Enciu, primul prefect de Olteniţa al judeţului Călăraşi

La doar câteva ore de la ieşirea de la guvernare a Partidului Social Democrat (PSD), prefectul Doru Ioan Tărăcilă a fost demis de Executiv joi seara. Hotărârea Guvernului Boc II de încetare a exercitării mandatului de prefect al lui Tărăcilă a fost urmată de una privind înlocuirea acestuia din postul de înalt funcţionar public cu Niculae Enciu, până ieri subprefect al judeţului Călăraşi. Învestirea ca prefect al lui Enciu s-a petrecut ieri, începând cu ora 14:30, şi a fost oficiată de ministrul secretar de stat al Agriculturii, democrat-liberalul Marian Hoinaru. Prezenţi la eveniment au fost angajaţi ai Instituţiei prefectului, directori PDL din deconcentrate, conducerea Organizaţiei Judeţene Călăraşi a PDL Călăraşi, dar şi cea a organizaţiei municipale din Olteniţa, oraş de unde provine noul prefect de Călăraşi. De altfel, este pentru prima dată când judeţul Călăraşi are un prefect din zona Olteniţa. Niculae Enciu a apărut în atenţia publică odată cu ocuparea funcţiei de consilier judeţean în vara lui 2008, şi după aceea în primăvară când a preluat mandatul de subprefect, devenind apolitic.

„Astăzi este o clipă importantă a vieţii mele”

După depunerea jurământului de credinţă, proaspătul prefect de Călăraşi a rostit şi un mic discurs. „Astăzi este o clipă importantă a vieţii mele. Nu vă ascund faptul că mă încearcă nişte emoţii normale, dar constructive. Îmi pare foarte bine că am reuşit să fac echipă cu cei doi colegi de-ai mei. Mă bucur că am lucrat cu un om cu experienţă. În această mişcare de trupe am urcat un etaj. Mă bucur că avem aici o echipă de profesionişti şi sper că voi reuşi să-mi duc la bun sfârşit misiunea încredinţată de Guvern la recomandarea PDL Călăraşi”, a spus Niculae Enciu, în aplauzele colegilor şi colaboratorilor prezenţi. Felicitările au venit şi din partea fostului repezentant al executivului în teritoriu, care l-a caracterizat pe Enciu ca un om „destoinic”. Tărăcilă a felicitat chiar şi PDL-ul. „Vă felicit pentru faptul că aţi avut capacitatea de a face în patru ore ceea ce colegii mei de partid nu au putut face în patru luni”, le-a spus Tărăcilă liderilor democrat-liberali.

Prefectul a anunţat deja o posibilă eliberare din funcţie a şefilor de deconcentrate PSD

În cadrul evenimentului de învestire în funcţia publică de prefect, Niculae Enciu a profitat de ocazie şi a atras atenţia că Alianţa PSD-PDL este încheiată, drept urmare şefii de deconcentrate din teritoriu ar putea fi eliberaţi din funcţie. „De asemenea, profit de cadrul acesta larg, să vă spun că alianţa nu mai există şi probabil o parte dintre directorii de la deconcentrate vor fi eliberaţi din funcţie. Nu facem vânătoare de vrăjitoare, dar suntem reprezentanţii Guvernului în teritoriu şi soluţia este aceea care se impune vizavi de politica Guvernului în teritoriu”, a anunţat Enciu. Ieri, potrivit unor surse, deja s-a concretizat prima demisie a unui director PSD, şi anume cea a lui Jean Neagu de la Garda de mediu.

Tărăcilă se întoarce, deocamdată, în avocatură

Imediat după finalizarea învestirii în funcţie a noului prefect, Doru Ioan Tărăcilă a prezentat, pentru cotidianul nostru, ce are de gând să facă în următoarea perioadă. „Astăzi (n.r. ieri) am să dau o fugă la Râmnicu Vâlcea acolo unde are loc o reuniune a colegilor mei avocaţi, deci trei sferturi din răspuns l-am dat deja. Profesional mă voi întoarce în Baroul Călăraşi. Este adevărat că pentru acest moft de a fi prefect am renunţat la funcţia de decan, dar asta e altă poveste”, ne-a declarat fostul prefect de Călăraşi. Ex-preşedintele PSD Călăraşi a mai adăugat faptul că nu se grăbeşte să se întoarcă în politică, un motiv fiind acela că a constatat că „independenţa este foarte bună când vrei să faci anumite lucruri”. „Din punct de vedere politic nu m-am decis şi nici nu ştiu dacă am vreo grabă. Aş spune că cele şase luni în care nu am avut voie să fac politică mi-au priit în sensul că şi independenţa am constatat că este foarte bună”, a mai precizat Tărăcilă. Acesta s-a autosuspendat din PSD odată cu intrarea sa în corpul înalţilor funcţionari publici. Potrivit statutului partidului, el se poate întoarce, însă pentru a fi reactivat în postul de preşedinte al PSD Călăraşi trebuie reconfirmat de centru.

