridicola. In opinia mea, ar trebui putin scuturat pomul, si asa cum, ata prostia cat si domnia se plateste, ar trebui sa raspunda si domnii de la Enel. Potrivit contractului de furnizare de energie electrica exista ata drepturi ca si obligatii pt. ambele partii, ca in speta contractu nu se negocieaza, si este un contract cadru care de regula nu suporta nici o modificare, este alta traba. Dar avem dispozitii legale care pot fi aplicate, astfel potrivit art. 998 C.civ. ” orice fapta a omului care cauzeaza altuia un prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat sa-l repare” In aceste conditii daca ar fi promovata o actiune in instanta, care ar avea ca obiect raspunderea pt aceste intreruperi casre in mod cert au adus prejudicii atat persoanelor juridice cat si celor fizice, in mod sigur nu am mai avea aceste intreruperi.

 7. stefan spune:

  domnule viceprimar Cercel ne puteti spune si noua, cetateni ai acestui oras, de ce cei de la ENEL nu a facut nici o investitie in orasul nostru?

 8. Cosmin spune:

  Lex, ce stpui tu este perfect adevarat! Citatul este exact. Dar, daca studiem ad-literam … si stam putin sa gandim chestiunea, ajungem la o concluzie, s-anume primaria trebuie sa plateasca reparatiile. Pentru ca sunt fire care trec prin pomi, pomi care trebuiau tunsi/taiati de catre primarie.
  In plus, conform legii, primaria nu poate decat sa roage, nu are nicio putere sa oblige Enel sa faca ceva!
  Ceea ce-nseamna ca … la primu’ norisor, vanticel, soare puternic … se ramane fara curent!
  Si daca se actioneaza in instanta Enel … poate face o ciudatenie gen: „Da mai vere, fie, modernizam … dureaza 5 zile si trebuie sa oprim curentu’ in tot orasu'” 😀 Asta chiar ar fi amuzant! 😀

 9. cristian spune:

  domnule Cercel, dati-le si un buchet de flori celor de la Enel!

 10. carmen spune:

  Cum poti sa rogi pe cineva ,care are un contract cu tine si trebuie sa-l respecte?,ei te roaga sa platesti factura sau vine musca cu patentul si ti-l taie(ma refer la curent)suntem chiar niste domni……

 11. alecu spune:

  d c noi trebuie sa ne rugam d ENEL , sau sa fim la mana lor cand putem sa aegem concurenta(daca exista)
  si d poblema asta tot primaria ar trebui sa se ocupe.