Portul Olteniţa trece din administrarea Ministerului Transporturilor în cea a Consiliului Local Olteniţa

Consiliul Local Olteniţa preia portul Olteniţa din administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
La preluare, autorităţile locale olteniţene vor fi obligate să păstreze obiectul principal de activitate şi anume administrarea portuară. De asemenea, Consiliul Local trebuie să preia personalul aferent administrării portului, apoi continuarea politicilor portuare elaborate de Minsiterul Transporturilor şi Infrastructurii cu implementarea programelor de dezvoltare a infrastructurii portuare finanţate prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (fonduri europene) şi cu asigurarea obligatorie a sumelor necesare cofinanţării proiectelor.
Consiliul Local va prelua integral personalul angajat la CN „Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA” Giurgiu, care îşi desfăşoară activitatea în port la data preluării. Fondurile obţinute din activitatea portuară vor fi utilizate exclusiv pentru întreţinerea, repararea şi modernizarea infrastructurii portuare. Plăţile se vor asigura către Fondul Proprietatea reprezentând contravaloarea numărului de acţiuni pe care acesta le deţine.
Consiliul Local Olteniţa va deţine orice alte atribuţii prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor şi căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparţinând domeniului public, precum şi desfăşurarea activităţilor de transport naval în porturi şi pe căile navigabile interioare, cu modificările şi completările ulterioare.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a înaintat o adresă Primăriei Olteniţa prin care toate cele de mai sus trebuie să fie respectate. Decizia ministerului de resort a fost luată ca urmare a prevederilor Programului de Guvernare 2009-2012, aprobat de Parlamentul României şi ca urmare a măsurilor dispuse în şedinţa de Guvern din data de 8 august 2009.

Comentarii

 1. rey_mariano spune:

  NORMAL, UNDE SUNT FONDURI EUROPENE , HOP SI PRIMARIA ! SI CE OR SA FACA DIN EL? OR SA RELANSEZE VRE-UN TURISM , EXCURSII BILATERALE INTRE OLTENITA SI TURTUKAYA( TUTRAKAN)?! UN RESTAURANT „CHIC” , CU MENIURI… CICA AMENAJAT PENTRU TURISTII CARE NE TRAZITEAZA TARA CU VAPOARELE SI IN REST…”HARPA LA LOZ”! NORMAL, DUPA CE V-A FI PRELUAT DE PRIMARIE, V- A URMA SA FIE CONCESIONAT DE … CINE STIE CINE PE ” X” ANI! REGULA DE TREI SIMPLE!

 2. giany89 spune:

  ar fi foarte frumos pentru oras, ca portul oltenita sa redevina ceea ce a fost in urma cu 20-25 de ani,un loc unde te puteai distra cu familia,cu prietenii,unde se faceau LIPII la cuptor,mici la gratar,bere la halba.Dar toate acestea vor deveni realitate numai cu voia domnului primar si al consiliului local.Sper ca si domniile lor vor fi de acord.

 3. Un cetatean revoltat spune:

  macar de-ar face ceva… insa cred ca totul este doar campanie electorala…. si peste 10 ani aceeasi paragina. inca o bila neagra

 4. larisa spune:

  A se vedea portul Giurgiu, cata curatenie, bancute amplasate cu vedere la Dunare,parcare ,vegetatie ingrijita, un adevarat punct de intalnire si recreere al locuitorilor din acest municipiu. Poate luam model de la giurgiuveni si transformam mizeria existenta in zona portului Oltenita, intr-un loc civilizat .

 5. bronhos spune:

  LARISA ai perfecta dreptate,ar trebui sa se ia ca exemplu GIURGIU,ex.amplasamentul pietei,B-dul BUCURESTI,zona garii,s.a.Propun pentru relaxarea oltenitenilor si o panorama mai frumoasa pentru turisti care ne tranziteaza orasul o faleza din port pana la Arges cu o zona impadurita,banci,un restaurant chiar langa Arges,o plaja,un lac de agrement,daca exista vointa se poate.

 6. electronistul spune:

  Giany89 , ar fi tare frumos ceea ce spui,noi cei care am mancat salam cu soia stim mai bine cum era acum 20-25 de ani dar ma tem ca va fi greu de pus in practica .Va fi nevoie de investitii si tare cred ca banutzul va ajunge in alte buzunare si cu alte scopuri asa cum se intampla in romania de dupa 1989.Pana atunci vom trebui sa facem un gratar tot pe unde stim si putem .:))

 7. Mo' Greens spune:

  daca l-ar moderniza mai mult ar fi tare …si daca ar introduce curse mai multe catre Turtucaia ar fi si mai tare 😀

 8. florin 07 spune:

  SA INTELEG CA PRIMARIA DE AIA NU A FACUT NIMIC IN PORT PANA ACUM CA NU ERA IN SUBORDINEA SA?HA HA,VA DATI SEAMA DE ACUM INCOLO CE O SA FIE,OLTENITENI TINETIVA BINE SI PREGATITIVA BANII SA I CHELTUITI LA MALUL DUNARII SAU IN PORT ,O SA AVETI VARIANTE MULTE,DAR INTAI TREBUIE SA PUNA SEMIGREU NISTE PAVELE SI BORDURI SI APOI LA DISTRACTIE.

 9. rey_mariano spune:

  CORECT @ FLORIN 07… PAVELE SI BORDURI PE DUNARE CACI ACOLO NICI NISIPUL PENTRU MONTAREA LOR NU AR MAI FI NECESAR… DOAR AR TREBUI SA LE ARUNCE IN APA SI SA INCASEZE EI CU TOTII ” BANUL CASTIGAT CINSTIT” !

 10. Mihaela spune:

  Asa este aveti dreptate, acum 2 sapt am mers si eu in Giurigiu si primul loc pe care l-am vizitat a fost portul, care arata super nu imi mai venea sa plec de acolo; bancute, vaporase, restaurante, baruri….sincer, chiar am fost invidioasa pe giurgiuveni…ai unde te relaxa….haideti sa luam si noi exemplu de la ei, avem si noi o DUNARE!!!

 11. Andrei Ionel spune:

  Salutare! Are cineva idee daca se mai efectueaza curse cu bacul la Tutrakan? Si programul de circulatie? Stiam ca merge 2 zile pe sapt…