Consilierii au stabilit taxele şi impozitele locale pentru anul 2010

Consilierii olteniţeni au stabilit impozitele şi taxele locale pentru anul 2010, printr-o hotărâre care stabileşte valorile impozabile. Impozitul pe clădiri proprietatea persoanelor fizice, se determină prin aplicarea cotei de 0,1% asupra valorii anumitor clădiri stabilite prin anexele la hotărâre. La calculul impozitului pe clădiri persoane juridice se va aplica cota de 1,50% asupra valorii clădirilor.
Pentru persoanele juridice care nu şi-au reevaluat clădirile, s-a micşorat procentul de 1,5 % cât a fost propus de primărie la 1% cât a propus consilierul PSD Petre Ţone.
Potrivit hotărârii, impozitul sau taxa pe clădiri, impozitul sau taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport sunt creanţe fiscale anuale, se vor plăti în două rate egale, până la 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.
Impozitul anual pe clădiri, pe teren, pe mijloacele de transport, datorate aceluiaşi buget local de căntre contribuabili, persoane fizice sau juridice, de până la 50 de lei inclusiv, fiecare, se plăteşte integral până la primul termen de plată.
În cazul contribuabililor persoane fizice şi juridice, pentru plata cu anticipaţie până la 31.03.2010 a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport, se acordă bonificaţie în cotă de 10%.
Hotărârea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2010.

Comentarii

  1. popica spune:

    iN PRIMUL RAND CA TAXA DE SLUBRITATE ESTE ILEGALA.og/92/2003 A FOST ABROGAT