Rămânem fără căldură!? Termourban aleargă după recuperarea datoriilor

Termourban Olteniţa are de încasat 1.223.890 lei, sumă ce reprezintă datorii de la populaţie şi agenţii economici, dar şi subvenţia de la bugetul de stat. Până la sfârşitul lunii octombrie, Termourban avea de încasat de la populaţie 773.689 lei, de la agenţii economici 48.549 lei şi de la bugetul de stat 401.652 lei. Societatea nu are datorii restante faţă de furnizori şi bugetul consolidat.
În scurt timp intrăm în sezonul de iarnă iar datoriile către Termourban persistă, conducerea societăţii din Olteniţa nemaiştiind ce soluţii să găsească pentru rezolvarea situaţiei.
Astfel, în şedinţa extraordinară de vineri, 13 noiembrie, s-a dezbătut situaţia financiară a Termourban. La rândul acesteia, societatea trebuie să plătească furnizorii, printre care cei mai importanţi sunt Wirom şi Enel. Dacă datoriile de la populaţie şi societăţile comerciale persistă, societatea va fi în impas de a mai putea da căldură pentru că de fapt circuitul acesta social include şi societatea furnizoare de gaze, fără de care centralele termice nu pot funcţiona şi fără de care locatarii nu pot primi căldura. Termourban încasează ce produce şi plăteşte mai departe partenerii săi cu care aprovizionează populaţia cu căldură. Fără Wirom şi Enel nu ar fi căldură, dar aceştia au şi ei facturile care încarcă Termourban şi uite aşa funcţionează mecanismul economic, pe care cei care locuiesc la blocuri nu prea îl înţeleg.
vezi discutii:

Soluţia găsită în urma discuţiilor: consilierii vor merge pe teren, pe baza tabelelor cu restanţierii la plata energiei termice. Consilier Gheorghe Lungu a propus ca fiecare consilier să preia un număr de restanţieri şi să meargă la domiciliul acestora să-i convingă să plătească.
Societatea Termourban Olteniţa produce energie termică pentru încălzire şi apă caldă de consum, pe care o distribuie populaţiei şi agenţilor economici în sistem centralizat prin cele 10 centrale termice.

Comentarii

 1. LEX spune:

  Sa fie oare o lipsa de bun simt a bunilor nostri concetateni? NU CRED ! Reflecta mai repede gradul de saracie, lipsa locurilor de munca si neputinta de a onora plata facturilor, motivat de imprejurarile mai sus mentionate. DECE oare nu vin tovarasi nostri edili si candidati prezidentiabili sa ofere solutii reale si sa nu mai dea cu ciordeala din visteria statului. Ba o flota, ba o madam Rizzi, ba o madam Udrea, ba marii asfaltatori de la Golden…
  LA OBIECT SI FARA DEVIERE IN AFARA SUBIECTULUI !!!

 2. Dorina spune:

  Nu cred cå este normal ca Termourban så debranseze un intreg bloc de la cåldurå pentru 3-4 care au datorii la intretinere. Asa cum noi avem datoria de a plåti serviciile , asa au si ei datoria de a livra cåldurå. Normal este ca fiecare apartament så poatå fie debransat separat de la cåldurå.Poate cå asa ar putea så-si recupereze datoria! Må gandesc serios så nu mai depind de Termourban. In acelasi timp îi „felicit” pe cei de la Termourban de modul in care isi sperie clientii! Pentru cine nu stie, Termourban, la nivelul 2008, are un capital social subscris si varsat de 500 RON, gestioneazå patrimoniul public de 512,287 RON si a a vut un profit de 60,067 RON. (sursa http://www.vrajitorul.eu).
  Stau si må intreb, stie cineva cine sunt propietarii firmei?

