Sărbătoarea limbilor străine – un prilej de bucurii şi împărtăşirea bogăţiei literare

Biblioteca Liceului „Neagoe Basarab” Olteniţa a fost joi 1 octombrie neîncăpătoare. Elevi şi profesori ai liceului olteniţean au participat în calitate de spectatori, actori şi solişti sau interpreţi la „Sărbătoarea limbilor străine”. Elevi entuziaşti, care s-au făcut remarcaţi la olimpiadele de limbi străine sau alte concursuri de acest gen au interpretat scenete, recitat poezii sau cântat în diverse limbi.
Poezii de Kipling, Federico Garcia Lorca, Heinrich Heine, Jacques Prevert, Miguel Angel Asturias, piese de teatru în limba engleză, un monolog din Shakespeare, fabula lui La Fontaine dar şi imnul „Odă bucuriei” al lui Beethoven cântat în limba germană au făcut parte din programul multi-lingvist al elevilor de liceu.
vezi video

La finalul manifestării au fost premiaţi cei mai fideli cititori de carte străină. Premiile au constat în câte un roman din literatura franceză.
Alexandru Andreea, elevă a clasei a XII-a B este cea care se află în topul cititoarelor de limbă străină cu un număr de 85 de cărţi citite. Ticheaua Anne-Mary se află pe locul 15 , ultima dintre elevele premiate de la clasa a XII-a A, cu un număr de 20 de cărţi citite.
urmăreşte video

Comentarii

 1. Lavinia Iancu spune:

  Am relatat si eu evenimentul pe blog,

  http://laviniaiancu.blogspot.com

 2. Emm spune:

  Si eu am fost olimpica la franceza 😡 Ce frumos era cand eram la liceu :(( :*

 3. sabina spune:

  foarte frumos mai copii:)

 4. Laura Mindrut spune:

  Felicitari atat elevilor participanti, cat si profesorilor coordonatori! Vizionand acest filmulet ,mi-am adus aminte cu drag de liceu si implicit, de profesori. Felicitari dnei Georgeta Popescu pentru implicare si daruire!

 5. Mo' Greens spune:

  wicked ….

 6. Mihaela spune:

  Felicitari tuturor 🙂

 7. Ionela, fosta eleva a liceului Neagoe Basarab spune:

  Bravo, la Neagoe Basarab se pune inca suflet in activitati culturale ceea ce ma bucura mult. Imi pare rau ca nu am fost si eu prezenta. Puteam povesti putin despre limba chineza, sfatuind totodata liceeni sa indrazneasca si spre limbi occidentale, vor avea satisfactii 🙂
  Salutari domnilor profesori, fostilor si actualilor elevi ai liceului Neagoe Basarab!

 8. Mo' Greens spune:

  Felicitari tuturor elevilor care au participat