La Olteniţa s-au desfăşurat lucrările Forumului Ecologic Regiunea 3 Sud Muntenia

Joi, 29 octombrie, începând cu orele dimineţii, s-a desfăşurat cea de-a doua sesiune de dezbateri dedicată „Strategiei Naţionale în domeniul gospodăririi apelor Dunării” Regiunea 3 Sud Muntenia.
Sesiunea face parte din al V-lea forum intitulat „Starea şi importanţa patrimoniului forestier la început de mileniu III”.
Iniţiativa s-a aflat sub semnătura „Grupului de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă”. Printre invitaţii care au participat la dezbaterile forumului în Sala Mare a Primăriei Olteniţa, s-au aflat:
Ion Iliescu, preşedinte al Fundaţiei G.I.E.D.D.
Mircea Geoană, preşedintele Senatului României
Cristian Diaconescu, preşedintele PSD şi ministru de Afacerilor Externe al Cabinetului Emil Boc
Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi
Vasile Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa
Academician profesor Cristian Hera, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti”
Dr. ing. Gheorghe Duţă, director general A.N.D.R., ex secretar de stat M.A.I.A. Romsilva Nicoleta Mincu, director general I.N.M.H.
Ion Sandu, director adjunct Administraţia Naţională „Apele Române”
Ovidiu Gabor, director general TUV Thuringer
alţi invitaţi


Regiunea 3 Muntenia este formată din judeţele Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova, Teleorman.
Tematica forumului a fost legată în principal de fluviul Dunărea şi ceea ce generează acesta din punct de vedere economic, de zonele agricole ale Bărăganului, suprafeţele arabile şi capacitatea acestora de exploatare.
Atât primarul municipiului Olteniţa cât şi ceilalţi invitaţi care au luat cuvântul în cadrul forumului arătând importanţa zonei, a municipiului Olteniţa care este punct de legătură între capitala ţării şi fluviul Dunărea. Discuţiile au gravitat şi în jurul foarte discutatului subiect dar încă nerezolvat al Canalului Dunăre-Marea Neagră, un proiect al epocii comunismului, ce a fost început şi abandonat după anul 1990.
În cadrul forumului, s-a arătat că turismul în zona Olteniţa poate fi atras şi prin valorificarea siturilor arheologice, dar şi prin manifestări culturale, artistice şi mai ales prin dezvoltarea şi exploatarea portului turistic de la Dunăre.

Comentarii

 1. Mo' Greens spune:

  Evenimentul anului in Oltenita fara indoiala.
  A fost super tare …mai ales prezentarile domnilor Ion Sandu de la IMNH si Cristian Hera de la ASAS
  Felicitari

 2. Mirela spune:

  Cu siguranta evenimentul asta nu face decat sa aduca beneficii orasului Oltenita,stim toti si stiam cu siguranta ca vor sa faca din orasul Oltenita o atractie si am vrut sa cred ca o sa fie pus in rigoare cat mai repede acest proiect,din cate vad a durat ceva,dar ce mai conteaza ,important e sa fie bine pt. noi si pt.orasul nostru .

 3. Nitro^Cr^ spune:

  :)) niste comunisti care tin predici despre dezvoltarea! :)) acestui oras de kko :)) bun bun draga domnule Iliesu :))) bun bun draga domnule Geoana vorbe vorbe , faptele pe cand ?:)) pe niciodata :)) adevarat salvarea vine din Europa 🙂 in Europa fugim si noi tinerii acestei tari :)) ca aici :-j mai greu cu oameni! :)) ca voi.. nu mai muriti odata.. sa va fie rusine..

 4. LEX spune:

  Ce sa fie, ce sa fie…Bunicuta cu prostanacu in campanie electorala.
  Pt. Dl. Marius Dociu – domnul rama, omul fara de coloana vertebrala : Unde este egalitatea de tratament vis-a -vis de mister base, dece comentariile sunt inchise, sa fie un fenomen de slugarnicie sau unul pupincuristic!?

