Marina Mardare din Olteniţa a câştigat campionatul european de asihara karate

Olteniţa se mândreşte cu alte succese prin tinerii care fac performanţe. Marina Mardare şi Cristina Toader au venit de la Braşov cu premii de invidiat. Aici s-a desfăşurat în perioada 6-8 noiembrie Campionatul European de ashihara karate.

Marina Mardare s-a ridicat pe treapta cea mai înaltă a podiumului, câştigând astfel titlul european. Cristina Toader a ocupat locul III în cadrul aceleiaşi competiţii europene. Antrenorul echipei din Olteniţa, Marcel Paraschiv, susţine ideea că acest important concurs ce îmbogăţeşte palmaresul fetelor a fost deosebit de sever, iar contracandidaţii românilor foarte bine pregătiţi. Paraschiv este foarte bucuros de aceste rezultate, despre care spune că nu au fost neaşteptate ţinând cont de calitatea fetelor şi puterea lor de muncă. Profesorul instructor este onorat de premiile obţinute: „Sunt mândru de fete şi este o onoare pentru mine şi pentru România, dar mai ales pentru Olteniţa cu aşa rezultate. Sunt mândru de lecţia oferită de fetele din Olteniţa celorlalţi participanţi la competiţie. Ţin să mulţumesc primăriei olteniţene şi Consiliului Local Olteniţa pentru sprijinul financiar oferit, altfel ne-ar fi fost foarte greu să ne descurcăm cu banii.” declară pentru Olteniţeanul Marcel Paraschiv. Prof. Paraschiv mai spune că este prima dată când se desfăşoară un campionat european în România. Municipiul Braşov este centrul românesc, unde s-au pus bazele acestui sport. România a ocupat locul I la acest campionat la categoria „ţări participante”, urmată de Rusia şi Letonia. „România a obţinut şase medalii de aur, nouă de argint şi şase de bronz. A fost un campionat cu pretenţii, au participat sportivi de renume mondial. Ruşii au fost foarte buni. A fost o probă de kumite (lupte) pe categorii de greutate feminin şi masculin. Într-o singură zi s-au desfăşurat şi probele eliminatorii şi semifinalele, iar arbitrajul a fost reprezentat de fiecare ţară participantă la competiţia sportivă.” mărturiseşte antrenorul Paraschiv.

În momentul de faţă, trei sportivi din Olteniţa de ashihara karate se pregătesc pentru Campionatul European de Juniori de la Riga din Letonia: „Sunt doi băieţi şi o fată Lavinia Ioniţă de la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa care au fost selectaţi pentru campionatul de la Riga. Am propus şase sportivi şi au fost selectaţi aceştia trei. Lavinia este dublă campioană naţională”, mai spune Marcel Paraschiv, antrenorul echipei fetelor din Olteniţa.

Camionatul de la Riga se desfăşoară în perioada 10-12 decembrie 2009.
La Braşov au intrat în competiţie sportivi ashihara karate din Rusia, Letonia, România, Danemarca, Turcia, Bulgaria, Serbia, Adzerbajean, Grecia, Ungaria, Israel, Republica Moldova, Macedonia, Muntenegru, Ukraina.
Marcel Paraschiv ne-a dezvăluit că luna trecută, în perioada 23-25 octombrie, s-a desfăşurat la Belgrad un campionat balcanic, la care au fost prezenţi sportivi de ashihara karate din patru ţări. Olteniţa a câştigat patru trofee prin Gorneanu Casiana cu locul I şi campioană balcanică, Alecu Monalisa -trofeu pentru locul II şi Paraschiv Mihai -cu două trofee unul pentru locul II şi celălalt pentru cel mai bun spirit.

Sportivii olteniţeni fac parte din Clubul bucureştean „Impression”, ce este afiliat la Federaţia Română de Arte Marţiale şi la New International Karate Organization (N.I.K.O.).
În Olteniţa Clubul „Impression” este reprezentat de sempai Marcel Paraschiv, antrenor.
Marina Mardare a câştigat anul acesta titlul de campioană mondială la competiţia sportivă de ashihara karate de la Viborg, din Danemarca.

citeste si http://www.olteniteanul.ro/2009/04/oltenita-are-o-campioana-mondiala/

sursa foto: sarmis

Comentarii

 1. adriana radu spune:

  foarte frumos,bv felicitari……..

 2. larisa spune:

  Bravoooo!!!!Jos palaria in fata acestor sportivi!Jos palaria in fata lui Marcel Paraschiv!!!!

 3. Mo Greens spune:

  Calde felicitari !

