Discuţii aprinse şi controverse pe marginea unei Hotărâri de Consiliu Local

Hotărârea de Consiliu Local privind trecerea din administrarea Clubului Elevilor Olteniţa în administrarea Consiliului Local al municipiului Olteniţa a unor bunuri aparţinând domeniului public al municipiului Olteniţa, situate în Parcul Central Olteniţa şi păstrarea destinaţiei acestora a constituit una din temele pe marginea căreia s-au creat discuţii aprinse între executivul Primăriei Olteniţa şi consilieri.

Conform acestei hotărâri, este vorba de un teren în suprafaţă totală de 4750 mp, din care barăci-magazii de 170,30 mp, cabina-poartă în suprafaţă construită de 6,84 mp, bazin de înot în suprafaţă de 335,83 mp.
Deşi autorităţile locale olteniţene doresc să preia terenul pentru o investiţie serioasă şi să-l gospodărească, o parte din consilierii locali se împotrivesc hotărârii.

Doi dintre consilierii PSD doresc amânarea hotărârii pentru că în şedinţă nu a fost prezentă Mirela Constantin, director la Clubul Elevilor Olteniţa. Aceştia au cerut ca la viitoarea şedinţă de Consiliu Local să fie invitat şi managerul Clubului Elevilor.

Primarul Costinel Milescu:
„Terenul este al Consiliului Local, nu stabilim noi nişte politici. Acolo este un jaf, o zonă dezastruoasă şi acum încearcă cineva să ducă toată povestea asta în a nu se vrea să se facă ceva acolo.”
„Să spună pe faţă cel care nu vrea să se facă acolo nimic, de ce nu se vrea.”
„Ce s-o întrebăm pe directoare? Dacă vine inspectorul de la PD directoarea zice ^să trăiţi, sărut mâna^, dacă vine inspector de la PSD zice ^să trăiţi, sărut mâna^, dacă vine de la PNŢCD zice ^să trăiţi, sărut mâna^, … ăsta este învăţământul nostru şi se subordonează politicului. Dar până la urmă oraşul ăsta chiar nu trebuie să se dezvolte, pentru că nişte interese ale unor persoane duc acolo încât să nu se facă ceva acolo?”
„Când nu faci nimic în acest oraş toată lumea e prieten cu tine, cum încerci să faci ceva se zice dacă e al lui Milescu, dacă e al lui Popescu, ba că e al lui Ionescu, ba că e al lui Cercel. Să fie al cui o fi, dar să se facă ceva. Statul e un prost administrator, proprietatea privată a dus către un succes. Vreţi să mergem în continuare cu nenorocirea aia de acolo?”
„Cu ce să finanţeze inspectorul general Olteniţa? Olteniţa asta nu a primit de la Călăraşi niciodată nimic decât ordine. Aşteptăm să ne pice de undeva din cer? Dacă cineva se opune să spună. Să nu ne ascundem unul în spatele celuilalt. Să spunem în faţă. Haideţi să facem pentru comunitatea asta ceva.”
Asculta inregistrarea audio

Viceprimarul Florian Cercel:
„Am fost cu domnul primar în zonă săptămâna asta şi am văzut că a dispărut o magazie. Se duc toate că noi stăm să visăm, totul se degradează. S-o chemăm pe directoare să ne spună unde sunt mijoacele astea fixe. Dacă directorul ăla nu e în stare să facă nimic, se alege praful de tot. Mai bine vreţi să se aleagă praful, decât să se facă ceva ca lumea.”

Hotărârea a fost supusă la vot şi respinsă, cei cinci consilieri PSD au votat împotriva proiectului. Patru dintre consilierii olteniţeni nu au fost prezenţi la discuţiile şedinţei.
Proiectul de hotărâre conceput sub altă formă a mai fost respins anul acesta. Pentru că este vorba de preluarea şi schimbarea destinaţiei, la hotărâre nu este nevoie de avizul ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.
Asculta inregistrarea audio de mai sus

Comentarii

 1. LEX spune:

  In continuare raman surprins, stupefiat de maniera de abordare a acestui subiect, care nu reprezinta o urgenta,sau un interes real benefic, doar daca ‘urgenta aprobari’ asa-zisului proiect ( al hotarari in cauza ) tine de alte interese!?
  Faptul ca in perioada imediat urmatoare primaria va trece la concedieri, ‘nu este o problema’, si prezinta importanta iar asigurarea unor locuri de munca pentru acesti bugetari nu este o urgenta?
  Cu ceva vreme in urma am spus ca trebuie avuta o mai mare chibzuita cu privira la cheltuielile efectuate din bugetul local, si respectiv incetarea afacerilor oneroase in defavoarea primariei , si care au condus la prosperitatea anumitor firme deoacheate pe bani publici.
  Sa fie oare aceasta hotarare a consiliului local una cinstita si benefica pentru urbea noastra, sau una paguboasa!?
  Categoric ma insel: economia orasului nostru duduie,este infloritoare ( pt. soc. cu afaceri din bugetul local ), rand pe rand se redeschid TUROL, SNO… avem edili onesti, cinstiti , saraci lipiti pamantului si ne implicati in nici un fel de afaceri speculative, compromitatoare si dubioase ???