 5. Marius Dociu spune:

  Pt. Dl. LEX LEX – domnul anonim: Suntem in campanie iar domnul Base si-a rezervat spatiu electoral pe site. Domnia sa a optat pentru „articol publicitar”, modalitate de promovare la care comentariile sunt inchise.

 6. LEX spune:

  Scuze !
  In aceasta situatie, daca corespunde adevarului cele sustinute Dl. rama nu sunteti dvs. ci domnia sa Dl, Base.
  Cat priveste maniera de abordare stimabile Marius Dociu nu ar trebui sa acceptati asemenea compromisuri de la etica, ce nu fac ONOARE si RESPECT, daca nu cumva asa zisa optatiune pentru “articol publicitar”, modalitate de promovare la care comentariile sunt inchise, este doar o „scuza” pt. fraieri, sau a fost impusa de anumite persoane „bine intetionate”, motivandu-va intr-un fel sau altul?
  Un jurnalism cu echilibru si bun simt nu ar aplica asemenea practici, transformandu-se in marioneta, sforita de diverse persoane. Este o degradare profesionala si umana juvenila, avand in vedere varta dvs.

 7. nici un partid nu este bun adica psd , pdl , pnl…toate astea au distrus tara…
  pe timpu madatelor lui IONEL sa vandut toate fabricile si tot ce avea romania iar pe mandatu lui base este exact ca pe timpu lu ceasescu….
  tara asta este de cacat toti nu stiu cum sa fure ,,,
  si copii aia care fluturau steagurilealea abar nu au cine este iliescu basescu sau cine dreaq o fi ei ca sunt niste[****]…
  parinti la copii aia nu leo fi spus sa nu fluture steagurile alea suntem un popor de nimik nu avem demnitate in noi nu avem coloana verticala pt nu stiu cati bani flutura steaguri pun afisuri si inpart prostiii pe strazi….
  asta este romanu un popor fara coloana verticala…
  noi trebuie sa schimbam romania sa iesim iar in strada sa facem iar revolutie dar cine sa iasa cand lumea nu are coloana verticala….
  editat de admin

 8. cristian spune:

  bla, bla, bla- praf( foarte mult praf) in ochi( pentru cine ii are deschisi).
  Felicitari Domnule Primar Costinel; ne ustura ochii de cat praf ne dati!

 9. The prince spune:

  @lex, ia da-i tu lui marius niste bani pentru reclama si spune tu ce vrei. crezica un site de stiri se sustine doar prin bunavointa si voluntariat?
  romanii [***], voteaza pentru cine da mai mult zahar, ulei, bere,si altele inainte de alegeri. dupa,[****] si ne minunam ca ne merge rau.
  editat de admin