Scurt CV Niculae Enciu

Data naşterii: 11.01.1953

De profesie: economist

Studii: absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management, promoţia 1978

Experienţă profesională:

1990 – 2009 SC DUNĂREA Olteniţa – Preşedinte Consiliu de Administraţie – Director general

1986 – 1990 SC DUNĂREA Olteniţa – Vicepreşedinte

1984 – 1986 FABRICA DE ZAHĂR Olteniţa – Contabil şef

1982 – 1984 FABRICA DE ZAHĂR Olteniţa – Economist

1972 – 1982 NAVOL Olteniţa – Economist

sursa: Observator de Călăraşi

Comentarii

 1. din oltenita spune:

  …de ne-ar incalzi cu ceva…
  Pleaca ai nostri..vin ai nostri.

 2. prepeleac spune:

  ba da cite intreprinderi a condus…….da ca un facut toate au dat faliment si au fost ..distruse cu un singur scop….si Fabrica de Zahar ( ca sa stie tot omu ..este singura fabrica care nu a…produs niciodata ..decit ceva a prefabricat…)cita valoare…..

 3. sixi spune:

  As vrea sa comentez. Da mai bine ma autocenzurez. Multumesc.

 4. AMD955x4 spune:

  Cica juramant de credinta….pentru ??. Ca sa-l tina cat mai mult timp pe functie si sa faca la fel de multe cate au facut cei dinaintea d-lui .Adica dupa re-polutie .Daca se va construi macar un bloc de locuinte in Oltenita dupa aceea ca de schimbat dale si borduri s-a saturat poporu’ promit sa donez salariul meu pe un an unui azil de batrani sau boschetarilor de pe raza orasului.Politica romaneasca este o mare…mare…. ( nebuloasa adica )unde principalul scop e ..interesul personal.
  Daca si prefectura va functiona la fel de bine cum a functionat Dunarea ..atunci viitorul se anunta destul de limpede , stimati conationali .Astept pareri si opinii ..din partea sustinatorilor ( daca e cineva ).

 5. unu' spune:

  A zis Prepeleac si pt. mine.Cam asta am vrut sa spun si eu.

 6. miki spune:

  a deranjat asa mult comentariul meu incat a-ti considerat a nu-l difuza? Si ma rog frumos d-le administrator care selectezi comentariile ce ai vrea tu sa spun despre dom’ prefect?Ca e cel mai onorabil din orasul asta?Ca s-a imbogatit din salariul de economist?

 7. sper sa se schimbe ceva

 8. Mo' Greens spune:

  Felicitari.Ne asteptam la lucruri marete din parte lui pentru judetul Calarasi si pentru Oltenita mai ales.

 9. costel spune:

  Pleaca ai nostri..
  Vin ai nostri..
  Noi?
  Votam ,mereu,ca prosti!!!
  Si votam,fara speranta.
  ***** mama ei de viata!!!!!

 10. AMD955x4 spune:

  Da stimata doamna ( d-soara )enciu laura maria si eu am asteptat vreo 18 ani sa se schimbe ceva si pana la urma am ajuns la concluzia ca e mult mai bine sa….emigrezi cu tot cu familie.Asa au mai hotarat si alti vreo 4 milioane de romani stabiliti prin toata lumea…In romania lucrurile vor fi la fel sau mai rau si peste alti 20 de ani indiferent de cine va conduce ..Facem un pariu ? Sa reamintim ce a zis odata Silviu Brucan ? Hai sa… „Stupid people” a zis….Iar alesii de astia au nevoie pt. ca nu stiu sa se revolte si sa iasa in strada asa cum fac cetatenii tarilor civilizate cand vad ca sunt prostiti si furati pe fatza.