Structura anului şcolar 2009/2010 a fost stabilită

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a stabilit structura anului şcolar 2009-2010. Astfel, cursurile vor începe luni, 14 septembrie a.c., şi se vor încheia, vineri, 11 iunie 2010, însumând 35 de săptămâni de şcoală. Anul şcolar 2009 – 2010 este structurat în două semestre, după cum urmează: semestrul I va începe pe 14 septembrie 2009 şi va dura până pe 29 ianuarie 2010, vacanţa de iarnă este programată între 19 decembrie 2009 – 3 ianuarie 2010, iar semestrul al doilea va debuta pe 8 februarie 2010 şi se va încheia pe 11 iunie 2010.

În primul semestru, în intervalul 2 – 9 noiembrie 2009, elevii din învăţământul primar şi preşcolarii sunt în vacanţă, iar în perioada 30 ianuarie – 7 februarie 2010 este programată vacanţa intersemestrială. De asemenea, din 3 până în 11 aprilie 2010, elevii vor fi în vacanţa de primăvară. Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 12 iunie, şi se va termina duminică, 12 septembrie 2010. Prin derogare de la prevederile acestui ordin, au fost stabilite câteva excepţii pentru clasa a IX-a de liceu, pentru clasa a X-a de la şcolile de arte şi meserii, pentru clasa a XI-a – anul de completare şi pentru învăţământul special – clasele a IX-XI, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică. În semestrul întâi, tezele se vor susţine până la data de 18 decembrie 2009, iar în semestrul al II-lea, până la data de 14 mai 2010.
În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii şcolilor, modificări ale structurii anului şcolar. Aprobarea modificării structurii anului şcolar se acordă în condiţiile asigurării numărului de 173 de zile de cursuri, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele de Bacalaureat şi de absolvire.
Calendarul examenului naţional de Bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competenţelor profesionale, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine ministeriale distincte.

Comentarii

 1. rey_mariano spune:

  „INVATATI, INVATATI SI IAR INVATATI” !… V.I.LENIN „MUNCESTE, MUNCESTE SI IAR MUNCESTE” ! N.CEAUSESCU ALEGETI-VA DRAGILOR O MESERIE CARE V-AR FACE PLACERE SA O PRACTIATI IN VIATA, LA FEL CUM SI VOI AVETI MANCARURILE SAU FLORILE VOASTRE PREFERATE, NU O MESERIE , POATE IMPUSA DIN ORGOLIU DE PARINTII VOSTRI !… SI O MESERIE CARE SE CAUTA, NU FACETI O FACULTATE DE O CARUTA DE ANI SI DE BANI , SI LA URMA SA CASTIGATI MAI PUTIN DE CAT O PERSOANA CARE ARE O SCOALA COMPLEMENTARA! A STI SA MESTESUGARESTI CEVA IN VIATA INSEAMNA A-TI ASIGURA UN SALARIU MEDIOCRU DAR SIGUR PE O BUNA PERIOADA DIN VIATA!

 2. Mihai Ceauşu spune:

  Invatatul e in viata e bun la orice varsta si in orice domeniu. Incercati sa invatati ce va place (daca exista asa ceva) sau, cel putin un domeniu care sa va aduca un castig rezonabil.
  Sper sa avem parte si de meseriasi, in ziua de azi gasesti doar carpaci(99% din cazuri), incompetenti si scumpi.

 3. riker spune:

  este o mare bataie de joc

 4. mmm spune:

  pffffff:-j …scoala?

  ce’i aia???

 5. petrica spune:

  Iata ce inseamna netul!Lipsa de invatatura