 10. Laura S. spune:

  In general oamenii sunt tentati sa acuze, sa gaseasca un vinovat pentru multe vine exterioare (ce de cele mai multe ori provin chiar de la cel care acuza),oamenii sunt nu doar tentati ci chiar porniti cu rautate sa loveasca in cel de langa ei fie ca se gaseste vinovat fie ca de cele mai multe ori nu. Loviturile fac parte din placerile interioare ale animalului cu doua picioare, pentru ca sa nu uitam (si stau marturie cercetari stiintifice necontestate) ca omul este cel mai periculos animal. De ce? Pentru ca are ratiune. Iar placerea de a chinui pe cineva sau a-l rani ori a-l jigni fara motive doar pentru ca asa se vrea, pleaca din primitivismul ramas in multi dintre oameni, mult mai disponibil si la indemana acestora decat cultura si educatia sau autoeducatia aleasa, care sa faca cinste speciei umane.
  Sa-ti raspund eu domnule LEX, in egala masura si tie domnule „The prince”, care va ascundeti in spatele unor nume ireale, unor cuvinte i”legale” sau „princiare” (bineinteles ca este mai simplu asa decat sa dati numele voastre reale):
  1. Acest material nu este unul electoral, de aceea exista „on” commentarii;
  2. Ceea ce vedeti cu si despre Basescu, face parte din pachetul de cereri publicitare electorale, de care orice mijloc mass media dispune si drept urmare fiecare isi rezerva dreptul de a nu da voie comentariilor
  3. De cand exista site-ul nici unul dintre materialele publicitare nu a avut comentarii, fie ca vorbim de material de campanie, sau de publicitate comerciala
  4. Ne rezervam dreptul inclusiv de a va potoli rautatile interioare tuturor celor care va descarcati aici nervii sau mai stiu eu ce alte lipsuri din educatie, prin oprirea comentariilor sau cenzurarea unor cuvinte lipsite de bun simt si care nu fac cinste „deontologiei” umane
  5. Preferam sa pastram decenta in paginile noastre, nu suntem intermediarii mesajelor voastre claustrofob-politice si ireverentios tendentioase catre politicieni mai ales ca este imposibil sa nu ajungeti la acuze ce ne fac noua personal, cei ce ne ocupam de site, rau si social dar si interior
  6. Am avut un materiale dedicat memoriei unei bune prietene si am oprit comentariile din motive personale…exista asa deci un motiv in toate, inclusiv voi aveti motive pentru care va spuneti punctele de vedere aici pe forumul nostru, care exista datorita noua si din dorinta de a informa si nu aduce revolte, a nu recurge la dispute grosolane intre diverse parti, a nu distruge imagini sau a crea haos
  7. Nu are dreptul sa ne judece pentru ceea ce facem decat Dumnezeu, iar voi cei carora m-am adresat nu cred ca va numarati nici macar printre credinciosii Sai

  Multumesc pentru atentie!
  Redactor sef,
  Laura Suzeanu

 11. Sorin Anghel spune:

  @LEX: Daca esti atat de pur si incepi sa dai lectii de morala, de ce nu iti destainui identitatea. Eu nu sunt fan Basescu, dar Marius Dociu a procedat foarte corect. Pentru ca acest site sa existe cineva cheltuieste bani. Pentru ca olteniteanul sa citeasca ce se mai intampla prin targusor, cineva cheltuieste bani. Pentru ca tu sa comentezi, cineva cheltuieste bani. Campania electorala este o sursa de venitura pentru presa zilelor noastre.
  @Marius Dociu & Laura Suzeanu: Acesta a fost singurul meu mesaj pentru acest ilustru anonim. Pana cand nu se dovedeste stiintific ca prostia nu este o boala contagioasa, eu refuz sa mai dialoghez cu prostii. Mi-e frica. Va rog sa imi urmati exemplul.

 12. baieti ce a zis laura s are dreptate daca tot dati comentariiiiiiii dativa bhaa fratilor si numele ca nu va mananca nimeni sinker dativa numele si poate ca aveti mai multa credibilate cea ce spuneti apropo uni oameni care dau comenturi sunt de la alte partide si zic de rau de cei lanti de psd sau de pnl de ce nu ziceti…
  de asta ziceam ca romanu nu are coloana verticala si se ascunde sau nu are curaju sa iasa in fata ca le e frica asta e romanu…
  asta e ne meritam sorta!!!!

 13. larisa spune:

  Doamna Redactor Sef, aceste rautati interioare asa cum le numiti dvs, izvorasc in urma faradelegile comise pe fata , fara paravan, de catre clasa politica aflata la putere.Situatia este valabila si in cazul orasului nostru, unde incalcarea vadita a legii a intrecut deja orice imaginatie.Cum va explicati ca peste noapte, unii lideri locali au devenit latifundiari, iar progeniturile acestora s-au transformat din baieti de cartier ,mari amatori ai jocurilor de noroc pe bani, in ofiteri de politie?Maniera in care acesti domni actioneaza pentru rotunjirea averilor ne duce cu gandul la organizatiile de tip mafiot, acest fapt cred ca este unul din motivele pentru care cei care aplica pe acest blog nu isi dezvaluie identitatea.

