Acţiunea de montare a apometrelor este la Olteniţa în plină desfăşurare

Societatea Ecoaqua Olteniţa este parte într-un program de reabilitare a reţelei cu apă potabilă. Toate casele şi apartamentele olteniţene trebuie să deţină contoare pentru apa potabilă, măsurându-se astfel consumul de apă. Potrivit conducerii Ecoaqua Olteniţa, odată cu reabilitarea reţelei de apă potabilă se vor executa şi 2441 de branşamente prevăzute cu apometre, ce se montează în cămine speciale din polietilenă. „Apometrele au scopul de a elimina risipa de apă potabilă şi totodată pentru a veni în sprijinul abonaţilor ce trebuie să plătească cantitatea reală consumată. La recomandarea conducerii Primăriei Olteniţa, care este unul dintre iniţiatorii programului, echipe de lucru ale Ecoaqua montează apometre abonaţilor individuali, în devans faţă de programul CNI, alt partener de proiect. Până acum au fost montate 155 de bucăţi de apometre pe străzile Viilor şi Argeşului. Acum lucrările continuă pe strada Tineretului, unde vor fi montate 88 de apometre. Urmează str. C.A. Rosetti, unde deja au fost anunţaţi abonaţii” declară directorul Ecoaqua Olteniţa, ing. Iudifta Nicolae. Aceasta arată că abonaţii societăţii sunt participanţi direcţi ai acţiunii. „Pentru a reuşi să montăm cât mai multe aparate de măsură, am apelat la consumatorii ce urmează să-şi monteze apometrele să execute lucrările de săpături în pământ în incinta proprietăţii, pentru că aceste aparate se montează subteran, să fie ferite de îngheţ în perioada rece. Am constatat astfel că oamenii sunt receptivi, conştientizează importanţa aparatului de măsură care va conduce la economie în bugetul familial” ne informează director Iudifta Nicolae.
Societatea Ecoaqua Olteniţa a mai montat din surse proprii încă 110 contoare, identice cu cele din Programul CNI pe străzile Voinţa, Zorilor şi Viilor. Aceste străzi nu sunt prinse în program. Ele au fost reabilitate din bugetul local al Primăriei Olteniţa, dar nu a fost realizată contorizarea la vremea respectivă. Atât conducerea primăriei olteniţene cât şi cea a Ecoaqua consideră că acţiunea de contorizare este una benefică, atât pentru abonaţi cât şi pentru furnizor. Potrivit calculelor de specialitate, odată cu aceasta se elimină risipa de apă, în scurt timp fiind puse în funcţiune puţurile de mare adâncime.
Conform programului de reabilitare a reţelei cu apă potabilă, în Olteniţa se află în derulare următoarele lucrări: înlocuirea sursei existente de apă cu o sursă subterană -puţuri forate la adâncimea de 425 de metri-; reabilitarea a 25 km de reţea de apă potabilă; extinderea a 11 km de reţea canalizare; reabilitarea staţiei de pompare apă menajeră nr. 1 din str. Oituz.
În prezent sunt finalizate trei puţuri de mare adâncime şi se lucrează la al patrulea.

Comentarii

 1. Nitro^Cr^ spune:

  sunt curios cat o sa dureze aceste lucrari si cat o sa se fure :)) din aceste lucrari ,data fiind situatia la nivel national ! Adica un mare KKO(ma refer la bani si fonduri)!In Oltenita ca de altfel la nivel nation se lucreaza Mult si Prost! si Se Fura MUlt si” LEgal ” stiti ce zic domn primar nu!? :))…Citez dintr-un mare om care nu ramane decat cu vba si cu amagirea unei generatii de cocalari si pitipoance :)) din care fac si eu parte(mentionez nu sunt cocalar) care isi fac viata prin cluburi si se dau pe cuburi cu bani de la parinti! :))! „TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL” … pt necunoscatori Mircea Badea!

 2. unu' spune:

  Mai fratilor,stiti cumva sa avem vreun birou de metrologie in oras?Apometrele mele inregistreaza un debit lunar de cca.18 mc,la care se mai adauga ce fura unii,si diferenta ce ramane de la aia fara apometru.Eu sunt sigur ca o familie de 5 persoane,chiar daca sunt multe in apartament,cu greu poate sa consume atata apa rece.Sunt nevoit sa platesc lunar sume care ar putea sa-mi ajunga pt alte facturi.Apometrele mele trebuie verificate,neaparat.Poate stie cineva sa-mi spuna.Ms.

 3. Nitro^Cr^ spune:

  unule 🙂 cred ca ar trebuii sa le schimbi !oricum astia ne fura si cu apometre!…

 4. rey_mariano spune:

  @ unu in curand urmeaza sa imi monteze si mie un apometru la curte si am pregatit ceva electronic separat pentru a verifica daca pentru un metru cub de apa v-a fi cel real, cu cel care mi-l v-a inregistra acel apometru, care v-a fi montat de regia de apa, si nu uitati ca un metru cub contine doar 1000 litri de apa fix si nu mai mult! de restul va puteti infoma la protectia consumatorului pentru a verifica de catre cine au fost omologate aceste apometre, care din cate am auzit, si in oltenita veche fac mari ravagii de la instalarea lor, in carca cetateanului! un sambure de adevar poate exista in toate, la fel si un dedesubt…

 5. giulia spune:

  in sfarsit civilizatie!!!!!!