Societatea Termourban Olteniţa are de încasat aproximativ 900.000 de lei de la consumatori

Societatea Termourban Olteniţa se confruntă cu probleme financiare din cauza debitorilor. O parte din olteniţenii care locuiesc în apartamente nu înţeleg cum funcţionează mecanismul economic al unei societăţi care oferă servicii, atâta vreme cât ei nu-şi plătesc datoriile la zi. Exceptând familiile nevoiaşe care primesc subvenţiile de iarnă, există persoane care deşi au posibilităţi financiare nu vor să plătească din diverse motive, după cum arată şi situaţia întocmită de Termourban. Relaţia civică dintre societatea responsabilă cu apa caldă şi căldura şi cetăţenii de la blocuri este de cele mai multe ori defectuoasă, după cum arată inclusiv statistica făcută la biroul economic. Consumatorii au datorii de aproximativ 900.000 lei, iar anotimpul rece deja bate la uşi.
Managerul firmei, ing. Tudor Vasile, face apel către cei care sunt debitori să-şi achite restanţele, altfel Termourban se va găsi în imposibilitatea de a asigura căldura pe timp de iarnă.
De asemenea, inginerul Vasile spune că locatarii trebuie să vină la sediul Termourban pentru a încheia contractul cadru de furnizare a energiei termice, emis de ANRSC prin Ordinul nr. 483/2008 şi aprobat de Consiliul Local Olteniţa.