Karatiştii olteniţeni s-au antrenat zilele acestea la malul Dunării

Timp de şase zile, sportivi între 4 şi 19 ani au urmat al treilea stagiu de pregătire la ashihara karate, într-un camping organizat în apropierea Dunării. Ideea acestui cantonament aparţine antrenorului echipei olteniţene de ashihara karate, Marcel Paraschiv. Tinerii au fost incluşi într-un program cu trei antrenamente pe zi, baie în Dunăre, distracţii. „Am adus câteva titluri importante pentru Olteniţa, cele mai recente sunt cele patru titluri de campioni naţionali anul trecut, iar anul acesta am avut un campion naţional – pe Marian Tudor de 11 ani, care s-a aflat la prima sa participare. De asemenea, am reprezentat Olteniţa la Viborg în Danemarca cu Marina Mardare, care a şi câştigat titlul mondial.” În ultima zi a stagiului de pregătire de la Dunărea olteniţeană a participat sensei Petrică Bulmagă, preşedintele Clubului Impression, antrenor emerit cu centura neagră 2 DAN, antrenor al lotului naţional, director al departamentului Ashihara Karate în cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale (FRAM) Bucureşti. Majoritatea competiţiilor de ashihara karate se organizează la Bucureşti şi Braşov. „Braşovul este inima acestui sport, pentru că aici a fost înfiinţat primul club de ashihara karate de sensei Mircea Cârloganu” mai spune Marcel Paraschiv. Antrenorul olteniţenilor ne explică ce rol însemnat are acest sport pentru cei care-l practică: „Ashahira Karate ajută la practicarea artelor marţiale, la dezvoltarea anumitor calităţi, dezvoltarea atenţiei şi formarea psihicului, dându-le copiilor încredere în ei, ajută la dezvoltarea caracterului. Acest sport completează cei 7 ani de-acasă, îi dezvoltă pe copii atât fizic cât şi psihic, ei învaţă să se apere. Competiţiile acestui sport sunt în sistem full contact, adică sunt permise loviturile în forţă, cu regulamente binenţeles care protejează sportivii”, declară pentru Olteniţeanul Marcel Paraschiv. Acesta ne indică programul competiţional de anul acesta, la care vor participa olteniţenii antrenaţi de el:
• 26 septembrie la Braşov -campionatul naţional de seniori la kumite
• 7 noiembrie Bucureşti – campionatul european de ashihara karate, ce se va organiza pentru prima dată în România

În afara celor două campionate, Marcel Paraschiv speră să participe cu elevii săi şi la campionatul de kumite -juniori din Lituania.
Antrenorul Paraschiv îşi împărtăşeşte opinia cu privire la tot ceea ce presupune ASHIHARA KARATE: „Este o selecţie naturală. Mulţi vin, puţini râmân. Până la centura neagră sunt 10 examene de parcurs, ca să nu mai spun de antrenamente care ajung şi la 4 sau 5 pe zi, fiecare antrenament ajungând la o oră de exerciţiu. Motto-ul meu este ‘Oricine poate practica ashihara karate, dar nu oricine poate să practice ashihara karate‘ iar la înscriere poate veni oricine doreşte, nu există limite de vârstă.” susţine antrenorul ashihara karate pentru Olteniţa, Marcel Paraschiv, membru al Clubului Impression Bucureşti.
Clubul este afiliat Federaţiei Române de Arte Marţiale şi Federaţiei Internaţionale de Arte Marţiale NIKO.

Comentarii

 1. adinateach spune:

  FELICITARI TUTUROR SI VA TIN PUMNII! SPER SA AJUNGETI MARI CAMPIONI, CA DRAGA MEA MARIZZA, UN COPIL SPECIAL CARE MERITA TOT CEEA CE I S-A INTAMPLAT PANA ACUM. SUNT ABSOLUT SIGURA CA NU SE VA OPRI AICI SI CA NU VA INCETA SA NE UIMEASCA PRIN PERSEVERENTA EI.

 2. petrik spune:

  cred ca a fost frumos

 3. larisa spune:

  BRAVO ! Acesti copii indrumati de dl Paraschiv au facut performanta fara a avea conditii deosebite pentru antrenament, doar vointa si multa munca.Ar trebui sa vorbim despre ei mai des si sa-i apreciem mult mai mult.

 4. paul spune:

  Felicitari organizatorilor din partea parintilor copiilor participanti la stagiul de pregatire! A fost mult mai bine decat ne asteptam.
  Informatii suplimentare, alte fotografii si VIDEO se mai afla pe situl http://www.scoaladinoltenita.net/.

 5. marizza spune:

  Un stagiu DEMENTIAL!!!suntem cei mai tari,cu antrenorul in frunte!!OSU!!

 6. George spune:

  Si eu am fost acolo de am dat examen si recunosc na fost usor. Poate ca asa pare dar nu e adevarat spun asta pentru cei care stau se uita la noi fac galagie si rad.
  de cand sunt la karate lumea de pe strada incepe sasi bata joc de mine si nu doar de mine

 7. Deea spune:

  Suntem cei mai tari!!!!!!!!!…OSU!! si tot respectul pt Practicanti de Ashihara Karate!!…OSU!!..

 8. marian spune:

  Am participat in toate aceste zile in stagiu si mi-a parut rau ca s-a terminat.Sper ca la anul sa mergem din nou la Dunare si sa ne antrenam si mai bine.Ii multumesc lui Sempai Marcel Paraschiv pentru tot ce-a facut pentru noi,felicitari colegilor.OSU!