Olteniţa – bătrân înşelat de o persoană necunoscută, care pretindea că i-a adus cadouri

Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată prin SUAU 112 în ziua de 04 octombrie a.c., ora 1244, de D. MARGARETA de 57 ani, din localitate, despre faptul că vecinul său, M. GHEORGHE de 78 ani, a fost vizitat de o persoană necunoscută, care vorbea cu accent unguresc, care, sub pretextul că i-a adus cadouri de la persoane importante din sfera politică, i-a ceruit să-i plătească curieratul.
M. GHEORGHE a invitat în casă persoana respectivă, unde i-au fost prezentate o cutie în care se aflau mai multe oale din inox şi un aparat de masaj.
În timp ce cea persoană prezenta bunurile, M. GHEORGHE a scos dint-un şifonier o carte de muncă în care pretinde că avea suma de 8500 lei şi i-a dat persoanei respective acel carnet pentru a-şi lua singură contravaloarea curieratului. Persoana necunoscută a luat din acel carnet suma de 7600 lei şi a plecat, lăsând bunurile prezentate, care au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit în cauză.

Recomandăm persoanelor vârstnice, care prezintă un grad mai ridicat de victimizare, să manifeste mai multă prudenţă în momentul în care li se prezintă la uşă persoane necunoscute, care pretind că efectuează activităţi de dezinsecţie, de curierat sau chiar şi atunci când pretind că le livrează cadouri!
Printre aceste persoane “binevoitoare” se pot ascunde infractori, care, profitând de un moment de neatenţie sau invocând diverse pretexte, vă pot deposeda de bani sau alte bunuri de valoare!

Biroul de Presă al IPJ Călăraşi

Comentarii

 1. florin_07 spune:

  ori lua tot ori nimic…

 2. AMD955x4 spune:

  Uite asa zic ,,baietii de baieti” ca se poate face bani in romanica.Adica manevre, combinatii shi jmekerii orice , mai putin munca.De ce sa plece sa munceasca in strainatate pe 1200 de euro cand asa cum a facut asta de mai sus a luat 2000 dintr-un foc ,daca mai da o teapa ca asta pe luna castiga cat un doctor din germania poate chiar mai bine.2o de ani merita sa fac puscarie sau eventual sa-l traga in teapa ca pe vremea lui Tepes.Altfel hotia din romania nu va dispare vreodata.Tipul asta de shmekerie e aparut de multi ani in romania..adica ,, totul e gratis , te costa doar curieratul” care de multe ori costa mai mult decat ai cumpara din magazin.Ca si ,,parfumurile” de 3 euro vandute cu 10 pe motiv ca ,,imita perfect pe cel original”.Lol..miroase(pfuaa cum!) 2-3 ore si paaaa…
  Banii oricum nu’i mai recupereaza bietul om..erau stransi pt. inmormantare cum fac de obicei batranii.

 3. sabina spune:

  bine spus AMD955x4

 4. unu' spune:

  ce recomandare mijto.Cu siguranta,printre rasfoirea paginilor de internet,baba Ecaterina de la trei va vedea si ea recomandarea politiei,si va fi mai precauta.

 5. florin_07 spune:

  da da „unu” si mamaia se uita destul de des pe olteniteanul…asa o sa fie atenta sa nu deschida usa la nimeni=))=))

 6. geo nebunu spune:

  nu aici batranica e de vina.pai mai batranico de ce ai deschis usa lupului nu stiai ca te va manca de bani evident

 7. geo nebunu spune:

  pai pe criza asta a inebunit si lupul si da navale peste batranici sa le fure pensiile saracele de ele