 14. Un cetatean revoltat spune:

  Despre ce vorbim aici? Toti stim ca „onorabilii” din Oltenita nu sunt de cxalitate superioara, sunt niste oportunisti care incearaca sa se imbogateasca pe spatele nostru. Foarte corect este si mesajul Larisei, intradevar NOI, oamenii simplii, ne temem de EI. tocmai de asta nu ne afisam numele pe site. Totodata este foarte adevarat ca si redactia siteului trebuie sa castige un ban prin perieri la nivel inalt. Nu am mai vazut un articol defaimator la adresa edililor. S-au terminat toate? S-au strans gunoaiele din Oltenita?? S-au rezolvat toate problemele?? S-a rezolvat problema somajului?? S-a rezolvat problema coruptiei??? NUU! Insa, acum acest site care se considera independent nu mai scrie nimic de rau de nimeni. Noi nu vrem sa scrieti de rau, vrem sa prezentati adevarul si realitatea, asa cum spuneti si in prezentare – LOCAL si REAL.
  Inca nu va zic „rusine” pentru ca mai aveti timp sa va reveniti. Altfel, asa cum s-au stin toate ziarele din Oltenita, la fel de usor o sa va stingeti si voi.

 15. The prince spune:

  Ne-am dat naibi!
  Laura S si restul celor care scriu pe site, mai bine ati raspunde cititorilor la mesaje, nu sa vorbiti cand v-a luat somnul. Uitati-va in urma cati comentatori „buni” au plecat.
  Sorinanghel> sa inteleg ca pauzele de comentarii s-au datorat faptului ca ai avut de-a face numai cu prosti? Sau cine nu e de acord cu tine e automat prost? :))))))
  Nu conteaza cine suntem sau ce facem, conteaza ce spunem !

 16. marius dociu…de cupa psd de ce nu sa zis nimica???
  eu credeam ca tot ce se intampla in oltenita se da pe sait poate ca nu toate dar erea ceva inportant daca tot ai zis si de cupa pdl….