 2. pavel_chinezu spune:

  [***] dom’ Primar cred ca e pentru prima data knd iti dau dreptate „STATU’ E UN PROST ADMINISTRATOR”. Cunosti cumva cine este administratorul din partea statului in mun. Oltenita. CRED CA TU.
  [***]
  editat de admin

 3. rey mariano spune:

  …se tot zbat pentru ca acum sunt trasi la raspundere pentru ca au cheltuit niste bani de pomana cu presupusul nou parc , si apoi s-au trezit ca nu pot avea acces public in el!…voi golanilor…M.X.C. si F.Y.C. …deaceea cei de la PSD sunt impotriva voastra si tot va taie aripile cand va cresc…scopul celor de la conducere este bine definit, nu ca ar avea un asa mare interes fata de Clubul Elevilor!…le-au dat planurile peste cap!…pentru ai arata eu unei persoane venita in vizita dupa 18 ani in Oltenita ca si la noi s-a mai construit inca un parc langa pod, nu am avut posibilitatea de a il arata decat urcand cu acea persoana , cu masina pe pod in miscare caci nu puteam stationa pentru a privi zona respectiva…frumos domnilor responsabili de la primarie, frumos din prtea voastra!… ati construit caruta in casa si acum nu o mai puteti scoate in ograda…un nou parc fara intrare, izolat de ochii lumii… vorba aia: ulciorul nu merge de multe ori la apa…sa reamenajati stadionul si baza sportiva oltenita, nu va bate gandul,sa sustineti o echipa de fotbal care sa ne reprezinte orasul, nici atat! normal… din astea nu ies profituri… dar daca ati propune aceasta idee, cu siguranta ar fi deacord si ar vota toate partidele…cine v-a sta vara in acel parc la aer curat sub putoarea raului arges?… voi poate…al naibii proiect…P.S. : vor sa puna mana pe o bucata de pamant din perimetrul Clubului Elevilor, spre a o transforma ca ,cale de acces spre noul parc” spalatura de bani” de langa pod, cel plin de buruieni printre pavele. COMENTARIILE SUNT INCHISE !

 4. larisa spune:

  Trebuie sa fim chiar naivi sa credem ca acest teren in discutie nu face obiectul unui interes ocult.Se pare ca pentru domnul vice-primar a devenit un hobby sa colectioneze cat mai multe terenuri, cat mai multe proprietati.Cum se face ca pana sa ajunga in functia pe care o detine in prezent , atat domnia sa cat si domnul primar , nu aveau nici masini straine , nici terenuri. Au devenit oameni de afceri de succes numai dupa ce au ajuns la carma orasului.Daca sunt atat de abili in afaceri, de ce nu s-au imbogatit inainte de a ajunge in aceste functii?[******]
  editat de admin

 5. teo spune:

  Daca mintile voastre atata judeca nici nu ma mir ca scriu numai rautaciosii pe acest site
  Daca nu stiti despre ce e vorba nu mai vorbiti
  Cine stie daca nu printre astia care va dati mari filozofi nu se ascund niste marlani?
  Poate verifica careva cine scrie aici? Ce t[rate sau malai au in cap? Nu. Nu se poate verifica. De-aia ni s-a cinste si o discutie deschisa pentru ca nu se supara nimeni atunci cand exista un dialog omenesc. Dar din moment ce peste tot exista interese cum sa dialoghezi? Cu cine? Cu lex si rey mariano sau alte personaje de sf. Am vazut si eu cum a fost cu greva de la Metrorex si cine e in spate. Directorul de la Metrorex e psd-ist, peste tot sunt infiltrati PSD-isti ca sa vina iar la putere sa faca rahatul praf. Au fost atatia ani si s-a vazut ce au facut dar cum omul prin originea si definitia lui e sucit, hai sa dam dreptate PSD. Nu, dragi colegi de pe forum. PSD vrea sa incurce, sa puna bete-n roate si atat. Si se dau mari umanisti. Aiurea! Astea sunt vrajeli, vorba primului care a scris. Nu e vrajeala domnului primar. E vrajeala PSD-ului. Nu tin partea primarului ca nu am glume cu el sau la el, dar omul asta se vede ca nu e fatarnic si nici mincinos. Da. Si daca ia cineva acolo ce? Asa se face treaba: cu firme particulare. Ce a lasat PSD in urma? Au furat cat au fost la putere si orasul a fost gasit de domnii pe care ii blamati in paragina. Si acesti domni cum sa mai faca din rahat bici? Nu se mai poate. Si totusi au facut. Tot acuzati pe unul pe altul, ia faceti voi ma astia care stiti sa dati cu gura. Sa va vad. Altii au furat si bagat orasul respectiv tara in rahat si vine acuma nea mandica sau petrica sa spuna „nu e bine…e vrajeala…se ascund interese!” lasa sa se aleaga praful ca daca cineva vrea sa faca ceva bun asa e cum zice domnul primar, e dusman cu toti. Ce daca vine semigreu? Sa vina cine-o vrea, dar sa faca treaba buna asa cum s-a facut la parc indiferent ce spun gurile rele. Mama, cat de-ai dracului suntem ca de-aia ne meritam soarta. De chitrosi, invidiosi, rai si egoisti ce suntem. PSD are interes sa puna bete-n roate ca asa e omul, dar cine nu e orb sa vada ca cine e orb are ochii scosi si degeaba nu-si mai revine vreodata si nu mai vede lumina.

 6. Sorin Anghel spune:

  Pana cand n-o sa faca un stadion in Oltenita, unde sa poata face olteniteanul de rand miscare, primarul n-are nici o scuza pentru ceea ce se petrece in oras.

