Premiile pentru Olteniţa curg peste tot în ţară

Cavalcada premiilor pentru Olteniţa continuă. O echipă a cercului de artă populară din cadrul Clubului Elevului Olteniţa a sosit de curând de la Tecuci, unde s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a concursului „Ucenici la porţile credinţei”. Regulamentul general pentru participare a fost pentru doi copii şi un însoţitor.
Ecaterina Mitran, profesor de pictură la cercul de artă populară din cadrul Clubului Elevului Olteniţa, ne mărturiseşte că ucenicii săi au lucrat la Tecuci individual, pe ateliere. „Fiecare judeţ participant a lucrat pe câte un atelier, iar Olteniţa a căzut la cercul de apicultură.” ne spune profesoara Mitran. Cristea Cătălina, elevă a cls. a VII-a şi Prodan Ştefania de la cls. a VIII-a sunt cele două fete sosite de la Tecuci cu premii.
Olteniţa a reprezentat judeţul Călăraşi şi s-a aflat în competiţie cu alte 6 judeţe. Lucrările copiilor din Olteniţa au fost foarte apreciate, Olteniţa obţinând locul II după gazde. „La sala Căminului Cultural a fost vernisată expoziţia şi premierea. Olteniţa a avut trei lucrări în această competiţie, iar la faţa locului fetele au realizat două lucrări care au fost admirate. Este vorba de o pictură pe lemn şi una pe sticlă. Portretul Sfintei Parascheva a fost realizat în lemn, iar Arhanghelii Mihail şi Gavril au fost pictaţi pe sticlă. Lucrările elevilor din Lieşti şi Tecuci au fost cele câştigătoare” declară prof. Ecaterina Mitran. Sloganul Clubului Copiilor din Tecuci este „Otio Prodimur” (n.r.= suntem calificaţi după folosirea timpului liber) iar premiile obţinute s-au adăugat palmaresului elevilor de la cercul de pictură. „Premiile au fost în bani, pentru premiul al II-lea s-au dat 75 de lei. Ceea ce ne-a uimit pe toţi cei prezenţi a fost atmosfera: prestaţia directorului Clubului Copiilor din Tecuci, care pe tot parcursul evoluţiei noastre artistice a cântat la pian diverse piese muzicale clasice, ceea ce a creat o atmosferă înălţătoare. Prof. Olimpiu Zăgrean este profesor de muzică clasică” conchide prof. Ecaterina Mitran, îndrumătorul elevilor şi o foarte talentată artistă ce a scos din salonul de pictură olteniţean foarte mulţi copii ce au făcut carieră în arta picturală şi care s-au remarcat pretutindeni în ţară.

Comentarii

  1. costel spune:

    Acolo unde se munceste cu seriozitate si responsabilitate ,se vad si rezultatele.
    De trei ori BRAVO!!!

  2. STEFI spune:

    Cati Mitran si elevi ei merita premiile.Foarte frumos este tot ce lucreaza cu copii.Felicitari pentru cercul de arta ,cu mare placere le asteptam la Tutracan cu o expozitia.