Olteniţa a câştigat locul III la concursul naţional anti-drog de la Năvodari

Concursul naţional „Împreună anti-drog” Năvodari s-a desfăşurat în perioada 30 august-3 septembrie cu participarea în cadrul acestuia şi a unor elevi din Olteniţa. Echipa Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” însoţită şi îndrumată de prof. Liliana Niculiţă a reprezentat judeţul Călăraşi la concursul din tabăra de la Malul Mării. Competiţia s-a desfăşurat în două etape. Potrivit Lilianei Niculiţă, prima etapă a fost cea menţioneată mai sus, la care a participat şi liceul olteniţean. Cea de-a doua serie va aduna elevi din 19 judeţe în perioada 5 septembrie-9 septembrie. În prima etapă au participat echipaje din 23 de judeţe. „În fiecare zi s-au desfăşurat ateliere de lucru, la care au participat atât elevii cât şi profesorii coordonatori. Echipajele care au ajuns la acest concurs sunt cele care au câştigat faza judeţeană a competiţiei din mai anul acesta. Atelierele de lucru au fost: muzică, sport, alpinism, comunicare interculturală, comunicare eficientă, munca în echipă, anti-drog, teatru, modelaj, pictură. Punctele care au contat pentru alcătuirea clasamentului au fost acumulate din participarea fiecărui membru al echipajului la atelierele de lucru. Fiecare concurent se înscria zilnic la 4 ateliere de lucru, în ultima zi având dreptul să repete 2 dintre ele. Echipajele au mai acumulat puncte din parcurgerea unui traseu cu obstacole contra-cronometru, precum şi prin prezentarea proiectului „Împreună fără tutun”, pe care l-au realizat în cursul anului şcolar.” declară prof. îndrumător Liliana Niculiţă. Potrivit lui Niculiţă, formatorii sunt voluntari şi pregătiţi în domeniu. Echipajul din Olteniţa a fost reprezentat de patru fete: Ţugui Gina Alina, Falnicu Roxana, Dan Ana Maria, Dicu Mădălina. Toţi participanţii şi premiaţii taberei au primit dreptul de a continua proiectele şi a participa anul următor la o tabără similară. Cele patru fete au obţinut cel mai mare punctaj la partea teoretică – 9,75 şi locul III în concurs. „Nu au cunoscut traseul şi aici au avut de pierdut, puteau urca mai sus. Eu sunt mulţumită şi de acest rezultat. Lucrarea fetelor a fost foarte bună, ele obţinând două note de 10 la ea, după jurizare. Membrii juriului au fost reprezentanţi ai ministerului. Concursul după părerea mea a fost un model de educaţie non-formală” declară pentru Olteniţeanul prof. al liceului, Liliana Niculiţă. Reprezentantele echipajului sunt de asemenea mulţumite de locul obţinut, ele demonstrând în paralel că au şi aptitudini de jurnalişti. Pe toată perioada de şedere la Năvodari, fetele au fost prezente în studioul Radio Vacanţa, unde împreună cu fete din Galaţi şi Vaslui au susţinut un fel de practică jurnalistică, pentru care au primit apoi diplome de jurnalist junior.

Comentarii

 1. Mihaela spune:

  Interesante actiuni si speram sa mergi la anul vitor cu mult mai multe idei si proiecte, pentru ca sunteti persoane talentate si impreuna cu dna. prof. Niculita veti obtine poate locul fruntas!!!

  Felicitari doamnei profesoare cat si celor patru fete!!! merita-ti din plin:)

 2. S, spune:

  ce reprezinta „atelierul de lucru anti-drog”?

 3. unu' spune:

  felicitari copiilor din Oltenita pt talentul lor,dar si profesorilor pt capacitatea de a-i stimula pe cei mici sa-si puna mintea la contributie,si sa-si arate calitatile nestingheriti.O informatie noua ar fi ca un grup de elevi de la Neagoe Basarab a intrat in finala concursului de teatru si fotografie pt liceeni, „LicArt”,organizat de Teatrul National Bucuresti.Din pacate,alte scoli au fost mai bine pregatite anul acesta.

 4. Andrei Lupascu spune:

  Spunetzi „NU” Drogurilor! ! !

 5. costel spune:

  BRAVO!!!

 6. Valentin spune:

  Felicitari, dragilor! Va salut de la Braila 🙂