 3. rey mariano spune:

  DE CE NU FAC OARE, CEI DE LA TERMOURBAN O STATISTICA PRINTRE CEI DATORNICI LOR, PRINTE FAMILIILE DATORNICE CARE DE 2 ORI AU APARUT PE ACEST „SITE” POSTATI PE O LISTA A RUSINII SI SA II INTREBE : DVS. LUCRATI PE UNDEVA, CATE GURI DE HRANIT CU MANCARE AVETI LA MASA, SUNTETI PENSIONARI, IN SOMAJ SAU FARA UN LOC DE MUNCA,CE VENITURI LUNARE AVETI?… SI SE V-OR CONVINGE DE CE OARE NU ISI POT PLATI ACELE PERSOANE FACTURILE CATRE EI! STIU, GANDESC CA MAI SUNT SI PERSOANE RAU PLATNICE SI INDIFERENTE, DAR MAJORITATEA DINTRE DATORNICI SUNT IN PRAGUL SARACIEI, PE STRADA ZAMBESC PENTRU ASI ASCUNDE LIPSURILE SI PROBLEMELE LOR DIN VIATA DE ZI CU ZI, DAR CAND AJUNG ACASA TRAIESC ADEVARATA REALITATE! DACA NU AU PUTUT SA INCASEZE DATORIILE TOATA VARA, CEI DE LA TERMOURBAN GANDESC CA ISI V-OR RECUPERA INCASARILE IARNA SI IN PRAGUL SARBATORILOR? DEPARTE DE ORICINE IDEEA ASTA…

 4. K@MY spune:

  Cred ca vor sa recupereze datoriile…dar vad ca gasirea solutiilor este amanata!Au de suferit tot cei ce-si platesc facturile ..pentru ca raman si fara bani…si fara caldura si apa calda!Oricum PT 9 are prea multi utilizatori si apa calda…este rece!Si parca nu-ti mai vine sa platesti ca prostu`Nici nu vrau sa ma gandesc cum se vor citi repartitoarele….din 5 in 5 apartamente…si consumul comun va atinge sume f. mari.La blocul in care stau din 19 apart.doar 4 apart.au consum de peste 300 unitati/luna iarna…restul au 30-150 unitati!…Si ELSACO nu se autosesiseaza!Au incercat cu sigiliile pe repartitoare…pai cine vrea sa `fure` nu-si va monta sigilii..mai ales ca si astea costa`.Concluzia este ca ne asteapta inca o iarna cand neputiciosi..platim..platim si suferim!
  Ii rog pe cei de la Termourban sa gaseasca solutii..macar serviciile pe care le ofera sa fie de calitate!

 5. Lady Diana spune:

  1.Nu sunt client al „Termourban” Oltenita;
  2.Sigilarea caloriferelor rau-platnicilor nu rezolva probleme decat in parte, acestia ramanand in continuare debitori, iar la vechea datorie se acumuleaza cea rezultata din faptul ca vecinii lor sunt inca bransati la „Termourban”, deci trebuie platita si cota parte (din energia termica) ce le revine prin peretii, pardoseala si tavanul comun cu cei inca bransati;
  3.Publicarea numelor rau-platnicilor este o incalcare flagranta a privacy!!!

 6. Mihai Ceauşu spune:

  Vesnica problema: nu e apa calda, nu e caldura. Seara mori de cald, noaptea si ziua frig. Civilizatie, ce sa mai spun…
  De ce nu se gasesc solutii pentru a fi debransati doar cei cu datorii?
  Vorba unui utilizator, sa ne punem sobe sau centrale pe lemn ca sa facem fum si sa-i deranjam pe altii.

 7. cata spune:

  nu mi se pare corect ca o familie care i-si plateste facturile sa sufere din cauza altora
  sa li se sigilize din casa

 8. popica spune:

  De ce d-lor sunt persoane care lucreaza in Spania si primesc ajutor de incalzire.?

 9. GIGABYTE spune:

  STIE CINEVA CATE APARTAMENTE SUNT IN OLTENITA?? DACA DA, INMULTITI 900.000(BANI INCASATI DE ELSACO PT FIECARE APARTAMENT TIMP DE SASE LUNI PT CITIREA REPARTITOARELOR)SI SA VEDETI MILIARDE. ORICUM CITIREA ACESTORA E ABUREALA SI CONSIDER CA CEA MAI CORECTA METODA AR FI INPARTIREA CONSUMULUI INDICAT DE GIGACALORIMETRUL BLOCULUI, LA NUMARUL DE APARTAMENTE(TINAND CONT SI DE NUMARUL DE CALORIFERE DIN FIECARE APARTAMENT) SI MILIARDELE DE MAI SUS VOR AJUNGE LA TERMOURBAN. ELSACO NU ISI JUSTIFICA SUB NICI O FORMA ACTIVITATEA ATATA TIMP CAT NU POT CITI LUNA DE LUNA REPARTITOARELE IAR SMECHERII NU DESCHID USA SAU NU SUNT ACASA TOATA IARNA.