Poliţiştii au aplanat conflictul la Budeşti

În seara zilei de 08 septembrie a.c., în jurul orei 21.50, poliţiştii Poliţiei Oraşului Budeşti au fost sesizaţi de P.DUMITRU, de 34 ani, din Comuna Şoldanu, Judeţul Călăraşi, cu privire la faptul că în timp ce se afla în centrul oraşului, a fost agresat fizic de A.MARIAN, din Comuna Plătăreşti.
Verificând cele sesizate, poliţiştii au stabilit faptul că, in seara respectivă, pe fondul unor neînţelegeri datorate plăţii unor sume de bani, A.MARIAN, împreună cu mai multe persoane, l-au lovit cu pumnii şi picioarele pe D.IONEL, care a intervenit în apărarea celui agresat, căruia A.MARIAN îi pretindea suma de 1.000 Euro, reprezentând o datorie mai veche.
Din cauza acestui incident, în noaptea de 08/09 septembrie a.c., pe raza Oraşului Budeşti, pe stradă, în zona centrală, s-au strâns mai multe persoane de etnie romă, din care făceau parte şi M.FLORICĂ, din Oraşul Budeşti şi D.IONEL, din Comuna Şoldanu, care nu s-au manifestat violent şi nu au tulburat ordinea şi liniştea publică.
Poliţiştii de la Poliţia Oraş Budeşti împreună cu poliţişti de frontieră au intervenit operativ, luând măsuri de aplanare a stării conflictuale şi de menţinere a siguranţei publice.
Impotriva agresorului A.MARIAN s-au depus plângeri penale de către D.IONEL (sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe) şi P.DUMITRU (sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj), sesizări înregistrate la Poliţia Oraş Budeşti, urmând a se continua cercetările şi a se propune soluţie legală.
Precizăm că nu s-au folosit arme de foc.

Biroul de Presă al IPJ Călăraşi