Un biciclist a fost victima unui accident de circulaţie

Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 în ziua de 10 august a.c., ora 11:00, cu privire la faptul că în Municipiul Olteniţa, pe B-dul. Mărăşeşti, intersecţie cu Str. Alexandru Iliescu, a avut loc un accident de circulaţie. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, pe B-dul Mărăşeşti, din direcţia Chirnogi către B-dul. Tineretului, la intersecţia cu Str. Alexandru Iliescu, B. MIHAI de 19 ani, din Comuna Chirnogi, a accidentat pe D. D. de 16 ani, din Olteniţa, care se deplasa cu bicicleta şi a efectuat virajul la stânga fără să se asigure şi fără să acorde prioritate autoturismului.
În urma impactului, biciclistul a fost transportat la Spitalul Olteniţa, unde i s-a stabilit diagnosticul de traumatism cranio-facial acut deschis, plagă contuză minimă sprânceana dreaptă, plagă contuză pleoapă superioară dreapta, plagă escoriată genunchi stâng, fiind trimis la Spitalul Oftalmologic 22 Bucureşti pentru investigaţii.
Cercetările continuă în cauză.

Având în vedere implicarea bicicliştilor în evenimente rutiere, poliţiştii consideră necesar să tragă un semnal de alarmă acestora, dar şi părinţilor, spre a-şi supraveghea copiii-biciclişti şi a-i determina să acorde importanţa cuvenită respectării regulilor de circulaţie, şi nu în ultimul rând, conducătorilor auto, pentru a circula cu atenţie sporită când întâlnesc în trafic biciclişti.
În acest context, biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Călăraşi, reaminteşte bicicliştilor câteva dintre regulile de circulaţie care li se adresează, pentru a nu deveni victime ale unor accidente cu urmări dintre cele mai regretabile:
• înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul;
• circulaţi cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul;
• nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice;
• este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată;
• circulând cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers;
• nu transportaţi pe bicicleta altă persoană;
• pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare alba sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)
• înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept;
• la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Biroul de presă al IPJ Călăraţi

Comentarii

 1. sabina spune:

  pff..:|

 2. casky spune:

  bv lui…poate ii da o despagubire daia babana..si ii trece

 3. LEX spune:

  Sindromul zilei : tanar nelinistiti, fara exeperienta, teribilist, in colocot de hormoni si adrenalina = feritiva ca am iesit pe strada … cine poate scapa, eu ori eventualele victime…??
  Cu ceva timp in urma Danile T. i-mi spune : ca noi romanii, avem o boala, sa cautam vinovati. Partial avea dreptate, numai ca pana la auto educare e cale lunga; primul vinovat este parintele, secundus medicul psihiatru, tertius domnul politist care nu face controale, care elibereaza permisul de conducere cu o examinare sumara ….
  Concluzia : asa parinti = asa copii; asa profesori= asa elevi; asa examinatori politisti = asa evenimente rutiere…..
  Sa dai o arma unui om nebun, sa te incui cu el in camera ar echivala cu o sinucidere, tot astfel sa dai un permis de conducere in aceleasi conditii unui tanar, cu mintea necoapta si fara experienta, si lipsit de educatie si minim bun simt; vezi rezultat…parinti, prieteni indoliati, si victime mult prea tinere sau nevinovate.

 4. rey_mariano spune:

  neatentia mai duce si la urmari nedorite…dar din greseli se invata intotdeauna!

 5. Mihai Ceauşu spune:

  Sunt anumite aspecte ce ma nemultumesc profund:
  Eu daca lovesc un biciclist sunt vinovat, aproape indiferent daca acesta era beat, daca porta vesta sau daca era pe unde nu trebuia sa fie (adica pe dn). Acelasi lucru e valabil si pentru carute.
  In plus, daca se constata ca nu sunt vinovat, cine imi plateste daunele masinii? Da, tot casco suportat din buzunar, casco pe care eu il voi plati majorat la urmatoarea polita.
  Deci, avem legi de 2 bani vechi, prudenta maxima stimati soferi pentru ca traim in romania!

 6. alex spune:

  @ LEX… sa stii k vinovatul dupa mine,este cel cu bicicleta, nu cel cu masina;)…daca nu este in stare sa mearga cu bicicleta, sa mearga pe jos k e mai sanatos.

