Liceeni şi studenţi din Olteniţa au primit aplauzele juriului de la LicArt Bucureşti

Trupa de teatru „Inventivo” din Olteniţa a participat la concursul „LicArt” de la Palatul Copiilor din Bucureşti. Un număr de zece actuali şi foşti elevi ai Liceului „Neagoe Basarab” au interpretat personajele din piesa „Gaiţele” de Alexandru Chiriţescu.
Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: teatru, fotografie şi poezie. Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni a reprezentat o provocare pentru elevii actuali şi foştii elevi ai liceului, după cum susţine şi directorul educativ al liceului, prof. Constantin Hociotă. Tinerii s-au pregătit cu prof. de literatura română Viorica Creţu. Coordonatorul celor de la „fotografie” a fost prof. Rodica Stancu, cea  care a şi însoţit formaţia.

Prof. Constantin Hociotă:
„Concursul a fost o provocare. S-a descurcat cu posibilităţi proprii, cu mijloacele modeste pe care le poate oferi un liceu teoretic, dar au folosit orice ocazie pentru a-şi crea o imagine şi a se face cunoscută această trupă şi au reuşit într-un mod deosebit. Am participat la secţiunea „fotografie” unde am avut o prenominalizare şi la secţiunea „teatru”, unde am reuşit preformanţa deosebită de a intra în finala naţională de patru, unde sute de formaţii s-au angajat în această întrecere…Dacă juriul acorda premiile I, II, III şi nu doar Premiul Special trupa noastră ar fi fost pe podium. Oricum pentru noi se află pe podium. ”

urmăreşte interviu video

Cei zece tineri „actori” au fost:
Bidilici Liviu cls a X-a A
Chirnogeanu Ioana cls a XI-a A
Costache Constanţa cls a XI-a A
Dima Emma cls a X-a A
Dincă Daniel absolvent de liceu, actual student
Dumitru Alexandra absolventă de liceu, actual studentă
Manolea Teodora cls a X-a B
Negoiţă Alin cls a X-a A
Pietruşel Ana Maria absolventă de liceu, actual studentă
Vânătoru Ana Maria absolventă de liceu, actual studentă

La acest festival premiul special a fost oferit trupei din Botoşani de la Atelierul de Teatru din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Adolescenţii au interpretat spectacolul Ventrilocul, după Larry Trembley.

vezi interviurile video


Comentarii

 1. nico spune:

  bravo copii.felicitari

 2. emma spune:

  numele meu se scrie cu 2 de „m” ……si in primul rand…am uitat sa spunem…ca cel care ne-a ajutat sa filmam aceasta piesa pentru a o putea trimite este distinsul domn. :))))) Dan Manciu ….love you baby ;))

 3. Dora spune:

  :)) emmo :)) ..parca esti denisa … cu numele ei care se scrie cu 2 ss :))) .. multumim distinsului domn Dan Manciu pt ajutorul acordat

 4. Dan spune:

  Bravo…noua!:D Se putea si mai bine, dar oricum e de bine.;) Multumim Giovanny pentru reclama!:D

 5. multa bafta…bv lor!

 6. Mo' Greens spune:

  Felicitarile mele 😀 in special tantei si lui bibi

 7. Dyanna spune:

  bravo iubitzii mei fosti colegi…..mandra mai sunt:P:P:P……norok in continuare…:X:X:X:*

 8. Ade spune:

  felicitaaaari:D sunteti cei mai buni,cei mai talentati:X
  o sa-mi fie dor de trupa de la fosta 12D dar se pare k aveti urmasi de incredere in liceu 😀

 9. Nitro^Cr^ spune:

  bravo 🙂 va felicit pt ce ati reusit! 🙂

 10. tantza spune:

  merci..pentru cine a spus felicitari :)…la anul..aducem premiul acasa…trebuie sa multumim si domnului Radu..organizatorul..si directorul festivaului,fara de care nu am fi reusit!!

 11. Ioana spune:

  Felicitari elevilor si domnului Hociota care nu inceteaza sa sustina arta si creatia si in afara orelor de istorie. Ma bucur pentru reusita lor. Pt cei mai ,,batranei”, sa va aduceti aminte de festivalul international de teatru in limba engleza de la Brasov, DOT, de acum 5 ani 😀

 12. TOTAL EXPERT spune:

  CE SA SPUN TOATA STIMA PENTRU TOTI AVEM CU CE SA NE LAUDAM SI NOI CU CEVA CA CU DOMNII DE LA PRIMARIE NE MANDRIM SI MAI MULT