Week-end-ul trecut s-a deschis oficial Clubul Elevilor Olteniţa

Sâmbătă 3 octombrie începând cu ora 10,00, a bătut gongul deschiderii oficiale a activităţii elevilor în clubul destinat lor. Deschiderea anului şcolar 2009-2010 a avut loc în incinta bazei sportive şi de agrement Aqua Parc Olteniţa.
La festivitate a participat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, prof. Constantin Tudor. Acesta şi-a arătat admiraţia faţă de activitatea de la cercurile elevilor din Olteniţa şi roadele activităţilor întreprinse de ei, talentul şi creativitatea elevilor olteniţeni ieşind în evidenţă prin premiile obţinute de copii la concursuri naţionale şi internaţionale. Inspectorul general a afirmat în discursul său că inspectoratul pe care îl conduce în acest moment, va fi alături permanent şi va susţine activitatea Clubului Elevilor din Olteniţa.
Directorul Clubului Elevilor Olteniţa, ing. Mirela Constantin a ţinut să arate în discursul său că este foarte mulţumită de rezultatele obţinute până în prezent de copii la concursuri. „Copiii noştri au avut activităţi susţinute, au câştigat premii importante la concursuri şi festivaluri, au fost prezenţi la toate manifestările locale. Ei sunt dornici de a-şi petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut.” declară Mirela Constantin, care mulţumeşte cu această ocazie părinţilor copiilor şi tuturor profesorilor implicaţi în activităţile extraşcolare pentru înţelegere, răbdare, susţinere şi sprijin moral în susţinerea copiilor la nivele de pregătire superioare.
Mirela Constantin declară că trimite săptămânal un raport de activitate, inclusiv proiectele în care elevii împreună cu profesorii sunt implicaţi.
În cadrul Clubului Elevilor Olteniţa, elevii, începând de la clasa a II-a până la a XII-a, îşi pot dezvolta abilităţile ori satisface hobby-urile într-un număr de 9 norme de cercuri, cum ar fi cele de limbă engleză, fotocineclub/jurnalism-ziaristică, artă populară, muzică vocal instrumentală, arte plastice, marionete/teatru de păpuşi, protecţia mediului/ecologie, design vestimentar, carting, radioclub, fantezie, fotbal, handbal şi atletism, dansuri (tematic, de caracter, contemporan sau clasic). În cadrul fiecărui cerc, există şi grupe complementare, care cuprind mai multe elemente din activităţile practice adunate din toate domeniile.
În general, în cadrul acestui club există un rulaj anual de circa 1500 de elevi, care îşi aleg unul sau două cercuri, la care participă în timpul liber. Fiecare cerc îşi finalizează activitatea anuală prin participări la concursuri interjudeţene şi naţionale. Cursurile sunt gratuite, înscrierile elevilor au început la 15 septembrie şi se efectuează în continuare, după cum ne mărturiseşte directorul Clubului Elevilor, ing. Mirela Constantin.

La Căminul de Bătrâni s-a aniversat Ziua Internaţională a Vârstnicilor

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice s-a făcut simţită joi, 1 octombrie, la sediul Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sf Gheorghe” din Olteniţa. Directorul azilului Luminiţa Neferua pregătit pentru cei trecuţi de epoca tinereţii biologice o masă pe cinste, urmată de un program artistic. Vârstnicii internaţi aici au asistat la un program susţinut de talentele de la Clubul Elevilor Olteniţa.

Luminiţa Neferu a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi la sărbătoarea de joi: copiilor, tinerilor, profesorilor îndrumători, care i-au încântat pe cei 15 bătrânei internaţi în azilul olteniţean.
Una dintre bătrâne spune ca locul unde se află a devenit o a doua casă pentru ea: „Îmi place aici că e linişte, ne împăcăm între noi cât de cât bine, când discutăm despre probleme de menaj dar şi despre problemele bătrâneţii. Această zi parcă a fost cea mai frumoasă din an cu atâţia copii aici care au dansat şi cântat pentru noi, dar şi pentru că este ziua noastră, a celor de vârsta a treia“ ne spune bătrâna.
Altă persoană aflată în evidenţele căminului de bătrâni spune că decizia de a deveni parte din acest loc i-a schimbat viaţa în bine: „Îmi place aici pentru că ne mai spunem of-urile, împărţim între noi atât necazurile cât şi bucuriile. Şi pentru mine a devenit un al doilea cămin acest loc şi e ca un rai aici”.
Finalul programului artistic le-a adus pe dansatoarele cercurilor de dans alături de bătrânii, încântaţi de ce li s-a oferit. Fetele şi băieţii au invitat la horă pe cei de o vârstă cu bunicii lor. Deşi vârsta înaintată nu le mai permite acestora să se mişte ca la tinereţe, ei au făcut faţă cu succes solicitărilor copiilor.
În Caminul pentru Persoane Vârstnice Semidependente „Sf. Gheorghe” din Olteniţa trăiesc 18 persoane, iar capacitatea acestuia este de 38 de persoane. Toţi cei internaţi aici sunt domiciliaţi în Olteniţa.

Comentarii

 1. sabina spune:

  ah,ce frumos:X

 2. STEFI spune:

  Minunata deschidere anului scolar.La profesori si elevi le doresc sanatate, un an bun cu multe premii.
  Felicitari pentru directorul Clubul Elevilor-inj.Mirela Constantin care e ambitioasa , face tot din suflet.

 3. dany:X spune:

  frumos

 4. Deny spune:

  Eu am fost:X a fost super tare

 5. eliza spune:

  eeeee…. daca eram si eu acolo imi parea bine……….. dar pri poze macar.