Aplicaţie ISU la o şcoală din Olteniţa

O persoana  intoxicaţă cu fum, incendiu violent într-o sală de clasă, sute de elevi evacuaţi. Acesta a fost scenariul aplicaţiei tactice a pompierilor olteniţeni, la Şcoala Spiru Haret din Olteniţa.

Marti, în jurul orelor 13.00, în timpul cursurilor, un scurtcircuit electric la un cuptor din cabinetul de chimie al şcolii provoacă un incendiu de proporţii. Focul se extinde rapid la mobilierul şi substanţele inflamabile din clasă, iar fumul gros se răspândeşte pe holurile şcolii. La locul incendiului ajung, în scurt timp, trei autospeciale de pompieri cu apă şi spumă şi o ambulanţă. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu violenţă în sala de clasa, existând pericolul să se extindă în toată clădirea, iar evacuarea celor aproximativ 400 de elevi era în curs de desfăşurare.

Din cauza panicii, o persoană se refugiază într-o sală de clasă, dar rămane blocaţă. În acea zonă se acumulează gaze toxice şi fierbinţi, astfel că viaţa îi este pusă în pericol. Pompierii formează rapid o echipă de salvare şi se deplasează până în locul în care se afla respectiva persoana. In timp optim, persoana ranita primeste primul ajutor si este scoasă pe tărgă de  echipa de pompieri.+ vezi video +

Incendiul a fost stins dupa cateva minute de catre echipa de intervenţie. Din fericire, scenariul prezentat mai sus nu a fost decat o aplicaţie tactica . La exerciţiu au participat pompieri de la I.S.U. “Barbu Ştirbei” detasamentul Olteniţa.

Potrivit pompierilor, scopul acestui exerciţiu a fost verificarea antrenării efectivelor proprii pentru executarea operaţiunilor de intervenţie, precum si exersarea, de către elevi, a procedurilor de evacuare în cazul unui incendiu.

+ vezi video ( interviuri) ++

Comentarii

 1. Bogdan spune:

  Baaa a fost simulare

 2. Bogdan spune:

  a fost simulare sunt elev la sc 1 si numai mintiti am fost si eu de fata a fost doar o simpla simulare

 3. gaby spune:

  scuza-ma bogdan dar tu ce intelegi prin aplicatie?bineinteles ca a fost o simulare.se si specifica in interviu ca a fost o simpla aplicatie.

 4. drumes.andreea spune:

  sunteti siguri ca aplicatie nu e pe bune??? /:) :))
  normal ca nu e pe bune, la naiba…

 5. cico spune:

  acum 2 ani, [**]

  admin spune: cico tu faci spam! comentariile tale nu sunt aprobate tocmai din acest motiv. In plus, ce legatura are ceea ce zici tu cu subiectul prezentat aici?!

 6. cico spune:

  tinerii trebuie sa stie de ce borfasi sunt condusi….asta este singura legatura cu subiectul

 7. AddaLee spune:

  uuu..a fost taaare:))..eu..si clasa mea..nu am auzit soneria:))..si am intarziat:D…oricum a meritat sa facewm acesta exercitiu..sa fim pregatiti pentru orice situatie:D..

 8. AURAS BOSS spune:

  SUNT DIN SCOALA SPIRU HARET A FOST O SIMULARE MISTO AM SCAPAT DE ORA DE MATE SI ASTEPTAM SIMULAREA BE CUTREMUR CA SA MAI SCAPAM DE O ORA SI SA NE DISTRAM ID MEU AURAS_DUMITRU

 9. AURAS BOSS spune:

  BOGDANE A FOST O SIMULARE MISTO

 10. b.cristian spune:

  salut. am facut si eu armata la pompieri :D:D:D frumos tare….dar ia sa faceti o simulate dar sa fie neanuntata sa vedeti ce o sa iasa….nu o se se stie care incotro…incendiul nu anunta niciodata cand vine…felicitari domnu` dragoman…

 11. Anna spune:

  Da Anda, da pana coboram noi care ne faceam ora de biologie linistiti.. si luam foc ca prostii:)).. si faza cu un minut jumate e chiar ….:-j noi cred ca am aparut dupa 5 minute…:)):-j
  Dar.. da e bine sa fim „pregatiti”…:D Scapam si noi de ore….8-|

 12. plesa spune:

  trebuia sa ia foc k nu mai stia nimeni pe unde sa iasa :))