Cinematograful şi grădina de vară „Flacăra” intră în drepturile lor legale

Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „RomâniaFilm” a aprobat transferul grădinii de spectacol cinematografic „Flacăra” din municipiul Olteniţa, din administrarea RADEF „RomâniaFilm” în administrarea Consiliului Local al municipiului Olteniţa. Potrivit prevederilor legale la transfer, sarcina autorităţilor locale din Olteniţa va fi aceea de a plăti pasivele.

Astfel, activele şi pasivele aferente imobilelor cinematografului Flacăra şi grădina de vară Flacăra, vor fi preluate şi vor intra în proprietatea publică a municipiului Olteniţa şi administrarea Consiliului Local Olteniţa.
Deţinătorul de până acum al cinematografului a obţinut acte normative prin care şi-a legalizat administrarea imobilului. Prin aceste metode, acesta a îngreunat şi încălcat dreptul de proprietate legitim al Primăriei Olteniţa. În aceeaşi direcţie de mers, iniţiatorii Legii Cinematografiei nr. 630/2002, modificată şi completată cu Legea nr. 577 din 14 decembrie 2004, au trecut Cinematograful Flacara şi Grădina de Vară Flacăra în proprietatea privată a statului. Ele au fost date în administrarea RADEF. Localul Cinematografului Flacara era închiriat, pe un anumit termen cu prelungire, firmei SC NICOLAS COMPANY SRL, care folosea spaţiul ca discobar şi autogară. Primăria Olteniţa deţine documente care atestă faptul că imobilul Cinematografului Flacăra a fost construit între anii 1929-1931 de primăria de atunci, pe terenul proprietate a oraşului, pe locul fostului Cazinou, ca Teatru Comunal sau Ateneu Cultural. Clădirea a fost construită cu fondurile Primăriei, ajutor financiar din partea Prefecturii Ilfov, a Ministerului Cultelor şi fonduri strânse prin contribuţii ale locuitorilor oraşului de la acea vreme.

Preluarea s-a realizat ca urmare a prevederilor pct. 8 din Legea 303/2008 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia. Legea 328/2006 s-a modificat pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia.
Potrivit legii modificate, sălile şi şi grădinile de spectacol cinematografic, aflate în domeniul privat al statului şi administrarea RADEF, împreună cu terenurile şi bunurile mobile aferente, trec în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale locale, comunale, orăşeneşti, municipale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, după caz, şi în administrarea consiliilor locale respective. Bunurile mobile vor trece în proprietatea privată a unităţilor administrativ-teritoriale locale şi administrarea consiliilor locale ale acestora. De asemenea, legea mai prevede ca odată cu transferul imobilelor, consiliile locale să preia şi personalul aferent de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „România-Film”. Preluarea personalului se va face prin respectarea prevederilor Legii 53/2003-Codul muncii.

Comentarii

 1. sixi spune:

  Ok. Si ce destinatie, sau in ce scop vor fi folosite atat cinematograful cat si gradina de vara?

 2. IATAN spune:

  Foarte interesant, o groaza de amanunte.Pe la mijloc ul articolui mi-am cam pierdut interesu, dar oricum o investigatie jurnalisca reusita bv Laura:))

 3. miri spune:

  Orice alta destinatie,mai putin aia de discoteca a rromilor din Oltenita!Ce bine-mi pare!

 4. theone spune:

  nu va mai puneti atatea intrebari ce se va face in acel spatiu k este rezervat afaceristullui de SEMIGREU cel kre are si parcul in administrare

 5. theone spune:

  tot discoteca se va face pt k va avea grije primarul cine sa puna mana pe cinematograf

 6. maria spune:

  Sa speram ca va fi folosit ca cinematograf si nu ca discoteca sau cine stie ce bar de fitze,avand patron vreun edil…….

 7. Barsan spune:

  Un lucru bun.Poate nu va ajunge pana la urma un alt discobar.Oricum discoteca numai functiona , iar ca birou putea sa se inchirieze un local mai mic .Pana la urma nu inteleg cu gradina de vara cum e treaba .Nu o luase moxu si erau tarabe acolo ? Raman ,, afaceristii ” far ,,obectul muncii ” ?

 8. costel spune:

  Care personal va fi preluat,conform legii?
  Cel din Clanul Gazu?

 9. Addams.Family spune:

  Sa speram ca va fii cinema si nu o alta procarie de care e plin orasul. In sfarsit ajungem si noi undeva mai sus de cateva baruri si cateva market-uri.
  Daca e pe bune sa devina cinema… nu mai am rabdare! Nu va mai trebuii sa ma deplasez pana la Bucuresti ca sa vad un film in cine si nu „furat” dupa torrent sau alte cevauri de genu’! 😀

 10. satar spune:

  ce gluma buna

 11. rey_mariano spune:

  cinema… cine se mai duce la cinema?… poate , cu siguranta si-ar dori discoteca din parcul central, ,de 9 luni, umezita de shtrand sa isi gaseasca adapostul peste iarna ,sub alta haina in cinematograful Flacara… pana la vara… no coment

 12. costel spune:

  Intrebam si eu….

 13. vasile spune:

  eu zik caq in spate sta primarul care vrea sa ia flacara si sa io dea lu semigreu

 14. bai oameni omu asta in loc sa se lupte sa ne ia clubul stadionul sa ne faca echipa de fotbal sa sa aibe copiii unde sa se antreneze el ne ia flacara ca a pierdut pre multi bani in discoteca si bazinul de la parc si vrea sa si scoata prin a face alta discoteca petru asi recupera bani….
  ce sa mai zicem ca sa dat cu pdl [*****] parca acum 1 an zicea ca pdl este cel mai nenorocit pardit acum este cel mai bun cum dreaq se intampla asta…
  el voteaza cu pdl si pdl ii da flacara simplu ca bunaziua asta este romania….
  pacat de copiiii astia care se chinuie sa faca balul inchesuiti in niste incaperi fara spectatori….
  pacat de copii care joc fotbal si care se duc la parc sa dea bani sa se antrenezeeeee…
  pacat de orasu oltenita!!!!!!!!!
  editat de admin

 15. Emm spune:

  Nici nu am citit articolul, dar totusi, nu cred ca rezista 2 discoteci in oltenita, nu e atata lume cat sa umple 2. Parerea mea.

 16. no name spune:

  ”vasile” de unde stii tu ca io da lui semigreu??? bv lui ca este om descurcaret….cand ai scris acolo a vb invidia din tine