 17. LEX spune:

  Stimata domnisoara redactor sef Laura Suzeanu, opinia, mai bine spus criticile dvs de la punctele 1-3 sunt antagonice, nu au nici un fel de logica, din urmatoarele considerente :
  Sustinerea precum ca “acesta nu este un material electoral” este contrazisa nu numai de precizarea dvs de la punctul 2 prin care afirmati ca : “face parte din pachetul de cereri publicitare electorale…” si ca sa ne puneti mai bine pumnul in gura, veniti si precizati :“ ca va rezervati dreptul ( mai bine spus libertatea de a permite dupa bunul plac) de a nu da voie la comentarii”, nu numai ca pare stranie, dar si hilara avand in vedere faptul ca mesajul postat de tovarasul Base este unul esentialmente electoral, astfel excelenta sa, ne comunica urmatorul mesaj electoral : “Candidez din nou la funcţia de Preşedinte al României. Îmi doresc să obţin votul cetăţenilor pentru a fi Preşedintele României şi în perioada 2009-2014.
  Prin programul meu propun un trai mai bun, cu mai multă democraţie şi eficienţă, într-o Românie modernă!
  În esenţă, propun ceea ce fiecare dintre noi ştie că este necesar şi posibil în Romania – propun modernizarea României, reducerea decalajelor faţă de Uniunea Europeană şi creşterea veniturilor ca urmare a creşterii mai rapide a productivităţii muncii !
  A uitat sa ne mai transmita SA TRAITI BINE !?, poate domnia sa impreuna cu fiicele si toata clica tovarasului Base . Putem oare defini mesajul postat ca fiind unul publicitar !?? cand el este unul politico –electoral !?
  Sa cred oare ca ati avut o cadere de memorie, sa nu fi citit “publicitatea” postata , sa fie doar un afis publicitar ? Dupa cum va cunosc, nu pot spune ca sunteti o naiva!?
  Ca jurnalisti, ca formatori de imagine , demersul dvs., poate fi catalogat mai degraba ca o manipulare a opiniei cetatenilor, ori este mai mult decat rusinos sa te transformi dintr-un journalist, in mercenar.
  Cu privire la “ mica dvs. cenzura ” a rautatilor si descarcarilor nervoase a diversilor babuini – ( pe care ii puteti cataloga asa cum spui ANIMALE CU DOUA PICIOARE ) – este o atitudine cerebrala si demna , acesta fiind si unul din motivele pentru care nu-mi postez indentitatea, dar daca simti nevoia, gasim o modalitate si rezolvam acest neajuns. Insa pentru maniera de abordare a temei in discutie, vis-a- vis de opinia postata, consider un afront adus cetatenilor.
  In ceea ce priveste limbajul folosit, este adevarat ca pe alocuri am folosit un limbaj mai plastic, caustic pe alocuri, insa in limite acceptabile, ( in alte conditii sunt convins ca ati fi cenzurat pe masura mesajul ) . De altfel chiar dvs. observ ca folosti pe alocuri un limbaj la fel de plastic (animal cu doua picioare, claustrofob-politic) – sa fim seriosi nu este tocmai un limbaj academic !
  Este foarte adevarata sustinerea dvs. cu privire la faptul ca exista un motiv in toate, mai exact nimic nu se intampla intamplator, dar nu vad nici un fel de legatura cu memoria bietei dvs. Prietene – Dumnezeu sa o ierte – cu opiniile noastre, nu-mi aduc aminte, ca eu sau altcineva sa fi exprimat vreo opinie , nici tangentiala, iar in situatia in care a facut acest lucru altcineva, nu pot fi facut responsabil pt faptele altei personae, decat in alte imprejurari, insa nu in aceasta!
  In ceea ce priveste, asa zisa judecata, ar trebui sa ne asumam cu totii aceasta responsabilitate, atata vreme cat intram pe acest site, sa luam ce este bun si demn din experienta altora, sa ne spunem opinia si per ansamblu sa avem o societate mai demna mai buna si nu una bolnavicioasa cu loaze si zoaie .
  PS. Vanitatea este buna uneori, insa uneori cand este impisa la extreme, este sora cu prostia !
  Va multumesc pentru atentie !
  In situatia in care am deranjat si suparat , permiteti sa-mi cer scuze pentru opinia postata.
  In speranta unor conversatii mai pasnice,
  Cu stima LEX

 18. Sorin Anghel spune:

  @The prince: n-am mai comentat pentru ca n-am avut ce. Oricum, stai linistit, n-am mai citit pana acum vreun comentariu de-al tau.

 19. Un cetatean revoltat spune:

  Dupa excelentul comentariu al domnului LEX nu cred ca se mai poate adauga si altceva.
  Consideram forumul inchis 🙂 !!!!!
  Bravo, frumos si la obiect.
  PS pt Olteniteanul: ar trebui sa nu ne mai considerati idioti pentru ca datorita noua va puteti mandri ca aveti un site activ.

 20. stan gheorghe spune:

  RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEe
  RUSINE RUSINE RUSINE

 21. Scepticul spune:

  As vrea sa ii transmit redactorului-sef Laura Suzeanu ca nu exista „mijloc mass-media”, este un pleonasm pe care suntem invatati sa il evitam de la primul curs de jurnalism (in caz ca se urmeaza aceste cursuri). In rest, observ ca intr-adevar olteniteanul nu mai tine pasul cu actualitatea, se mai intampla, totusi, si alte evenimente in oras despre care ar merita sa se scrie, dar probabil echipa acestui site are si altceva mai bun de facut decat sa isi onoreze promisiunile de inceput facute fata de publicul sau.

