Atenţie la ofertele de muncă în Cipru!

AJOFM Călăraşi aduce la cunoştinţă că în mod repetat, în ultima perioadă, respectiv septembrie-noiembrie 2009, Ambasada Romaniei în Cipru a semnalat o serie de cazuri în care au fost implicaţi numeroşi cetăţeni români a caror angajare pe teritoriul cipriot a fost mediată de unii agenţi de ocupare a forţei de muncă din Romania şi Cipru.

Ajunşi în Cipru, lucrătorii în cauză au fost preluaţi de diverse persoane, cazaţi în condiţii insalubre, forţaţi să lucreze 10-12 ore pe zi, lipsiţi de mijloace de întreţinere, nerespectându-se condiţiile din ofertele de muncă, uneori chiar lipsiţi de libertatea individuală.

În acest context, Agentia Naţională Pentru Ocuparea Forţei de Muncă a postat pe website-ul www.muncainstrainatate.anofm.ro o serie de atenţionări adresate atât cetăţenilor români care doresc să lucreze în Cipru, cât şi agenţilor de ocupare a forţei de muncă din România, care mediază forţă de muncă pentru a lucra în acest stat.

sursa: dincalarasi.ro

Comentarii

  1. tata-lui-tata-lui-Fane spune:

    Mda…marea majoritate a tzepelor care s-au dat de-a lungul timpului au avut complicitate romaneasca in procent de 99 % iar restul cea straina.S-a demonstrat ca exploatarea vine tot din partea conationalului care cunoaste situatia reala si disperata a multor cetateni din romania si ca sa mai faca un ban cat mai usor recurge la tot felul de inventii si tertipuri. E o chestie majoritar nativa faptul ca romanului ii place sa fure si batjocoreasca pe propriul conational si nu doar pe el.In concluzie :feriti-va de romani si ale lor promisiuni .Cam toti cei care cer un comision anticipat, inclusiv asa zisa taxa de prelucrare dosar demonstreaza o tzeapa in final.Daca gaseste 200 de persoane carora le cere 50 de euro ” taxe de mediere dosar” si-a facut rost de 10 mii de euroi asa degeaba.Si fara vreo obligatie.Ca sa gasesti de munca cu Anofm in schimb trebuie sa ai pile pe acolo ca sa stii cui trebuie sa dai spaga.Daca nu astepti mult si bine ” sa-ti gaseasca „. O experienta neplacuta si traita personal cu fostul omfm..

  2. rey_mariano spune:

    …SA NU AMESTECAM IN ACEEASI OALA O.M.F.M. ! PRIN ACEASTA INSTITUTIE AM PLECAT SI EU CANDVA(CONSTRUCTII),PRIN PRESELECTIE!… SALARIU FOARTE BUN ,FARA INTERMEDIARI SI NU AM DAT NICI UN BAN , MI S-A CERUT SA POSED DOAR BANII DE TAXA I.M.L. SI PTR VIZA + TRANSPORT AUTOCAR!…POATE CA AM FOST UNUL DINTRE ANUMITI FERICITI…DAR PERSONAL, NICI EU NU SUNT DEACORD CU ANUMITE COMISIOANE PRACTICATE DE DIFERITE AGENTII DE PLASAREA FORTEI DE MUNCA IN STRAINATATE !…CEL PUTIN DE CRECIA SI CIPRU DE CATE TZEPE TOT AM AUZIT CA S-AU DAT PE ACOLO!…AVETI GRIJA SI DESCHIDETI OCHII MARI CAND CITITI SI SEMNATI UN CONTRACT DE MUNCA…POATE UNII DINTRE VOI ATI OBSERVAT CA , ATUNCI CAND INTREBATI MAI MULTE DETALII LA ANUMITE FIRME DE PLASARE…ANUMITE PERSOANE DE PE ACOLO DEVIN VULNERABILE SEMN CA ASCUND ANUMITE INSHELACIUNI …LA PRIMAVARA APAR , DE ALTFEL CA IN FIECARE AN…CONTRACTELE FANTOMA …DECI NU VA LASATI INSHELATI DE EXCROCI !

  3. tata-lui-tata-lui-Fane spune:

    Da mariane dar de zidari si sudori aveau nevoie mare ..iar eu eram electromecanic ( electrician de intretinere ) erau niste meserii mai usoare care le faceau spaniolii iar cele care erau disponibile era bataie pe ele i-ti dai seama.. sa-ti mai zic cat m-am ploconit pe la usile lui daniela de la omfm ca sa ma cheme la selectie ? 4 ani am asteptat de la depunerea dosarului si degeaba.. zicea.. asteptati ca o sa fiti…cineva mi-a zis ..2000 de euro si se aranjeaza..cu firma privata cu care am plecat , am depus dosarul iar dupa 2 luni. mi-au zis ca a sosit contractul in tara., nici macar IML nu mi-au zis sa fac pt. ca se face controlul la ,,mutua ” cand incepi munca .Banii aia de la IML erau jumate-jumate impartiti cu omfm.In cipru da, se ia teapa ca si sigur..mai ales cand se cer bani..saracii oameni de disperati ce sunt unii , dau banul fara sa clipeasca cand aud, numai sa plece din saracia de acolo..sa vedem ce va face Basescu in continuare cu mafia ..