 7. rey mariano spune:

  @ teo… nu mai vorbi asa… chiar crezi ca intereseaza pe cineva acel parc sau zona care pe zi ce trece se degradeaza mai mult? chiar crezi ca la mijloc nu sunt interese? sunt intr-o mica vizita in zona vaii jiului(,petrosani, lupeni, aninoasa ,uricani),zona muntilor retezat, si aici sunt sali de sport, stranduri, terenuri de fotbal tip(aquaparc) cu cele de la noi construite dar cu banii primariei, chiar si mai mari si, nu se plateste la intrare ptr ca sunt executate din banul public! au personal de la primarie angajat care zilnic are grija de infrumusetarea si mentinerea in cele mai bune conditii a acestor zone de agrement! politia comunitara vegheaza zi si noapte spatiile verzi si cu flori, din parcuri pentru a nu fi calcate de diverse animale canine sau de oameni! …nu precum la noi , politia comunitara care nu face altceva decat sa incaseze bani din fondurile primariei fara a munci!…nu zic, peste tot sunt interese politice dar, cetateanul de rand mai are nevoie si de un loc de munca, care pe la noi prin oras e cam greu de gasit!…oare la noi nu se putea construi acel punct de agrement de la aqua parc din fondurile primariei, decat prin a fi concesionat? …peste tot se gasesc sali de cultura,camine culturale, la noi nu… clubul s.n.o. nu mergea bine candva ,cand se desfasurau diferite spectacole, miss industrial, sahia sau arte si meserii, balul bobocilor, cinematograf?… nu era ceva frumos? …nu era ceva foarte frumos cand si noi oltenitenii aveam o echipa de fotbal care ne reprezenta, una de rugby, o sala de box, o zona in jurul terenului de fotbal unde puteai sa alergi, sa faci faci miscare?…pai daca pe tine nu te intereseaza problemele acestea, chiar crezi ca noi ceilalti suntem chiar asa de indiferenti si nepasatori?… nu te mai da inteligent(a) , caci se vede ca nu prea ai fost umblat(a) prin lume!…unde nu sunt interese financiare personale , nu se misca nimic…cu respect pentru toti cititorii acestui „site” si special pentru OLTENITEANUL.RO… MARIAN. …SA AUZIM NUMAI DE BINE!

 8. LEX spune:

  Draga prietene rey mariano, jos palaria, ai perfecta dreptate! Se pare ca stimabilulu, mai degraba Stimabila TEO, ori traieste in alta lume, ori este mult prea naiva ? ceea ce nu cred, ori face parte din clica vesela de la primarie. Sa nu vada oare ca firme serioase, cu capital serioas si activitati serioase abia se mai descurca sa iasa din nenorocirea asta de criza ( in care ne tot indeasa tovarasii nostri conducatori) – iar firme de doi bani, fara mari investitii, capusesc bugetul local, si cresc ca fat frumos din poveste. Problema este ca nu se sesizeaza nici Curtea de Conturi si nici Dna-ul in aceasta privinta.
  LA OBIECT SI FARA DEVIERE IN AFARA SUBIECTULUI !!!

 9. Nik spune:

  Salut!
  Rog pe toata lumea sa se uite pe comentariul meu, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti! :))) (copyright stiti voi cine :))) )

  [***] vreti sa luati terenul ca sa extindeti aqua parc-ul ala al vostru??? Acum vreti sa luati si terenul Clubului, ca sa extindeti afacerea! Vi-l concesionati voua pe 49 de ani, si gata, v-ati imbogatit! In campanii va milogiti de oameni, si cand va vedeti alesi furati pe apucate! Se degradeaza terenul? Pai si cu ce ii ajuta pe oameni daca voi l-ati face aranjat, dar cu plata, astfel incat sa nu prea aiba acces cetatenii, in afara de aia cu bani?!

  Se vede ca tot insistati sa il luati, din moment ca anul asta a mai fost respins un act asemanator! „Proiectul de hotărâre conceput sub altă formă a mai fost respins anul acesta.”

  iau pe rand spusele primarului, apoi ale viceprimarului, si etc.

  P.S. Cat de prosti ne credeti??? [***] In campanii va aduceti aminte ca exista si alegatori, iar in rest ii ignorati si faceti ce vreti voi!

  Ale primarului:
  – „Acolo este un jaf, o zonă dezastruoasă” -> unde e jaful, acolo, sau in concesionarea facuta deja cu terenul unde acum e aqua parc, si a concesionarii care o sa urmeze cu terenul Clubului? Pe ce suma s-a/se va concesiona? As putea paria ca pe o suma de nimic! Pe cat mai putin, ca sa se faca amortizarea super repede, si sa iasa si profit baban!

  [***]

  – „Ce s-o întrebăm pe directoare?” -> cum ce sa o intrebi? Adica e un fel de „suntem multi, facem ce vrem fara sa mai intrebam, ca ne permitem” a?

  – „Să fie al cui o fi, dar să se facă ceva.” -> sa fie al cui o fi, da’ al meu sa fie, nu? Cata ipocrizie! Daca e cu „sa fie al cui o fi”, ia da-mi-l mie!

