Anul Internaţional al Astronomiei a fost aniversat si de Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa

Elevii şi profesorii de fizică de la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” au trecut prin două evenimente organizate cu ocazia „Anului Internaţional al Astronomiei”. Evenimentele s-au derulat în două serii distincte: primul în primăvară iar celălalt în această toamnă. În luna mai s-a desfăşurat un concurs intitulat „Azi fizician…mâine poate astronom”, la care elevii au prezentat proiecte pe teme de astronomie. Concursul a fost organizat de profesorii catedrei de fizică: Narcisa Podocea, Ioana Ghergu, Iliana Arambescu, Petru Pârvan. Concursul s-a încheiat cu premii în bani şi o excursie la Observatorul Astronomic din Bucureşti, sponsorizată de Primaria Olteniţa.
De asemenea, s-a încheiat de câteva zile „Săptămâna Spaţiului Cosmic”. Acţiunea s-a organizat în cadrul aceluiaşi eveniment – „Anul Internaţional al Astronomiei”.
Elevi ai clasei a XI-a C de la liceul Bălcescu au prezentat o serie de proiecte privind reprezentările universului -teoria Big Bang. Proiectele s-au realizat sub îndrumarea profesorului de fizică Narcisa Podocea. „Mă bucur că am reuşit să organizăm aceste două evenimente şi că am elevi foarte buni la fizică, ce lucrează şi învaţă cu pasiune. Dar cel mai mult m-a bucurat excursia la Observatorul Astronomic, unde copiii au căpătat experienţe noi şi au putut realiza cu ochii lor cât de frumoasă este această materie, dacă o aprofundezi. Sunt un profesor conştient de faptul că nu toţi elevii sunt născuţi să devină fizicieni sau astronomi, însă toate aceste lucruri învăţate, toate proiectele prezentate şi practica făcută, ca şi nouătţile aduse în materialul didactic îi fac să devină mai interesaţi de partea raţională şi concretă a materiei numită „fizică”. Practica este foarte importantă în şcoli. Mi-am propus ca şi anul viitor să realizăm proiecte importante pe o temă dată din fizică, să explorăm alte evenimente dedicate astronomiei.” declară prof. Narcisa Podocea.
O mulţime de evenimente de popularizare a astronomiei au fost organizate în întreaga lume de institute, laboratoare, universităţi, cluburi de voluntari, profesori, muzee. România a organizat aceste evenimente pentru a promova astronomia publicului larg.
Acest lucru s-a făcut anul acesta cu organizarea Institutului Astronomic al Academiei Române, împreună cu observatoare astronomice, cluburi de astronomi amatori, şi cu şcoli.

Comentarii

  1. rey_mariano spune:

    …ANUL INTERNATIONAL AL ASTRONOMIEI … SI OBSERVATORUL , UNDE L-AU AMPLASAT CEI DE LA GRUPUL SCOLAR „NICOLAE BALCESCU” ? TEORIA CA TEORIA DAR… PRACTICA NE OMOARA DOMNILOR! LA FEL CUM NU POTI SPUNE DESPRE O MANCARE DACA ESTE BUNA SAU REA FARA SA O PROBEZI,LA FEL NU POTI SPUNE CA AI VAZUT UNIVERSUL CU OCHII TAI, DACA NICI MACAR NU L-AI PRIVIT PRIN TELESCOP !…

  2. cico spune:

    acum 2 ani, [**]

    admin spune: cico tu faci spam! comentariile tale nu sunt aprobate tocmai din acest motiv. In plus, ce legatura are ceea ce zici tu cu subiectul prezentat aici?!