 4. DaNnY spune:

  BRAVOOOOO !!!!!

 5. violeta_c spune:

  Felicitari lui Marcel Paraschiv si fetelor

 6. DAN ELENA spune:

  felicitari!!!!

 7. jerry spune:

  felicitari!!!!!!!

 8. miri spune:

  felicitari Marina…ne uimesti pe zi ce trece…tine-o tot asa.

 9. Carmen spune:

  Foarte frumos! Felicitari tuturor! Asta demonstreaza vointa pe care o au si munca pe care au depus-o pentru a fi castigatori!!!

 10. mada spune:

  bv marina esti ce-a mai tare

 11. adinateach spune:

  Bravo, Marina! Nu ma asteptam la mai putin de la tine.

 12. Ana-Maria spune:

  Felicitari!!!!!atat pentru castigatoarele noastre cat si pt Marcel Paraschiv!!!!!Bravo Marina! Mama

 13. sabina spune:

  hai meduzo:X
  hai ”mami” :)):Xva iubesc.

 14. Mihnea spune:

  Bravo vecinule!!!!!!!
  Antreneza-i in continuare!!! Hai oltenita! Hai Maritza!!

 15. Robby G spune:

  jos palaria…respect pt sensei si concurenti..

  am o mare stima pt toti luptatorii de arte martiale..e cel mai educativ sport…e un mod de viata!
  felicitari inca o data!

 16. Mielu' Roz spune:

  Propunere pt domnul primar:ACORDATI TITLUL DE CETATEAN DE ONOARE AL ORASULUI FETELOR SI ANTRENORILOR!

 17. Sarmis1 spune:

  FELICITARI FETELOR SI IN MOD SPECIAL LUI SENPAI MARCEL PARASCHIV!
  Foto si video: Daniela Tudor

 18. marian spune:

  FELICITARI TUTUROR!FORTZA OLTENITA!

 19. andreea spune:

  De multumiri si felicitari cred ca au podul plin acesti sportivi.Ne place sa ne laudam cu performanta lor dar un premiu in bani sau o sala dotata corespunzator pentru o asemenea disciplina sportiva s-a gandit cineva sa le ofere.Se antreneaza in parc si in holul unei scoli , fara caldura, fara dusuri sau alte dotari strict necesare.Dar uite ca au ajuns pe cea mai inalta treapta a podiumului.Sa fii CAMPION MONDIAL nu e lucru usor.Sa dai performanta maxima antrenandu-te in conditii jalnice iar nu e ceva la indemana oricui.Cine poate sa faca ceva pt ei,sa faca , ca sa-i incurajeze si sa nu se lase de acest sport.Chiar ca ar merita sa fie numiti cetateni de onoare ai orasului, in frunte cu Marcel Paraschiv.

 20. andreea spune:

  Nu se gandeste nimeni sa deschida o sala de forta si fitness in Oltenita?Ar fi o afacere buna motivat de faptul ca nu ar avea concurenta.La noi in oras nu exista acsa ceva.

 21. viorel dana spune:

  felicitari marcel.continua tot asa.stiu de unde ai plecat si incepe sa se vada unde ai ajuns.ne cunoastem de multi ani si stiu ca esti un luptator.felicitari inca odata.

 22. nucu spune:

  cinste lor felicitari!!

 23. mady spune:

  bravo marizza!!!!!!….tine-o tot asa;);)

 24. Atlantic spune:

  Bravoooooooooo !!!!!!
  Asteptam reactia primariei acuma … cred ca o sa fim uimiti de … ignoranta lor, atata timp cat nu e nici o afacere si nu poate fi implicat si semigreu … nu este interesant pentru edil

 25. popica spune:

  Foarte frumos,bavo !!!!.nu vad de ce oficialitatile oltenitene se mandresc cu asa ceva.Cu ce au contribit ei?

 26. popica spune:

  Sunt curios primarii nostrii contribuie cu ceva financiar pentru deplasarea laviniei la Riga?Din propriul buzunar!

 27. andrei(bacau) spune:

  FELICITARI PENTRU PERFORMANTA OBTINUTA SI ITI MULTUMESC IN NUMELE TUTUROR ROMANILOR PETRU CA AI FACUT AUZI NUMELE TARI NOASTRE PRIN PERFORMANTA OBTINUTA
  ESTI UN EXEMPLU PENTRU TINERI DIN ZILELE NOASTRE CARE PENTRU EI SPORTUL ESTE DOAR O PIERDERE DE TIMP
  OSU ASHIHARA-KARATE-BACAU

 28. Mihaela Ioana spune:

  Bravo Maritzaa!:D:X