  [***]

  – „Să nu ne ascundem unul în spatele celuilalt. Să spunem în faţă. Haideţi să facem pentru comunitatea asta ceva” -> sa nu ne ascundem? Pai daca tot esti primul gospodar al orasului, incepe tu! Presimt ca ai avea destule de dezvaluit…

  Spusele viceprimarului:

  – „am văzut că a dispărut o magazie.” -> asa o fi, dar ar mai fi o posibilitate. Probabil ajung la vreo teorie a conspiratiei, insa nu e de neglijat! Se mai poate ca magazia aia sa fi disparut la ordinul cuiva, ca sa se invoce apoi disparitia si proasta administrare! De asta ce zici? 😉

  – „Dacă directorul ăla nu e în stare să facă nimic, se alege praful de tot” -> voi sunteti ca in povestea cu drobul de sare… (stiu cititorii… povestea cu prostia…), nu vedeti rezolvarea mai logica nici daca va da cineva cu ea in cap! Pai frate, daca nu e directorul bun, schimba directorul cu unul bun, nu e nevoie sa concesionati!!! Dar „daca concesionare nu e, nimic nu e”, nu? (parafrazare a „Daca dragoste nu e…” :d )
  Tot bateti din pinteni sa il concesionati voi… e mare miza, nu? Nu vreti sa o scapati!

  – „Mai bine vreţi să se aleagă praful, decât să se facă ceva ca lumea.” -> ceva ca lumea in folosul cui? Al cetateanului? Ca sa dea 150 de ron sa stea pe un amarat de fotoliu la aqua park? E in folosul vostru!!!
  Nu s-a mai gandit nimeni (la modul dezinteresat) la olteniteni de mult timp!

  Si domnu’ vice, inca o chestie:

  Poate directorul e bun, dar i se pun bete in roate! [****]

  Ati facut tot ce se putea in orasul asta si a ramas terenul ala neutilizat? Mai bine ati nivela malul Dunarii, sa faceti un fel de faleza, ca probabil suntem singurul oras care nu are! Sa puneti putin asfalt (in caz extrem, merg si dale d’alea de trotuar… stim noi de la firma cui! 😉 ca si asa a fost orasul impanzit cu ele! Optez totusi pt asfalt, pt ca unele dale au inceput sa se macine la nici 1 luna dupa ce au fost puse… . Plus ca ar fi mai bun asfaltul pt chestii gen role/skate-uri/carucioare pt copii/etc. Nu ar costa o avere, si ar fi de mare efect, pt ca daca mergi acum in port, nu ai motive sa stai mai mult de 10 minute!
  Sa nu justificati ca nu puteti pt ca e terenul in adm. Giurgiului! Il puteti lua de la ei! Sau chiar daca nu, va puteti intelege oricum, si il puteti amenaja chiar daca apartine altcuiva, pt ca pana la urma tot orasul asta ar profita de amenajare!
  Sper acum sa nu se aprinda vreunui „dastept” vreun beculet si sa realizeze ca ar fi buna o afacere si acolo si sa ocupe si terenul ala!

  Alt P.S. :))) : am vazut ca ati facut pe langa Arges un mic „parculet”, insa din moment ce aqua park are gard, cum se presupune ca se ajunge in parculetul ala? Ceva in stilul ala puteti face si la Dunare! Sau dupa modelul Braila! Toata lumea care a fost pe faleza Brailei e de acord ca e frumoasa! Si nu consta mult.

  Mersi!
  Stay tuned! pentru ca nici nu stiti ce pierdeti?!!!? :)))

  editat de admin

 10. Nik spune:

  P.S. 3:
  acum am citit si eu comentariile celorlalti. teo are dreptate doar in parte! In partea unde zice ca PSD nu a lasat nimic in urma! Si asa e, dupa o gramada de ani in care a fost la putere, nu a facut nimic pt orasul asta! E drept, in ultimii cativa ani s-a mai facut, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa-i acceptam primarului toate mofturile de ocupare a terenurilor, si de concesionare catre cine vor muschii cuiva!
  Am vazut ca au fost geoana si iliescu la oltenita. Cu ce tupeu a mai venit ion ilici iliescu (da, il cheama si ilici, daca nu stiati! nume de rus comunist, nu? ) la oltenita sa convinga cetatenii sa voteze PSD, din moment ce el nu a facut NIMIC pt orasul asta? Alo, domnu’ [***], cat ai fost la putere nu te-a interesat de noi, acum vii sa te milogesti???

  Nu mi se pare o idee buna echipa de fotbal, pt ca ar insemna bani aruncati pe fereastra! O echipa e buna, ne poate reprezenta, eventual aduce bani la buget daca ar fi sponsorizata si detinuta de administratia locala, si DOAR daca ar fi in liga 1. Evident ca nu o sa ajunga acolo, ca urmare, orice alta liga inferioara inseamna bani aruncati pe fereastra! Stadionul nu o sa fie facut, pt ca le-ar aduce pagube celor cu terenurile sintetice de la aqua park, e logic, nu?

  Mai multe investitii in parcuri, locuri de recreere, etc, DAR cu acces liber! Daca faci un aqua sau un parc la care trebuie sa platesti ca sa intri, nu se pune la socoteala! Cand o sa faceti ceva dezinteresat din punct de vedere material, atunci o sa aprecieze lumea! Si daca tot e criza, ia nu mai aruncati banii pe terenul ala, sa-l luati, sa-i faceti nush ce, ca nu e vreo urgenta! Nu puteti aduce ca argument nici faptul ca vor veni bani la buget din concesionare. Cu siguranta redeventa (banii platiti de cel care ia in administrare terenul – sau orice altceva ce poate fi concesionat, sper sa nu fi confundat cu altceva) e mai mica decat prejudiciul/disconfortul creat cetatenilor prin indragirea accesului la ceva la care aveau acces inainte, chiar daca nu erau aceleasi conditii! De exemplu, cu ce ma ajuta sa fie de 5 stele dar sa nu am bani sa intru?