 22. Marius Dociu spune:

  Suntem offtopic la modul grav! Din bun simt pentru dvs nu am sters comentariile! Eu zic sa comentam subiectul expus si nu activitatea noastra. Multumesc de intelegere!
  p.s. in curand vom aduce modificari majore la „Disclaimer”

 23. rey_mariano spune:

  FELICITARI @ LEX PENTRU COMENTARIUL TAU ! SUNTEM INTR-O TARA LIBERA, DEMOCRATA, IN U.E. , SI AVEM TOT DREPTUL LA EXPRIMARE . FIECARE DINTRE NOI POATE, AVEM O OARECARE INCLINARE POLITICA SAU SIMPATIE FATA DE UN OARECARE PARTID SI AVEM TOT DREPTUL SA JUDECAM NEIMPLINIRILE SAU INCONVENIENTELE ADUSE NOUA DE CATRE CLASA POLITICA DIN ZILELE NOASTRE ! SA COMENTEZ TEMA DEZBATUTA MAI SUS, NU AR MAI AVEA ROST…ORICUM A FOST UN „PRAF IN OCHI” , ARUNCAT IN FATZA OLTENITENILOR ! NEA „NELU” , PRIN VORBELE SALE, NU FACE ALTCEVA DECAT PENTRU A-SHI ATINGE SCOPURILE ELECTORALE BINE DEFINITE…OLTENITA…ORAS EUROPEAN… DE BINE CE SE TRAIESTE IN EL, NICI LUMEA NU PREA SE INCUMETA SA SE DUCA LA SERVICI…POATE DIN HOBBY SAU DE PLICTISEALA …VORBE…VORBE…

 24. LEX spune:

  editat de admin : off topic

 25. andreea spune:

  Bravo LEX !!!! Bun comentariu.Tine-o tot asa!

 26. Cora spune:

  Cunosc persoane care au fost invitate la aceasta intalnire si am inteles ca au fost puse in discutie subiecte interesante legate de dezvoltarea Oltenitei din mai multe puncte de vedere.
  Mi s-ar fi parut anormal sa nu apara aici o stire de acest gen, dat fiind ca, pana la urma, Oltenita a fost gazda unor oameni importanti: presedintele Senatului, un fost ministru de Externe, un fost presedinte al tarii.
  Gura lumii vorbeste mult si prost, nestiind sa faca diferenta, de altfel evidenta, intre un material publicitar si o stire.
  In plus, daca nu va place ce se scrie aici, de ce mai cititi?
  Daca vreti sa apara mai multe materiale, de ce nu realizati voi unele?
  Cat despre Lex, daca este barbat, nu a dovedit decat saracele maniere pe care le are in atitudinea fata de o femeie (in paranteze fiind pus si faptul ca si de mine s-a legat, intr-un mod neadecvat pentru un barbat manierat).

 27. rey_mariano spune:

  @ CORA… IN VIATA ASTA, PANA NU „FACI FOC, NU IESE FUM”…OAMENI IMPORTANTI?…PAI ACEI OAMENI IMPORTANTI NU CUMVA AU FOST ALESHI CANDVA TOT DE POPULATIA ROMANIEI, SI APOI ,DREPT URMARE AM FOST TRATATI DE CATRE DANSHII CU INDIFERENTZA?…PERSONAL NOI CITITORII, SIMPATIZAM ACEST „SITE” OLTENITEANUL.RO… CA , NU NE CAD BINE LA STOMAC ACEI EXCROCI DIN CLASA POLITICA, ASTA E ALTCEVA…UNII DINTRE EI, NU TOTI… „LA UN PAHAR DE VORBA” , CEA MAI BUNA RELAXARE ESTE BARFA! TOT ASA PROCEDEAZA SI POLITICIENII NOSTRI! …”IN GURA PRESEI”, NU MAI ZIC… CU RESPECT PENTRU TOTI…MARIAN.RO

 28. cata spune:

  Sa fim seriosi in 20 de ani de asazisa democratie nu sa facut nimic, pardon sa distrus si daca imi aduc bine aminte TOVARASU ILIESCU a avut doua mandate care pentru acest oras nu a facut nimic, deci nu va face nimic vrea insa voturii?

 29. infellill spune:

  Cum pot sa scap de gandacii de bucatarie? Am problema asta de mai multe luni si numai stiu ce sa fac.

  Am incercat o firma de deratizare dar tot au aparatu.

  Multumesc,
  infellill