Parteneriat între administraţia locală şi municipalitatea italiană Reggio Emilia

Consiliul Local Olteniţa va fi partener în proiectul ce va fi depus de oraşul Reggio Emilia-Italia în cadrul unui program intitulat URBACT II. Programul presupune crearea a 12 proiecte de tip reţea tematică şi 3 proiecte de tip Grup de lucru, în valoare de aproximativ 9.420.000 euro. Municipalitatea din ReggioEmilia-Italia solicită parteneriat pentru depunerea unei cereri de finanţare în cadrul programului menţionat.
Proiectul propus „European Speed Cities” are ca scop promovarea schimbului de experienţe şi aşteptările diferitelor oraşe europene, ce au ca obiectiv comun acela de a avea un nou nod de cale ferată de relevanţă europeană.
Astfel, se vor realiza strategii şi planuri pentru o dezvoltare urbană integrată. Valoarea totală a proiectului este de 74.660 euro.
Programul se va desfăşura în două faze: prima va dura 6 luni iar în cadrul ei se vor stabili şi aproba liniile generale ale proiectului, iar cea de-a doua fază presupune implementarea proiectului cu o durată de 30 de luni.
Finanţarea Programului va fi făcută astfel: 80% FEDER, 13% buget de stat şi 7% co-finanţare.
Pentru prima fază a proiectului co-finanţarea va fi de 2300 de euro.

Comentarii

 1. rey_mariano spune:

  …SI IN FINAL , ACEST PROIECT CE AR DORI SA DEMONSTREZE, SA EXECUTE, SA FACA PENTRU NOI?! …MAI PE INTELESUL TUTUROR! CE VOR DOMNIILE LOR SA REALIZEZE? FITI MAI EXPLICITI PENTRU A INTELEGE CU TOTII, VA RUGAM! MODIFICATI COMENTARIUL, DAU DATI MAI MULTE DETALII! CU RESPECT M.

 2. Un cetatean revoltat spune:

  Probabil ca o parte din consilieri vor pleca pe banii nostri in Italia, la schimb de experienta….. doar nu se asteapta cineva sa fie ceva in folosul obstei. Ce nod ce cale ferata… prostii….. 🙂
  creati locuri de munca, aduceti investitori strategici si potenti, nu le mai puneti bete in roate celor care sunt…
  aveti multe de lucrat si realizat insa… nu prea are cine

 3. Nitro^Cr^ spune:

  exact domnule revoltat! :)) o sa se duca prin Italia la un schimb de Macaroane.. la un schimb de Pizza pe banii aia .. se agita pt ei nu pt tine care muncesti pe rupte pt un slariu minim care e cel mai mic din Europa :)) dar de tre sa traim si noi in jungla asta…

 4. florin 07 spune:

  SCHIMB DE EXPERIENTA?IN ITALIA NU CRED CA AU AIA DE ALDE SEMIGREU,NU CRED CA O SA VA INTELEGETI,SI IN LEGATURA CU NODUL FEROVIAR SUNT DE ACORD,LA TRAFICUL CARE ESTE PE LA NOI PRIN GARA…DAR SA ADUCETI NISTE INVESTITORI IN ORAS SA FACA FABRICI,UZINE CEVA SA DEA DE LUCRU LA OAMENI NU V ATI GANDIT?

 5. :))))) pai nu trebuie sa se plimbe si ei…bha nene suntem de rasu lumi…asta e!!!!

 6. rey_mariano spune:

  VOR SA EXECUTE UN NOD DE CALE FERATA INTERNATIONAL ” ORIENT EXPRES”…BARCELONA- MILANO-VIENA- BUDAPESTA- TIMISOARA -BRASOV- OLTENITA-TURTUKAYA – ISTAMBUL… PROIECT TRANS-EUROPEAN CU INCEPEREA DE EXECUTIE A PROIECTULUI IN 2010 SI DATA FINALIZARII PROIECTULUI IN ANUL 2472 TOAMNA…SHTOURI DE BUFTEA… NU AM INTELES NIMIC DIN COMENTARIUL DE MAI SUS DECAT CA MI-AM DAT SEAMA CA, S-AR VORBI DE CALEA FERATA PRIVIND FOTOGRAFIILE DE MAI SUS POSTATE…ALTCEVA NIMIC…UUUU HHH UUUU…TACATATATATA…

 7. sixi spune:

  Poate vor sa faca un WC nou la gara , ca cel vechi s-a transformat in restaurant.

 8. gherghinita italy spune:

  pai nu ati priceput inca…? ca cei care vin de afara, asa zisi investitori stiu ca e un os de ros de la cominitatea europeana si mai vin cu cate un proiect serios…daca pica …pica , rod osul si merg mai departe