  Si mai vine primarul sa se intrebe cand o sa faca cineva ceva pt orasul asta? Pai, fa tu! Ai toate conditiile! Primar esti, bani de la UE se pot lua! Aia din primarie care ar trebui sa se ocupe cu proiectele pt fonduri sa nu mai doarma, ca banii astia nu ne stau la dispozitie la infinit!
  Ok, ai facut ceva ceva in orasul asta (fata de psd de exemplu), dar nu ti-o lua in cap, pentru ca nu trebuie sa iti acceptam orice!

  editat de admin

 11. Nik spune:

  🙂
  am vazut ca e si o parte in care sunt niste bloggeri olteniteni, si am gasit ceva ieri. mi-am adus aminte, si va arat si voua. v-am pus imaginea aici: http://img101.imageshack.us/i/mostblogsarelikethis.jpg/
  :d :)))

 12. Sorin Anghel spune:

  @rey_mariano, unde sunt minunatiile alea de pe Valea Jiului? Spre rusinea mea, in ultimii 4 ani am mers mai des pe Valea Jiului decat la Oltenita. Chiar saptamana trecuta am fost pana in Straja.

 13. pavel_chinezu spune:

  poate ca acesti indivizi care se cearta pe ciolan (in timpul platit din banii nostri) ar trebui sa viziteze mult mai des acest blog si sa vada ca in acest oras sunt si persoane de valoare. Persoane care castiga premii la concursuri internationale, persoane ca Marcel Paraschiv (a carui familie o cunosc personal), care s-a chinuit mult timp inclusiv prin strainatate, timp in care sotia sa lucra in schimburi si avea grija si de copii.
  Acest gen de persoane trebuie promovat nu indivizi care au ajuns mari afaceristi si intreprinzatori dupa ce au furat cu sacul de la Nutricom.
  De ce nu face tov. primar o sala de sport pe care sa o concesioneze lui Marcel Paraschiv sau Gabi Cotea, ori Edy Dragomir. Promit sa nu protestez chiar daca le-o da gratis pe 49 de ani. Voi sta linistit ca in acest oras copii vor avea si alte alternative.
  PARIU CA NU SE VA INTAMPLA ASA CEVA NICIODATA

 14. Nik spune:

  salut.
  vad ca ai postat al treilea comentariu… celelalte 2? urat, urat! Ia uite ce zici aici: „Site-ul Olteniteanul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.” … asa ca lasa comentariile si nu le mai cenzura. Fiecare raspunde pentru ce scrie! Normal, daca incepe careva cu injuraturi, vulgaritati, atunci da, poti cenzura! Dar dupa ce ca tara e in halul in care e, ultima din UE, lasa omu’ se spuna ce are pe suflet! Pt ca spune adevarul!!! eu cel putin m-am saturat de gluma asta proasta numita romania/politica romaneasca/politicienii romani/promisiunile facute in fiecare campanie/aroganta cu care suntem apoi tratati, furati, pacaliti pe fatza! nu din cauza mea e tara asa cum e, e din cauza autoritarilor! oricare ar fi ele, si centrale si locale! tie iti place ca traiesti in oltenita? sau ai prefera altceva? poate ca o sa fii un pic… ipocrit si o sa spui oltenita! e, stii bine ca daca ai zice asa, nu te crezi nici macar tu! daca spui ca nu, atunci inseamna ca esti si tu la fel (sau macar indeajuns) de satul de tot peisajul smecherilor, tupeistilor, hotilor, etc! oltenita nu e orasul visurilor si/sau posibilitatilor! din moment ce nu alegem sa traim undeva atunci cand ne nastem, ce tre sa facem, sa stam si sa acceptam tot? sa le zicem cu frumosul? si crezi ca vor crapa de rusine si o vor lua pe drumul cel bun? iti place ca traiesti in democratie? daca o luau si aia in ’89 cu frumosul, crezi ca mai erai in democratie? nu zic sa le dea nimeni in cap, desi ar merita multi, dar acum trebuie chiar sa le multumim ca ne fura? „a, ma scuzati domnu’ primar/deputat/senator/etc ca am indraznit sa va intreb de ce furati, nu o sa se mai intample, va rog, continuati!”

  apoi, celelalte comentarii ale mele erau chiar cuminti. ai postat altele (si de ale mele, posibil si altele, insa vorbesc din punctul meu de vedere) ceva mai… dure decat cel din seara asta! nu face asta (cenzurare) ca e omu’ satul de atata! in ziare, la tv, peste tot fiecare accepta sa publice doar ce ii convine! nu zic sa se vorbeasca pe aici ca la usa cortului, da’ nu cenzura reprosurile catre anumite persoane.

  tot ce scriu aici poti posta. de fapt, chiar as vrea sa postezi. si poate postezi ce pe celelalte, chiar cu o mentiune la inceput/sfarsit, unde vrei tu, in care sa zici ca in prima faza ti s-a parut un comentariu deplasat (sau ca inca ti se pare, dar l-ai pus in urma comentariului de acum). sa vedem daca exista cel putin o persoana care nu crede ca e adevarat ce zic eu acolo! stiu ce vorbesc, si tot ce am spus e indreptatit! pot fi gandurile oricarei persoane normale/corecte din tara asta, iar cei „acuzati” de mine se pot regasi foarte usor cam in majoritatea autoritatilor administratiei locale sau centrale!