 7. cretzu spune:

  sincer….. dak era in locul lui Mihai sincer il puneam la plata pt k acea persoana cu bicicleta a fost de vina . Mihaie tinete tare frate si nu te lasa .Punel la plata

 8. FLORY spune:

  stiti ce nu inteleg eu?de ce nu fac si biciclisti sau carutasi scoala asa cum fac soferii.nu ar trebui sa cunoasca regulile de circulatie?sunt unii care habar n-au de cim trebuie mers pe drumurile publice iti ies i fata aiurea,fac stanga-dreapta fara sa se asigure.eu zic ca biciclistul e vinovat indiferent de situatie punct.

 9. claudiu spune:

  da poate se va trezi biciclisti astia si va realiza ca si pentru ei sant reguli de circulatie

 10. gelu spune:

  dar cel cu masina ce viteza avea?in localitate nu se poate depasi 50km/h.credeti ca la viteza asta nu se poate avita?cand vi dispre chirnogi si intri in oltenita vizibilitatea este foarte buna daca respecti normele de circulatie.trebuie luat in calcul si ipoteza asta,masurand urmele care le lasa cauciucurile pe sosea se poate stabili cu exactitate viteza cu care a mers soferul,mai mult de atat chiar si in cartea de circulatie spune destul de clar ca accidentele trebuiesc evitate pe cat posibil se poate indiferent ca ai prioritate sau ca nu ai

 11. florin spune:

  trebuie inchis chirnogeanul ca are oi mai multe si mai cornute,este hot si mincinos,

 12. ionut spune:

  „Viata este o instructie perpetua in cauza si efect”(Ralph Waldo Emerson)
  Decat sa ne mai lamentam atat de mult pe marginea efectelor, mai bine cautam sa inlaturam cauza.
  1. Studiul codului rutier ar trebui introdus in scoala generala. De la varsta la care copiii pot iesi singuri cu bicicleta pe strada, ar trebui sa stie deja si regulile de circulatie si responsabilizati. In loc sa studieze materii fantoma de pe urma carora nu beneficiaza cu nimic (gen educatie plastica, ma gandesc ca asa ceva se poate dezvolta la o scoala specializata in arte plastice nu la generala – sper ca intelegeti ca am dat un exemplu personal, nu trebuie sa imi sariti in cap) se poate extinde ceva gen „educatie civica” in cadrul careia se poate studia pe langa a „nu scuipa seminte pe strada” si codul rutier si deprinde regulile si grijile pentru o circulatie corecta pe drumurile publice. Politia – erau vremuri cand primeam vizite la generala de la un nene militian care ne invata in 20 de minute 2-3 lucruri. Cum si pe unde sa traversam strada, cum sa ne asiguram… Azi nici macar atata lucru nu mai face Politia…
  2. Parintii ar trebui sa nu isi mai rasfete odraslele cu carnet cat B la 18 ani si o masina cu 200 de cai… ci sa-i lase sa mai astepte si sa se mai coaca la minte. Sau sa le ia un tico. Sa vedem daca le mai da mana sa treaca de 50 la ora sau sa pocneasca o vrabie 🙂
  Lasand gluma la o parte, cred sincer ca sunt doua aspecte in educarea tinerilor de azi in ceea ce priveste circulatia pe drumurile publice si teribilismul lor: sistemul de educatie publica trebuie sa se adapteze si in aceeasi masura si parintii trebuie sa constientizeze ca e posibil ca un copil al cuiva le poate lovi propriul copil. Indiferent cum o privesti, drama e intotdeauna bilaterala, indiferent de consecinte. Nu cred ca un pusti de 19 ani mai e intreg – psihic vorbind – chiar daca a scapat nevatamat dupa ce a lovit un alt copil. Trebuie toti pustii teribilisti de azi sa inteleaga drama de a trai cu constiinta incarcata ca ai schilodit sau ucis un semen de-al tau… si ca ai lasat o familie indurerata pentru un moment de falsa glorie ca te-ai dat mare 1 minut in fata unor tineri la fel de iresponsabili ca si tine.

 13. LEX spune:

  FELICITARI IONUT !
  ATITUDINEA SI MANIERA DE ABORDARE ESTE DE NOTA ZECE !!

 14. bombe spune:

  ii da un milion de eura casa aiba ce ia cu el insicriu