Saci plini cu jucării, haine şi cărţi colorate au plecat spre familiile sărace

Elevi ai Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa au organizat week-end-ul trecut o acţiune caritabilă. Elevii olteniţeni au devenit, astfel, apărători ai drepturilor omului şi viitori luptători activi pentru eradicarea sărăciei.
Adolescenţii olteniţeni s-au gândit să facă un bine familiilor nevoiaşe din mediul rural. Jucăriile, hainele şi cărţile colorate strânse de echipa de voluntari ai filialei Olteniţa de Cruce Roşie au fost oferite săracilor din localităţile învecinate Olteniţei.
Coincidenţă sau nu a acţiunii din week-end cu Ziua Mondială de Eradicare a Sărăciei stabilită la 17 octombrie, tinerii au stat în frig să încarce sacii în spiritul aceleiaşi lupte-de eradicare a sărăciei.
Duminică, 18 octombrie, elevii au repetat acţiunea de sâmbătă între orele 10,00 şi 13,00 în faţa parcului din bd. Republicii.
Acţiunea de sâmbătă şi duminică se înscrie în seria celor cu caracter umanitar, organizate de elevii şi profesorii olteniţeni.
Saptamana viitoare, in Oltenita, urmeaza sa fie inaugurat un sediu al Crucii Rosii.
vezi video

Comentarii

 1. Camelia spune:

  Foarte bine !!! In sfarsit ceva bun !!!

 2. diana spune:

  Mare lucru, campanie umanitara… Daca nu s-a pocnit niciunu’ cu masina, tot degeaba! Sa fi vazut acolo comentarii peste comentarii. Asa, nimic interesant pentru populatia olteniteana. Lasand „gluma” la o parte, BRAVO FETELOR care s-au implicat!

 3. Peicu Vali-Motril,Spania spune:

  Bravo!Ceva frumos!Felicitari fetelor si celor de la Crucea Rosie!

 4. Mihai spune:

  ai MARE dreptate Diana …….la noi spectacolele cu sfarsit dramatic au un mare succes in lumea barfei,in rest……ne intresant,oricum ……sunt impresionant de actiunea de binefacere a fetelor,felicitarile mele(a unui simplu cetatean) tineti o tot asa.Bafta

 5. TOTAL EXPERT spune:

  bravo tuturor si mai adus aminte si cineva de noi saraci

 6. rey_mariano spune:

  INTRADEVAR CEVA FRUMOS SI BENEFIC …NUMAI LAUDE…PENTRU VOI…

 7. alina spune:

  sunt una dintre fetele care au luat parte la aceasta actiune umanitara,si as dori sa va impartasesc si voua una dintre fazele care pe mine m-a marcat.la gradinita din Mitreni o fetita tare frumoasa a inceput sa planga de emotie si bucurie cand a vazut cate jucarii au fost aduse pentru ei.trebuie sa recunosc ca acest lucru m-a lasat fara cuvinte si cu ochii inlacrimati.mi-am promis mie ca de acum inainte voi lua parte la toate activitatile de acest gen,numai in speranta ca si altii se vor implica si ii vor ajuta pe cei nevoiasi!fiti voluntarii sufletului vostru.nu uitati ca azi sunt ei saraci,dar maine ai putea fi tu in locul lor.va multumesc

 8. un trecator spune:

  bravoo!!!,unde este sediu CR in oltenitza?