  si ar mai trebui sa stii ceva: cenzura iti indeparteaza cititorii, pe cei care comenteaza, si iti scade si credibilitatea. si uneori nu stirea e neaparat punctul de atractie. ci comentariile! uite, ia vezi cam cate comentarii sunt legate (adica unul din comentatori sa se refere la cel putin un alt comentariu). gandeste-te ca fiecare nu ar vedea nici un comentariu anterior atunci cand il scrie pe al sau. crezi ca succesul stirii/site-lui va fi acelasi?

  poti lua si exemple daca vrei, de ex, hotnews. uita-te de ex ce comentarii sunt la stirea cu rosca stanescu si chireac, sau la cea cu nastase! sau uita-te pe site la rosca stanescu, sa vezi ca nici macar el nu cenzureaza toate chestiile la adresa lui! si unele sunt chiar „in fortza”.

  cam atat, sunt curios ce rezultat o sa aiba ce am scris acum.

 15. Marius Dociu spune:

  Stimate domn „Nik”,
  Comentariile dumneavoastra au aparut moderate, cei drept cu intarziere, deoarece nu ati respectat regulile impuse de proprietarul acestui site privat.

  Daca doriti sa va eliberati de frustrarea creata de liderii locali sau oricine altcineva, faceti-va un site/blog pe care sa scrieti oricand, orice doriti, despre cine doriti. Mai apoi, lipiti afise pe strazi si faceti-va siteul cunoscut.
  Cu stima!M.D.

 16. Sorin Anghel spune:

  @rey_mariano: unde sunt minunatiile alea de pe Valea Jiului, ca eu nu le-am vazut niciodata. Merg acolo mai des decat la Oltenita.
  @Marius Dociu: lasa oamenii sa comenteze. Asa vei creste in popularitate, asa iti va creste traficul. Daca cenzurezi comentariile, vei fi asociat cu „alesii neamului”. E in joc reputatia voastra.

 17. teo spune:

  Domnule Nik, cine-oi fi si care mai ai si pretentii sa nu te cenzureze oamenii astia de bun simt de pe site, oi fi si tu vreunul dintre cei cu care s-a furat in Oltenita dinainte de 2004 si nu s-a facut nimic, si care acum e marginalizat. Ori poate esti plin de ura si invidie specific romanilor subtiri la minte care invenineaza pe ceilalti doar sa se elibereze ei de frustrari. Ce povestitor bun esti si cat as vrea sa vad daca ti-ai face un blog cum ti-ar fi sa ajunga acel blog loc de injuraturi si proasta crestere sau sat fara caini asa cum a ajuns Romania acum, care nu are stapan. Daca acesti tineri care au facut poate dupa acel radio local cel mai bun lucru pentru oras ar lasa vorbele pe care vad ca le cenzureaza tuturor incultilor, raufacatorilor si instigatorilor la dezbinare sa apara unde am ajunge? Ati vazut ce s-a intamplat in Bucuresti intre cei care au scos afise anti-Basescu pe care le-au ridicat pe stalpi si intre ceilalti din PDL care au vrut sa le dea jos pentru ca incalcau legea si pentru ca ei nu aruncasera injurii asupra PSD? Eh, asta vreti toti sa se intample intre oameni-cearta, discordie, vrajba, conflicte necrestine
  Si bag seama ca asta vreti sa se intample si cu acest site care se vrea unul de calitate.
  Inca ceva domnule Nik: elibereaza-te de nervi si frustrari alergand, jucand sah, gandindu-te chiar la o afacere sa vii sa licitezi la primarie si sa castigi licitatia pentru acel teren sa-l faci tu asa cum vrei, ca poate asta te roade. Asta bineinteles daca edilii il vor concesiona. Vorbiti voi dinainte, voi le stiti pe toate. Nu vad aici decat nume false, imi plac cei care se semneaza cu numele lor adevarat, mi-a placut de parintele Cipleu pe care il stimez si respect, sau si de Sorin Anghel. ceilalti va ascundeti in spatele unor nume false si dati cu vorbe amare ca mai e si postul Craciunului. Fiti voi buni, daca ii credeti pe altii rai, dar…cred ca lupul moralist se ascunde printre voi.
  Un ultim sfat pentru domnul Nik si pentru toti instigatorii si oamenii de calitate indoielnica: acest om pe care va permiteti sa-l faceti cum il faceti a condus un oras un mandat si s-a vazut ceva de pe urma dumnealui, conduce un oras acum si sunt convins ca daca ar avea sprijin mai mult si financiar si moral ar face orasul asta boboc, acest om trebuie respectat indiferent ce crede fiecare pentru ca are un statut in societate si este un conducator asa cum credeti voi ca e. In al doilea rand nu-l mai tutuiti ca nu cred ca astia impertinenti ce fac astfel de comentarii v-ati tras de sireturi cu domnul primar vreodata ca sa va puteti permite sa va adresati in acest hal deplorabil si mai degraba lamentabil. Indiferent cum ar fi si ce ar face este conducatorul unui oras repet si merita respectat.
  Vi se vede nivelul dupa comentarii si gradul de gandire. Pacat ca singuri va faceti orasul de ras!

 18. Nik spune:

  salut!
  Marius, lasa aroganta, mai bine uita-te pe linkul ala despre bloguri, sa ti se mai descreteasca fruntea. cam aia e si parerea mea despre bloguri! nu inteleg ce are cuvantul „milog” de l-ai cenzurat. daca asta fac alesii din 4 in 4 ani, cum sa ii numim altfel?

  @ teo :
  cat de ipocrita (daca il cenzurezi si pe asta… macar pune falsa in loc. desi, ipocrit e un cuvant de necenzurat) poti sa fii? „Nu vad aici decat nume false, imi plac cei care se semneaza cu numele lor adevarat, mi-a placut de parintele Cipleu pe care il stimez si respect, sau si de Sorin Anghel. ceilalti va ascundeti in spatele unor nume false si dati cu vorbe amare ” -> uita-te la nick-l tau apoi vorbeste!

  tot ii dai cu calitatea indoielnica… cei care citesc vad mai bine ca tii partea primarului! Eu nu am avut nici o afacere, nici inainte de 2004, nici dupa, pt ca nu-s asa mare de ani. Marius Dociu ma stie…
  Mai degraba tu ai avea acum vreun castig, si de aia tii partea. Ia citeste cu atentie comentariile tale, sa vezi ca jignesti comentatorii! Eu nu am facut asta! Daca cineva imi influenteaza viata in mod negativ consider ca nu mai merita acelasi respect! Daca cineva ne fura pe fatza, la fel! apoi, zici ca eu invrajbesc si vorbesc de rau pe careva? Care e diferenta dintre mine si tie? Eu am spus despre autoritatile locale, tu ai spus despre PSD cam aceleasi lucruri! Mult tupeu si ipocrizie mai ai…
  Tot il ridici in slavi pe primar! Ok, nu am zis ca nu a facut, dar se putea si mai bine! De ce pavelele alea pt trotuare au inceput sa se macine la nici o luna dupa ce au fost puse? Normal, nu el le-a facut, insa putea cere socoteala firmei care a facut lucrarile, nu ti se pare normal? Corectitudinea ta e de felul „eh, s-a facut ceva ceva si in oras, hai sa dam dreptul cuiva sa mai si… faca pentru el”.

  „Ce daca vine semigreu? Sa vina cine-o vrea, dar sa faca treaba buna asa cum s-a facut la parc indiferent ce spun gurile rele. De chitrosi, invidiosi, rai si egoisti ce suntem. PSD are interes sa puna bete-n roate ca asa e omul…” -> ca urmare, tu sari asa pt ca ai impresia ca-s psd-ist? Nu sunt, dimpotriva!!!
  asa e, sa vina cine o vrea, dar sa faca treaba buna! n-am zis sa nu faca, dar nu sa fie apoi 150 de ron doar sa stau pe o canapea! asta arata clar ca motivul pt care e facuta investitia nu e pt oras, ci pt el, nu? Da, psd are obiceiul sa puna bete in roate, si daca ar fi dupa mine nu as mai vrea psd la putere niciodata, insa strict legat de terenul Clubului, poate are dreptate! teoretic! acum, daca pun bete in roate ca sa nu-l ia nush care, si sa il obtina vreun psd-ist, asta e alta treaba, la fel de „condamnabila”.
  Si inca ceva… ia vezi cati sunt de acord cu comentariile tale, si cati cu ale mele! Nu poate fi toata lumea proasta, nu crezi?

 19. valy valy spune:

  Felicitari pentru Teo,care se vede ca nu face parte dintre cei care stau pe banci in fiecare zi si mor de grija altora,iar Nik ar putea folosi internetul pentru a cauta o afacere in care, el sa imprumute bani de la banci{cu tot riscul unui imprumut}iar noi sa beneficiem de serviciile lui „MOCA”.

 20. LEX spune:

  Persoanelor avizate :Errare humanum est sed perseverare diabolicum.
  Insa pentru unele persoane… Experientia docet.
  In speta Veritas odium paret. (Adevarul seamana ura)
  Vincit omnia veritas.

 21. teo spune:

  Eh, ma bucur foarte mult domnule LEX sau X fara „le” de la „le-ptospiroza” ca recunosti cum adevarul seamana ura. Quat erat demonstrandum, ca tot ne aflam la lectii de latina.
  Asta era si ideea: prea multa ura si de aici pleaca toate nenorocirile din jur, de la ura se ajunge la multe rele si de-aia de meritam soarta noi romanii, ca nu stim sa infranam ura si sa ne luminam mintile. Ura ne face in primul rand noua personal rau si apoi celorlalti.
  Mai aveti multe de invatat pana la desavarsire si sa ajungeti si voi la varsta mea sa vedeti cum veti analiza altfel lucrurile. Ohoho asa cum spune Mos Craciun care e pe drum spre noi cu daruri, e cale lunga pana la intelepciune. Si sper ca Mos Craciun asta cu parul alb trecut prin viata sa ne aduca tuturor bunatate, lumina in case si suflete, generozitate, sclipirile in noapte ale stelelor, suflete calde si usoare pentru ca de asta avem nevoie noi romanii. Si credeti-ma ca nu am nici un interes cei care ma judecati asa de aspru Nik si Lex, ci doar interesul de a fi mai umani, pentru ca asa ne-ar face vremurile mai bune. Terenul de la Clubul Elevilor este parasit de atata vreme, dar de ce sa se faca ceva bun, cand e mai simplu sa se distruga cum spune Cercel (pe care nu-l laud ca nu am de ce dar e de cursa lunga si a facut treaba buna) Lasa asa in paragina ca nu vrea consilier isculescu sau altul ca el ca au cosmaruri noaptea daca se face ceva bun in oras. Lasa sa distrugem ca e mai bine asa sa stam in mizerie. S-a furat in alte vremuri. Acum se face treaba nu se fura din buzunarul nostru, iar daca se face o afacere cu o firma privata asta nu inseamna ca fura de la mine sau de la voi din buzunar. Acest mod de a fura l-au aplicat altii si ati vazut bine cum ajunsese orasul din cauza lor. Sunt singurii care au facut ceva pentru noi, hai sa-i mai si criticam ca e buna si crituca dar sa-i si laudam ca merita. Sa-i criticam in limita bunului simt si sa le aducem argumente la critica noastra, nu sa fim obraznici si neortodocsi la cuvinte si sa-i jignim. Era frumos cand i se adresau presedintelui Basescu cuvinte jignitoare si mitocanesti de diferite persoane? Pana la urma ei conduc niste oameni, respectiv comunitati si trebuie respectati. Sunt oameni ca si noi si pe deasupra au niste responsabilitati nu usoare. Criticati mai putin si daca o faceti sa o faceti constructiv in asa fel incat sa ajutati, nu sa dati cu pietre sa curga sange. Stiti pilda Mantuitorului „Sa dea cu pietre cine este fara de pacate”? Daca nu o stiti cititi-o, ca e de citit.
  Va doresc tuturor sarbatori frumoase cu pace si lumina in suflete! Iar celor de Olteniteanul incidente zero si la cat mai frumoase articole care sa ne relaxeze.

 22. karina spune:

  nu cumva tov primar si tov vice vor sa uneasca bazinul de inot cu asa-zisa aqua parc? in asa fel incat semigreul, in spatele caruia sta primarul milescu, desigur, sa preia gratuit folosinta acestuia, eventual tot pe 50 de ani ?

 23. LEX spune:

  Draga domnisoara Teo sau Suzeanu, sunteti prea cinica, aveti un caracter eufemistic. Se pare ca nu ati inteles mesajul,sunteti prea departe de realitate, sau nu vreti, dar nu ma mira, si nu ma obosesc in a va lumina, avand in vedere maniera brutala de cenzura pe care o practicati, mai ceva ca inainte de’89.

 24. Laura S. spune:

  Am dat drumul mesajului dvs tocmai pentru a va demonstra ca dvs sunteti departe de realitate. Va legati de Marius si de mine si chiar nu inteleg rostul acestor comentarii. Aveti probleme de personalitate? Am strigat eu dupa cineva pe strada care se cheama Lex? Nu-mi amintesc. Sau ne cunoastem de undeva? Nu cred. Si pentru ca ne jigniti pe nedrept, in curand vom interzice sa mai intre comentariile care nu au in spate o baza umana reala. Asta ca sa va demonstram ca dvs sunteti departe de realitate. Pe acest site care este proprietate privata nu vor mai scrie decat oamenii care vor dori sa fie oameni si au in spate o identitate. Este un loc de care noi raspundem, inclusiv pentru aberatiile unora sau atacurile la persoana, ce se pot indrepta impotriva noastra, in cazul in care persoanele atacate ar riposta. Noi am putea fi dati in judecata pentru ce nu facem din cauza unora ca dvs domnule Lex sau a altora care se stiu foarte bine. Si rasfoiti dex-ul inainte de a scrie si folosi neologisme. Poate va veti numi de acum inainte DEX nu LEX. E o idee, nu? Pune-ti-o in practica, pentru ca observ ca nu prea aveti ce face.

 25. pavel_chinezu spune:

  nu tin sa fiu un „gica contra” dar as dori sa supun atentiei publice doua link-uri (absolut publice) pentru a fi comentate, in special de sustinatorii actualei echipe manageriale a Primariei Oltenita.
  1. http://www.primariaoltenita.ro/index_files/acte/avere/20.pdf
  2. http://www.primariaoltenita.ro/index_files/acte/avere/1.pdf
  EU CUNOSC FOARTE MULTE CHESTII CARE NU FIGUREAZA ACOLO. IN PLUS E INTERESANT CA MULTE SUNT ACHIZITIONATE DUPA OBTINEREA MANDATULUI …

 26. Sorin Anghel spune:

  Daca o sa opriti comentariile, traficul va fi mai scazut.

 27. LEX spune:

  Dragi prieteni va multumesc pentru atitudine !
  Insa ce nu stiu distinsi nostrii moderatorii este faptul ca: Cine seamana vânt, culege furtuna si mai exact in cazul prea cinstitilor nostri edili :Avarus ipse miseriae causa est suae (Avarul este cauza propriei lui mizerii) .

 28. popica spune:

  lex ai dreptate.Am apelat la ajutorul presei ca sa nu se inchida santierul cand (sper ca nu gresesc)tovarasa lucra la radio Oltenita.KKMaK

 29. popica spune:

  Bai fratilor,nu fiti ramasi in urma.Lasati sa fure tot,ca plolitia comunitara nu stie decat sa ia bani,si apoi ne apucam sa reconstruim.Ce tu crezi ca Milescu si cercel N-au partea lor la jaf?Politia comunitara ce face? Ia spaga